Se face mare zarvă în jurul datei de 28, de data asta decembrie şi nu noiembrie. Cu toţii îşi fac mari griji ce se va întâmpla începând cu 28 decembrie când un nou Parlament va fi convocat, iar Ghimpu îşi va pierde şi ultimul “as” din mânecă.
Astăzi profesorul universitar Victor Popa, a făcut publică o nouă situaţie posibilă începând cu data de 28 decembrie. Astfel, imediat ce Parlamentul actual trece în istorie şi cu el şi interimatul lui Ghimpu (şi nu numai interimatul său va trece în istorie dacă continuă să se comporte în acest stil bădărănesc, pe care el îl numeşte proces de negocieri), următorul în ierarhia puterii de stat este Prim-ministrul, în persoana lui Vlad Filat, astfel, conform legislaţiei, funcţia de Preşedinte interimar revenindu-i acestuia.
De fapt, ceea ce a spus azi distinsul profesor o ştiau oricare jurist începător, doar că un aşa scenariu, posibil nu era cunoscut de marea majoritate a populaţiei. Cu siguranţă că Victor Popa, ca fost candidat la fotoliul de parlamentar pe lista PL a avut grijă să-l anunţe şi pe Ghimpu de această situaţie. De aici şi graba lui Ghimpu de a se crea cât mai repede alianţa şi numirea noii conduceri a ţării. Vă imaginaţi ce se poate întâmpla dacă Filat ia şi funcţia de Preşedinte interimar? Vă spun eu. Priviţi aici ce s-a întâmplat azi în Parlamentul României cu acel sărman om. Este de plâns situaţia în care a ajuns acest sărman om, dar trebuie să spun că aşa va proceda şi Ghimpu, doar că el va avea cu totul alte motive.
Că tot ne chinuim de aproape doi ani să alegem Preşedintele fără reuşită, unica soluţie la rezolvarea acestei crize ar fi reeditarea scenariului din 1859, când Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domnitor în Moldova (5 ianuarie) şi în Ţara Românească (24 ianuarie), după care a urmat şi inevitabilul: Mica Unire din 1861.
Atât condiţiile cât şi împrejurările ne sunt relativ prielnice pentru înfăptuirea acestui act istoric:
1. Preşedintele Traian Băsescu, ar putea fi noul Alexandru Ioan Cuza, deoarece a şi declarat că proiectul său de suflet este reunificarea Moldovei cu România.
2. La fel ca şi în 1859, acest lucru ar putea avea loc tot în aceeaşi perioadă a anului: luna ianuarie.
2. În anii precedenţi Micii Uniri, Rusia a suferit o usturătoare înfrângere, ceea ce i-a slăbit influenţa ei în zonă. În prezent Rusia este vulnerabilă datorită crizei economice şi a mişcărilor ce o macină din interior. Rusia are acum neapărată nevoie şi de apropierea de UE pentru a obţine investiţii atât financiare, cât şi tehnologii moderne ale Germaniei, de care Rusia duce lipsă cu desăvârşire.
3. În anii 1850, Franţa era o forţă în Europa şi avea nevoie de un bastion puternic în estul Europei pentru a opri expansiunea rusească sârbă. În prezent SUA şi UE, în special Germania are nevoie de o extindere cât mai apropiată a graniţelor UE de Rusia pentru a o ţine puţin în frâu, iar o graniţă pe Nistru a UE şi NATO ar fi mai mult decât binevenită pentru toţi.
Realizarea unui astfel de scenariu ne-ar scuti de multe necazuri, dintre care mă voi referi doar la unul: astfel, am evita un “dezastru”, aşa cum se exprimă membrii PL pe la televiziuni, un dezastru pentru ei, dacă ar ajunge Filat Preşedinte interimar, dar ceva normal şi binevenit pentru noi, cetăţenii.
P.S. Dacă din greşeală v-am deconspirat planul de reunificare a Moldovei cu România, sper să nu vă pierdeţi cu firea şi să-l duceţi la bun sfârşit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu