Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 martie 2014

10 adevăruri extrem de grave despre Rusia, pe care cei 42% de fani ai lui Putin şi 43% ai Uniunii Vamale cu siguranţă nu le cunosc

4flag-eu-russia-586x319[1]

Zilele acestea, au fost făcute publice rezultatele unui nou sondaj de opinie, realizat la comanda Realitatea TV şi Timpul. Rezultatele, bănuiesc că le cunosc cu toţii.

Cel mai grav mi-a părut rezultatul privind opţiunile moldovenilor vest sau est, UE sau Asia lui Putin. Ştiu, mulţi dintre oamenii sănătoşi s-au apucat cu mâinile de cap când au văzut ce preferinţe au moldovenii. Şi toate astea în condiţiile în care, în 2009, când abia ajunseră la putere actuala guvernare, moldovenii îşi doreau aderarea la UE în proporţii de peste 70%.

Corupţia. hoţiile şi banditismul lui Filat şi Plahotniuc, au reuşit să asocieze, în mintea moldovenilor, integrarea europeană cu infracţiunile săvârşite de aceştia, astfel încât în mai puţin de cinci ani să avem acest procentaj dezastruos de mare de eurosceptici.

Un rol important în schimbarea opţiunilor moldovenilor privind orientarea externă a RM, îl joacă şi propaganda rusă, antieuropeană, bolnavă, pe care moldovenii o tot aud zi de zi la cele peste 50% de tv ruseşti, care-i sunt băgate cu forţa pe gât moldovenilor de către cablişti, Plahotniuc, Lucinschi şi ceilalţi care întorc banii cu lopata din îndobitocirea totală a o bună parte a populaţiei din RM.

Nu voi insista prea mult pe această problemă. Ceea ce ar trebui să facem noi, cei care încă nu am fost îndobitociţi de propaganda rusă este să ieşim în stradă şi să le cerem să scoată tv ruseşti de pe teritoriul RM, aşa cum au făcut zilele astea şi ucrainenii. La noi va fi mai greu, deoarece avem la conducere oameni lipsiţi de curaj, de coloana vertebrală şi suspuşi total lui Putin, dar şi care urmăresc scopuri financiare în urma difuzării tv ruseşti, cum am menţionat şi mai sus.

Altceva ce am putea face, este informarea oamenilor despre adevărata faţă a Rusiei şi a lui Putin. Să le oferim altceva decât zombarea bolnavă la care sunt supuşi zi de zi la tv ruseşti. În acest articol voi face un prim pas, încercând să arăt cum este cu adevărat Rusia şi ce riscuri ne aşteaptă în eventualitatea unei îndepărtări de UE şi apropieri de Rusia şi inexistenta uniune a lui Putin.

Astfel, moldovenii au de ales între UE, unde ar fi respectaţi, unde li s-ar respecta drepturile, unde nu le-ar fi frică să meargă pe stradă, unde ar avea o viaţă asigurată, un salariu decent etc. sau o Rusie care este:

1. Una din cele mai corupte ţări din lume

Rusia este locul 127 (din 177), în clasamentul anual al celor mai corupe state din lume, întocmit de Transparency International cu privire la rata de corupție a națiunilor lumii. Corupţia afectează orice domeniu şi ramură din această ţară. Spre exemplu, autostrada care leagă aeroportul Soci-Adler de Krasnaya Polyana, unde s-au desfăşurat multe dintre probele de la Jocurile Olimpice de Iarnă, a costat 8.6 miliarde de dolari, fiind cel mai scump proiect legat de Olimpiadă. În iulie 2007, Rusia a anunţat că va cheltui 12 miliarde de dolari pentru organizarea competiţiei (sumă care a ajuns la 50 de miliarde de dolari până la urmă). Conform Esquire, cu aceeaşi sumă, şoseaua putea fi pavată cu un strat de 6.3 centimetri de stridii, ori 1.1 centimetri de caviar, 9 centimetri de genţi Louis Vuitton, 21.9 centimetri de foie gras, bancnote de 100$, 4.7 centimetri de haine de blană, 6 centimetri de trufe sau 13.8 centimetri de coniac Hennessey. doar construcţia unui singur drum de aproximativ 48 km. În acelaşi timp, construcţia a doar acestui drum a costat mai mult decât dublu cât a costat organizarea în întregime a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Torino din 2006.

Republica Moldova deja este distrusă de cancerul numit corupţie. Doar o apropiere de UE ne-ar scăpa de această boală, ceea ce ar aduce şa creştere economică, la măriri de salarii etc., deoarece banii ar merge în bugetul statului şi nu în cei ai hoţilor şi corupţilor. Cei 42% de fani ai lui Putin şi 43% ai Uniunii Vamale, pot înţelege acest lucru elementar?

Corupţie

2. O ţară cu cel mai alcoolizat popor din lume

În medie, ruşii beau 6.3 pahare de băuturi spirtoase pe săptămână, aproape dublu faţă de cele 3.3 pe care le beau americanii. Surprinzător însă, cei mai împătimiţi băutori nu sunt în Siberia, sau în zonele reci din nordul Europei, Rusia fiind singura ţară de pe bătrânul continent care se află pe primele cinci poziţii. Topul e condus de Coreea de Sud, urmată de Rusia, Filipine, Thailanda şi Japonia.

Fiecare rus consumă anual circa 18 litri de alcool pur, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât spun oamenii de ştiinţă că ar fi periculos pentru organism. Consumul excesiv şi alcoolismul de care suferă foarte mulţi ruşi, ucide anual în Rusia cel puţin 500.000 de oameni. De alcoolism sunt afectaţi cu precădere bărbaţii ruşi, ceea ce a şi adus la o diferenţă de 12 ani la speranţa de viaţă dintre femei, cu speranţa de viaţă de 76 de ani şi bărbaţi, de doar 64 de ani. Aproximativ un sfert dintre bărbaţii ruşi mor înaintea împlinirii vârstei de 55 de ani, din cauza alcoolului, în special de votcă.

Pentru rata foarte înaltă a decesurilor din cauza alcoolului se face foarte vinovat şi guvernul Rusiei, care duce o politică duplicitară faţă de principalii exportatori vinicoli ai acestei ţări: Republica Moldova şi Georgia. Impunând mai mereu acestor state embargou pe criterii politice la exportul vinurilor în Rusia, ruşii sunt nevoiţi să bea, în lipsa vinului moldovenesc şi georgian, orice altceva care conţine tărie; de la diverse tipuri de loţiuni şi parfumuri cum ar şi ”troinoi odekolon”, până la acetonă, soluţii de curăţat WC-ul sau ulei pentru frână. Un caz extrem de grav, datorat embargoului la vinurile moldoveneşti şi georgiene s-a soldat chiar acum o săptămână, când 14 locuitori ai unui sat din Extremul Orient rus au murit, iar alţii 11 au fost spitalizaţi după ce s-au intoxicat cu alcool contrafăcut, adus prin contrabandă din China.

Asta îşi doresc cei care se văd în Uniunea Vamală a lui Putin? Acolo e locul nostru, alături de un popor distrus de alcoolism, în frunte cu un tiran precum e Putin, sau locul nostru e alături de civilizaţie, în Uniunea Europeană?

3. O Rusie mafiotizată şi banditizată, care are una din cele mai mari rate de criminalitate din lume

Rusia are o rată a criminalităţii de 10 omucideri la 100.000 de locuitori, aproximativ dublu faţă de SUA şi de 10 de ori mai mare decât în Italia, care în 2013 a fost de mai puțin de 0,9 omoruri la 100.000 locuitori. România are o rată a omuciderilor de 1.6, la 100.000, cu un număr total de 335 de omucideri în anul 2012.

Crima organizată în Rusia au o existenţă pierdută prin perioada în care imensul spaţiu din Eurasia era populat de ţari, nobili, negustori şi omniprezenţii mujici. În acest tărâm vast, între stepe şi păduri nesfârşite străbătute de drumuri de ţară, în sate sărăcăcioase şi risipite în nesfârşitul depărtărilor, în târguri şi orăşele animate de setea de viaţă a spiritului rus, în tot acest ansamblu aparent bucolic aveau să încolţească germenii otrăvitori ai celei mai temute organizaţii criminale şi crime din lume. O incursiune în istoria şi secretele mafioţilor ruşi este asemănătoare cu nimic altceva decât cu o coborâre în Iad. Un Iad roşu, lacom şi sălbatic unde rakeţii şi mafioţii se poartă aidoma celor mai înspăimântători demoni.

Fanii lui Putin şi ai Uniunii Vamale, vă doriţi o situaţie criminală precum cea din Rusia, doriţi să reveniţi în anii ’90, când vă era frică să mergeţi pe stradă? Asta vă oferă Putin, Rusia şi Uniunea Vamală.

4. O ţară extrem de periculoasă pentru jurnalişti

Conform datelor Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (Committee to Protect Journalists), Rusia este al cincilea cel mai periculos loc din lume pentru un jurnalist. Din 1992, 56 de jurnalişti au fost uciși. Mai mult, în 64% dintre cazuri, aceştia au fost asasinaţi. Rusia este depăşită în acest tragic clasament doar de Irak, Filipine, Siria şi Algeria, fiind singura ţară europeană din top.

Legat de acest subiect, zilele următoare voi reveni cu un material amplu despre situaţia acestor jurnalişti ruşi, cei mai mulţi incomozi lui Putin şi omorâţi în timpul când acesta a condus Rusia.

5. Ţara cu una din cele mai mari inegalităţi sociale din lume

Conform unui studiu efectuat de Wealth-X International, Rusia ocupă locul doi în lume după numărul de miliardari, care trece de cifra de 100. Cei mai bogați 20 de oameni din Rusia au o avere de 163 miliarde euro, o cifră mai mare decât PIB-ul unor țări precum Portugalia, Irlanda, Ucrainei sau Peru. Averea celor mai bogaţi ruşi este de 1.3 ori mai mare decât PIB-ul României, de 125 miliarde de euro. Cel mai bogat om din Rusia este magnatul Alisher Usmanov, cu o avere de 20 miliarde dolari, care a investit în companii precum Facebook şi Apple.

În acelaşi timp, există peste 18 milioane de ruși care trăiesc sub pragul sărăciei. Coeficientul Gini, de obicei folosit pentru a măsura gradul de inegalitate socială din fiecare țară, i-a atribuit Rusiei un procentaj de 42.3, ceea ce o situează pe locul 83 în lume, cu mult peste Italia (31,9) și media europeană (30.4). România se situează în jurul valorii de 31, iar Republica Moldova are un coeficient de 33.0. La polurile estreme se găseşte Suedia cu 23,0 și Namibia, cu 70,1, în condițiile în care 0 semnifică o egalitate absolută a veniturilor (toți cetățenii să aibă exact aceleași venituri), iar 1 o inegalitate maximă (avuția concentrată la o singură persoană).

Republica Moldova deja se confruntă cu acest decalaj enorm între 10% de oameni foarte bogaţi şi ceilalţi 90% care sunt săraci sau foarte săraci. O apropiere de UE poate nu ar aduce la micşorarea numărului de milionari, dar cu siguranţă ar aduce la o îmbunătăţire reală a vieţii celor 90%, care acum trăiesc la limita sărăciei. Iar o apropiere de Uniunea Vamală, Rusia şi Putin ar aduce exact contrariul: sărăcirea şi mai mult a populaţiei simple şi îmbogăţirea continuă a celor deja bogaţi.

Cattura

6. Una din cele mai periculoase ţări chiar şi pentru proprii cetăţeni

Cei care au vizitat măcar odată Rusia, cu siguranţă îmi vor da dreptate. Rusia este ţara în care nu poţi avea încredere în guvernare, organele administraţiei centrale sau locale. Rusia este ţara cu una din cea mai periculoasă poliţie din lume, care în loc să se ocupe de protecţia cetăţenilor, procedează exact contrar. Poliţistul rus ziua poartă uniformă şi legitimaţia de poliţist, noaptea ţi în timpul liber e racket, bandit, colector de taxe, cămătari etc. În Rusia cetăţenii, dar şi străinii au frică de cele mai multe ori să apeleze la ajutorul poliţiei, căci în loc să fie ajutaţi, pot fi arestaţi, bătuţi, duşi la secţie şi estorcaţi de bani. Că tot vorbeam în titlu despre cei 42% pro Putin şi 43 pro Uniunea Vamală, aş vrea să le amintesc să nu uite ce păţesc atunci când se întorc acasă, după munci grele în Rusia, iar prin gări şi trenuri îi aşteaptă aceşti poliţişti rackeţi care-i lasă fără nici un ban.

Asta doriţi? Astfel de poliţie să avem şi noi, căci asta vom avea dacă vă doriţi în acea uniune inexistentă, supuşi în continuare de Rusia şi Putin.

7. Ţara unde nu ai voie să protestezi, pentru că aşa vrea Putin, să-ţi interzică acest drept

Rusia, alături de Coreea de Nord şi alte câteva state de prin Africa sau Orientul Îndepărtat, sunt statele în care elementarul drept de a protesta, de a-ţi manifesta dezacordul cu acţiunile guvernării, îţi este interzis cu desăvârşire. Exemplele sunt de ordinul zecilor de mii, când protestatarii paşnici din Moscova sau alte oraşe ale Rusiei sunt bătuţi, umiliţi, batjocoriţi, arestaţi, dacă-şi permit dreptul de a ieşi să protesteze împotriva lui Putin. Ultimele exemple sunt protestele de acum câteva săptămâni, când zeci de mii de ruşi au ieşit să protesteze împotriva intervenţiei militare a lui Putin în Ucraina.

Asta-şi doresc şi fanii lui Putin şi ai uniunii vamale, să fie bătuţi, umiliţi, arestaţi atunci când nu vor fi de acord cu salariile mici sau alte probleme şi vor ieşi să-şi manifeste dezacordul în stradă? Asta veţi avea în Uniunea inexistentă Vamală.

8. Ţara unde poţi fi bătut, umilit şi chiar omorât dacă nu împărtăşeşti aceleaşi orientări religioase, sexuale, politice cu majoritatea

Faptul că musulmanii din republicile islamiste ale Rusiei nu au practic nici un drept, fiind discriminaţi, împiedicaţi de a ocupa funcţii importante, sau chiar de a putea locui în oraşe mari precum Moscova, este deja o chestiune de zeci de ani, ceea ce nu mai miră pe nimeni.

Mai nou însă, ruşii au pus tunurile pe cei care sunt împotriva politicii duse de Putin, dar şi pe cei de alte orientări sexuale decât cele tradiţionale. Şi dacă cei împotriva lui Putin scapă mai simplu, fiind doar intimidaţi, arestaţi şi ţinuţi în puşcării de la câteva zile până la câteva luni, cu mult mai rău o duc spre exemplu gay ruşi. Nu voi stărui asupra tratamentelor inumane la care sunt expuşi aceştia, vă las doar să priviţi video de mai jos şi să faceţi singuri concluziile.

9. Conducătorii ruşi şi Rusia de-a lungul timpului au săvârşit cele mai mari şi groaznice genociduri din istoria omenirii

Când vine vorba de genocidul în masă organizat de URSS, sau Rusia, care s-a declarat urmaşa de drept a fostei Uniuni Sovietice, ne amintim de teroarea de nedescris prin care au trecut buneii noştri, deportaţi, înfometaţi şi omorâţi de Stalin, pentru simplul fapt că erau oameni gospodari, aveau o casă, câteva hectare de pământ şi animale. Numai din Basarabia, în timpul celor două ocupaţii sovietice din anii ’40 ai secolului trecut au fost deportaţi şi omorâţi prin executare sau înfometare în jur de 2 milioane de oameni. Circa 300.000 de oameni au fost ucişi prin foametea organizată de Stalin din anii 1946-1947.

image

Genocidul Rusiei (URSS) nu se opreşte aici. În anii 1933-1932 în urma Holodomorului ucrainean, Rusia a deportat şi omorât prin înfometare, tortură, şi executare aproape 10 milioane de ucraineni.

image

Genocidul realizat de Stalin se ridică la peste 23 milioane de oameni, aproape dublu cât cel al lui Hitler – 12 milioane. De menţionat şi faptul că Hitler a omorât oameni în timp de război, pe când Stalin şi Rusia au omorât circa 20 de milioane în timp de pace.

image

Doar în al Doilea Război Mondial, organizat de Stalin şi Hitler şi-au pierdut viaţa circa 78 milioane de oameni din întreaga lume. Din aceştia, 26.600.000 de civili şi militari au fost omorâţi doar în ţările ocupate de URSS şi alte aproape 9 milioane sub ocupaţia lui Hitler.

Milioane de victime a făcut URSS şi în perioada 1900-1939, în timpul revoluţiilor bolşevice, naţionalizări, epurări etnice, deznaţionalizări ale popoarelor ocupate de sovietici etc.

Rusia, indiferent că e vorba de Imperiul Rus sau Uniunea Sovietică, a omorât între 1900 şi 1953 (anul morţii lui Stalin) peste 35 de milioane de civili şi militari de mai multe naţionalităţi.

image

Noi, românii moldoveni nu suntem un popor de criminali, totuşi nu pot înţelege dorinţa celor 42% şi respectiv 43% care se asociază cu Putin şi Rusia crimnală

10. Rusia ucide şi în prezent zeci şi sute de mii de oameni anual

Rusia este unica ţară, alături de SUA, cu care se luptă pentru întâietate, care şi în prezent, în anul 2014 omoară sute de mii de oameni anual. O face prin armele cu care alimentează diferite conflicte armate din Asia şi Africa. Fără armele ruseşti şi americane, care de cele mai multe ori ajung ilegal, prin contrabandă, dar cu acordul oficialilor acestor state, nu ar fi posibil ca aceste războaie să aibă loc. Războaie care sunt declanşate tot de ei, urmărind diferite interese, cum am menţionat şi mai sus: vânzarea armamentului, interese economice, resursele naturale, ocuparea de puncte strategice pe glob prin supunerea acestor state.

Surse ajutătoare: wikipedia, mediafax.ro, focus.it, historia.ro, românialibera.ro, descoperă.ro, istoria.md

3 comentarii:

  1. valentin valentin !!!!cit iti platesc pentru a scri asa prostii!!!?? ceia ce tine despre orientari (gay, lesby), în video este aratat despre cum rusii prind pedofilii care doresc sa aiba contact sexual cu minorii si le dau peste bot ca mai mult sa nu indrazneasca, tu daca esti pentru pedofili îi clar cu viața ta!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cât de imbecil trebuie să fii DOAR să gândeşti ca tine. Dar tu îţi dai seama că încă îţi mai şi permiţi să ştie şi alţii cât de îngust gândeşti, scriind aceste prostii?
      Şi caută-ţi altă ocupaţie, linsul în fund al lui putin şi al Rusiei pe care-l practici tu, doar aduce şi mai mari prejudicii de imagine Rusiei şi lui putin. Lasă-i pe alţii mai inteligenţi să ia apărarea ruşilor, că tu doar îi faci de râs şi mai tare

      Ștergere
  2. Ruşii sunt cel mai alcoolizat popor, acesta e adevărul Lasă statisticile făcute cum că un moldovean ar avea 2-3 tone de vin în beci. Una e că acel moldoveana are 2-3 tone pe care îl vinde şi alta e că ruşii beau tot ce le cade sub mână şi mor de alcoolism. În rest, nu voi încerca să te conving, căci tu vezi lucrurile altfel, pentru tine e normal ca cei de altă orientare sexuală să fie batjocoriţi şi omorâţi în bătaie, pentru tine e normal ca putin să-ţi spună cât ai voie şi cât nu ai voie să protestezi şi cum trebuie să o faci etc. etc.

    RăspundețiȘtergere