Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 decembrie 2015

Filat, sensul existenței lui Renato





De mai bine de o lună de zile în Moldova nu mai poate fi văzut cel mai iubit politician al moldovenilor și primarul celui de-al doilea oraș al țării. Bălțiul de fapt l-a părăsit de vreo trei luni, fără a-și bate capul prea mult de ce se întâmplă în orașul care l-a ales printr-un vot covârșitor.

Renato Usatîi, omul care a crescut direct proporțional cu prăbușirea lui Vlad Filat, pare să-și fi pierdut sensul existenței de când fostul prim-ministru a ajuns la pușcărie.

De la un cvasi-anonim care nu știe nici măcar ce e Produs Intern Brut, într-un an și jumătate, lovind cu mult patos în cel care s-a crezut cândva politicianul nr.1, dar și beneficiind de mediatizarea masivă din parte mediei lui Plahotniuc, Usatîi a ajuns să fie lider în sondaje.

Urmărind atent activitatea acestui aventurier guraliv, care în ultimii doi ani a bătut în Filat cum i-a dorit sufletul, aproape nepronunțând cuvântul Plahotniuc, se creează tot mai mult impresia că misiunea sa „politică” a fost una pasageră, iar scopul său de bază a fost să contribuie la îngroparea celui ajuns astăzi, pe bună dreptate, la pușcărie.

Iar după ce și-a îndeplinit misiunea, Usatîi și-a cam pierdut sensul. De când e Filat la pușcărie, a mai dat drumul la niște înregistrări și filmulețe, pentru a-l umili total, iar apoi, și speriat de frigul din corturi a fugit la Moscova, acolo de unde tot anunță din două în două zile că se întoarce, dar așa și nu o mai face.

Așa cum, spre exemplu, nu începe războiul pe care-l tot promite de ceva vreme cu Plahotniuc. Așa cum nu ne spune nimic despre avionul pe care Shor i l-ar fi cumpărat lui Plahotniuc din banii furați de la BEM. Despre care, într-un moment de rătăcire la Moscova, tot el povestea.

Se mai lăuda Renato că dezvăluie nu știu ce afaceri cu droguri, cu implicarea fiilor lui Timofti, că nu pleacă din fața Parlamentului până nu cade guvernul, Timofti, Candu, procurorul și nu mai știu cine.

Iar între timp băiatul stă la Moscova, lăsând acasă un Bălți în mizerie.

Și nu m-ar deranja absolut deloc activitățile acestui tip, dacă nu, printr-un paradox absolut de neînțeles pentru mine, ar fi lider în sondaje.

Totuși, e bine că odată cu dispariția lui Filat, a cam dispărut și sensul existenței lui Usatîi. Dacă nu cumva șefii săi, de la Moscova și Chișinău, nu-i vor găsi un altul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu