Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 iulie 2016

Candidatura lui Leancă la prezidențiale, o șansă oferită de Plahotniuc




Zilele trecute l-am văzut pe simplul prim-ministru în mandatul căruia Moldova a rămas fără Aeroport și câteva miliarde jefuite din sistemul bancar și rezerva BNM anunțând, plin de el, că va candida la funcția de președinte. Ca întotdeauna, de vină pentru toate e Platforma DA, care cică l-ar ataca.

Să știți că aici Leancă chiar are dreptate, în special în prima parte a afirmației. El chiar candidează la funcția de președinte din cauza Platformei DA, dar nu pentru că ăia l-ar ataca, ci pentru că așa-i dictează șeful, adică Plahotniuc.

Spuneam și într-un articol de acum două săptămâni, când Gofman ieșise pentru prima dată cu declarații despre jaful din sistemul bancar, că Leancă începe din nou să fie utilizat de Plahotniuc, mai ales în condițiile în care imaginea pușcăriei i se prefigurează tot mai mult în fața ochilor.

Pentru că semnăturile pe cedarea BEM în schimbul a doar 80 de milioane de lei, pe când valoarea era de cel puțin 15 ori mai mare, apoi cedarea Aeroportului, lipsa de atitudine în fața jafului din sistemul bancar, iar toate acestea încununate cu garanțiile în valoare de peste 9 miliarde de lei ar forma un buchet de ani grei de pușcărie pentru simplul premier. Și nu o spun eu, o spune tot mai multă lume în ultima perioadă.

Iar perspectiva pușcăriei devine tot mai palpabilă în fața lui Leancă cu cât Plahotniuc are mai puțină nevoie de el. Așa cum s-a dispensat de Filat, cum s-ar putea lipsi și de Shor, ar putea-o face și cu Leancă, mai ales în condițiile în care fostul simplu prim-ministru îi devine tot mai inutil.

Iar un Leancă în negocieri cu Platforma DA și PAS pentru crearea unui front puternic pe dreapta cu siguranță nu-i poate fi pe plac lui Al Capone de Grozești.

Așadar, declarațiile din ultima perioadă, precum că pe Leancă îl așteaptă pușcărie, venite și tirajate inclusiv din partea celor care-l slujesc pe Plahotniuc, l-au readus în totalitate în banca sa pe fostul simplu prim-ministru, care va trebui să răspundă la comenzi precum o marionetă.

Iar prima, singura și ultima comandă ține de campania electorală. Acolo unde Leancă trebuie să fie prezent, pentru a rupe 2-3% din voturile de dreapta, dar, și mai important, pentru a-l ataca pe principalul oponent al lui Plahotniuc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu