Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 decembrie 2010

Zecile de milioane şi sărăcia

Deşi alegerile au trecut şi totul trebuia deja să revină la normal, totuşi lucrurile nu stau nici pe departe aşa. Negocieri la sânge, nervi, declaraţii care mai de care mai veninoase sau din contră, pline de simpatie şi curtoazie atunci când e vorba de obţinut ceva.

Şi nu se limitează totul doar la declaraţii şi negocieri. Vedem că tot mai mult apar prin presă informaţii legate de bani, de bani mulţi, de zeci de milioane de euro şi dolari, când la noi în ţară 80% dintre oameni trăiesc în sărăcie sau sunt la limita dintre sărăcie şi un trai cât decât decent.

WikiLeaks a scris despre milioanele promise de comunişti deputaţilor din opoziţie la acea vreme, pentru obţinerea “votului de aur”. Şi cotidianul Le Monde a scris despre 10 milioane de dolari oferiţi lui Marian Lupu pentru o alianţă PCRM-PD. Aseară şi prim-vicepreşedintele PLDM, Mihai Godea a făcut publică o dezvăluire despre 2.5 milioane euro pentru votul de aur, ofertă făcută pentru doi membri PLDM.

E dubios faptul că abia acum, la mai mult de un an şi jumătate se fac publice aceste informaţii. Probabil, prin aceste dezvăluiri se încearcă descurajarea acestor practici murdare sau e posibil să se pună presiune pe comunişti. În acelaşi timp este de neînţeles cu ce se ocupă presa şi televiziunile de la noi. Astfel de situaţii nu sunt chiar o nimica toată şi e regretabil că nu avem jurnalişti adevăraţi de investigaţii care ar scoate la iveală astfel de situaţii. Să mai pomenesc şi de organele abilitate să investigheze aceste plimbări cu valize burduşite cu 2,5 milioane euro, cred că e de prisos. Rezultatul acestor investigaţii, chiar dacă vor avea loc, îl cunoaştem din timp cu toţii.

Din toate aceste scenarii de pe scena politică ne putem lesne da seama din care cauză se bat atât de crâncen politicienii noştri pentru guvernare. Ştiindu-le firea politicienilor noştri, este evident câţi bani vor reveni în buzunarele lor, de guvernanţi, odată ce sunt în stare să sacrifice zeci de milioane de euro pentru un vot. Şi asta în plină criză economică.

Cetăţenii noştri la ultimul scrutin care abia s-a încheiat au arătat că pot da dovadă şi de inteligenţă  şi maturitate (cel puţin vreo 60% din cei prezenţi la urne). Toate aceste zeci de milioane de lei aruncaţi pe voturi de aur, în condiţiile în care, marea majoritate din cetăţeni trebuie să facă eforturi supraomeneşti pentru a avea ce pune pe masă copiilor, vor fi percepute ca atare şi neapărat vor fi taxate corespunzător la următoarele alegeri.

3 comentarii:

  1. In mare parte ai dreptate. Numai ca oamenii deja au taxaz politicienii nostri. Primul a fost Ghimpu, care a luat milioane de euro de la PD si Plahotniuc pentru a sustine acest partid toata perioada cat a fost AIE la guvernare, dar si in timpul campaniei electorale. Si acum Ghimpu sustine fatis PD-ul. Oamenii l-au pedepsit pentru ca e de partea unui partid total opus PL. Oamenii care voteaza Pl nu sunt deacord cu politica antiromaneasca dusa de PD, cu politica impotriva Unirii, si cu simpatiile fata de Moscova.
    Daca presa mai este libera si u-i este frica ar trebui sa mearga la Colonita sa gaseasca vila pe care o construieste din milioanele luate de la PD.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim, prezinţi o informaţie destul de interesantă. Dacă se dovedeşte, ar însemna că Mihai Ghimpu nu este nici pe departe inocentul care se vrea a fi. Dar, să nu ne grăbim, mai întâi să devină oficială această informaţie, să se demonstreze că e aşa, şi apoi să susţinem că asta ar fi adevărat.

    RăspundețiȘtergere
  3. cele 10 milioane sunt doar vorbe, nimic mai mult. aceeasi pot zice despre x sau y, nu au valoare aceste cuvinte.

    Unirea... nu sa facut nici un referendum pe aceasta tema. Ceea ce inseamna ca nu intra in politica niciunuia dintre partidele de la putere. Referendumul care a fost era doar pentru impartirea puterei existente, sau mai corect alegerea presedintelui.

    Unirea... e doar in mintea tinerilor visatori, si nu a politicienelor.

    RăspundețiȘtergere