Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 19 decembrie 2010

Dacă tot vociferează într-una că le pasă…

Zilele astea se duc (sau s-au dus) mari lupte între marea majoritatea a populaţiei şi preoţimea noastră pe marginea acestei cărţulii “Sexul povestit celor mici”, intens mediatizate pe la toate televiziunile, radiouri, ziare, bloguri etc. Şi asta numai după ce Filat a avut neinspirata intenţie de a interzice vânzarea acestei cărţi în librării, tocmai acum, când de mai mulţi ani ea poate fi cumpărată din toate librăriile. Foarte stângaci a procedat Filat şi atunci, când a doua zi şi-a schimbat părerea şi a permis ca această carte să se găsească pe rafturile librăriilor şi de acum încolo.

Ce l-a făcut pe Filat să procedeze în aşa mod, este greu de spus. Unii speculează, că de fapt, s-a urmărit doar o publicitate masivă a acestei cărţi, probabil din cauza că nu se prea vindea. Eu aş spune că prin această mişcare Vlad Filat a urmărit să mai distragă atenţia televiziunilor şi a oamenilor de la interminabilele “negocieri” pentru formarea unei noi coaliţii. Şi cum ne-a obişnuit deja Filat, atunci când îşi doreşte ceva, de cele mai multe ori îi reuşeşte. Rezultatul: cu toţii au înnebunit în legătură cu această carte şi de parcă totul deja era bine şi frumos în ţară, lor numai această problemă le mai rămăsese de dezbătut pe la toate televiziunile. Foarte bolnăvicioasă a fost şi reacţia preoţilor pe care, se pare nu i-a deranjat că mai mulţi ani la rând această carte s-a vândut fără nicio problemă, dar, care acum se arată foarte deranjaţi de faptul că cartea va fi totuşi vândută cu unele restricţii.

Am evitat intenţionat să scriu despre acest subiect, tocmai din cauza că prea mulţi şi-au dat cu părerea în această privinţă. În special blogerii. Unii mai reuşit, alţii mai puţin, iar alţii în bătaie de joc. E de înţeles şi reacţia unora, odată ce era cât pe ce să fie lăsaţi fără cartea lor preferată.

Dar să revenim la preoţii noştri. Aceştia probabil, din dorinţa de a se afla în treabă au hotărât să se mai facă văzuţi şi auziţi. Nu ştiu de ce până acum nu i-a deranjat această carte, de ce tocmai acum. S-o fi molipsit şi ei de boala analiştilor noştri politici, apăruţi cu zecile peste noapte, care-şi petrec mai tot timpul pe la televiziuni.

Care este principala problemă a preoţilor noştri nu pot acum să spun cu siguranţă. Cert este că există o groază de probleme mult mai importante cu care se confruntă omenirea, Creştinismul şi în special Ortodoxia, pe care ei tare mult o mai iubesc, doar din cuvinte şi nu mai contenesc să tot amintească că în Moldova sunt 96 % creştin ortodocşi. Nu ştiu pe cât de reale sunt aceste cifre, ţinând cont de islamizarea puternică cu care se confruntă toată Europa şi mai nou şi pe la noi vedem tot mai multe astfel de voaluri pe capul moldovencelor.

Nu aş vrea să fiu înţeles greşit, nu interzic nimănui să adopte o oarecare religie, doar vreau să preîntâmpin asupra pericolului ce o paşte pe o femeie musulmană, mai ales dacă aceasta vine dintr-o societate precum este a noastră, unde femeia se bucură de aceleaşi drepturi ca şi bărbatul. Aici, aici şi în video de mai jos sunt doar o nimica toată din ce le aşteaptă pe fetele noastre, care din diferite motive aleg astfel de viaţă.

Nu de puţine ori am auzit chiar din gura multor astfel de fete, că odată ajunse în ţările de origine a soţilor lor musulmani, au fost surprinse să afle că de fapt ea este a 5-a a 6-a soţie pe care le avea la acel moment. De înjosirile la care erau supuse mi-e greu să menţionez aici, multe din ele fiind de-a dreptul de necrezut.

La întrebarea de ce au ales această cale, multe din ele spun că nu au cunoscut nimic despre astfel de situaţii, că nu ştiau de lipsa de drepturi la care sunt supuse femeile în lumea arabă. Soţii musulmani ale acestora se purtau neobişnuit de frumos cu ele până în momentul când ajungeau în ţările de origine ale acestora.

De fapt, scopul şi menirea acestor musulmani împrăştiaţi prin toată lumea este de a converti cât mai multă lume la islamism. Cel mai des cad pradă femeile, mânate de pofta de bani cu care le ademenesc aceşti arabi. Islamismul încă e un fel de Creştinism timpuriu, atunci când se producea o creştinare masivă a lumii, doar că islamicii folosesc în prezent metode mult mai moderne de convertire a oamenilor.

Dacă totuşi preoţilor noştri le pasă de ortodoxismul lor de 96 %, atunci aici ar trebui să se implice şi ei, prin diferite programe informative, ajutor pentru persoane aflate în astfel de situaţii. Chiar şi în cadrul acestor ore de religie acordate de către stat să informeze copii de acest fenomen. Să li se esplice că aşa cum o persoană renunţă (prin căsătorie sau în alte situaţii )la religia sa pentru islam, tot aşa ar putea convinge pe soţ/soţie sau alte persoane să se convertească ei la Creştinism.

Să nu se dea în spectacol pe marginea unei cărţi, care nu prezintă niciun pericol pentru nimeni, din contra, sunt foarte utile copiilor, cu mici excepţii. Să nu se dea în spectacol la distrugerea de menore şi atacuri prosteşti asupra diferitor confesiuni şi religii (baptişti, catolici, protestanţi, evrei), care nu prezintă niciun pericol pentru nimeni şi sunt în permanentă descreştere atât la noi, cât şi în întreaga lume.

Vedem cu ce probleme se confruntă ţări ca SUA, Franţa, Marea Britanie, Spania, Italia care au luat atitudine în privinţa musulmanilor prea târziu. Nu trebuie să ajungem în situaţia  groaznică din Marea Britanie şi SUA, unde Crucea Roşie şi respectiv comisia federală au interzis simbolurile Crăciunului de frică să nu supere musulmanii. Dacă aceste ţări care sunt foarte permisive şi nici pe departe nu au o religie fundamentalistă precum e Ortodoxismul vulgar practicat în Republica Moldova, se confruntă cu astfel de probleme, nu vreau să-mi imaginez ce s-ar putea întâmpla la noi în cazul unei islamizări mai accentuate a populaţiei.

Putem fi siguri că preoţii noştri vor lua atitudine şi în această privinţă, doar că în stilul lor, adică doar atunci când vor primi ordin de la cine trebuie şi când vor fi puternic motivaţi financiar. Şi o vor face în stilul lor fundamentalist, vulgar, ceea ce i-ar putea deranja mult pe musulmani şi tare nu-mi doresc să explodeze şi la noi bombe pe străzi, în şcoli, în gări şi în alte locuri publice şi instituţii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu