Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 decembrie 2010

Aceştia sunt ruşii cei iubiţi şi proslăviţi de unii moldoveni

“Răsfoind” azi ediţia online a Jurnalului (www.jurnal.md), am fost şocat şi în acelaşi timp dezgustat şi mai mult de naţia neomenească a ruşilor.

La o fabrică de păsări din regiunea Jeleznogorsk Federaţia Rusă, proprietarul acesteia a hotărât să omoare majoritatea păsărilor, din cauza că nu mai are cu ce le hrăni. Privind imaginile video în care sărmanii pui, abia ieşiţi din ouă sunt lăsaţi pur şi simplu să moară în ger şi pe angajaţii acestora, care mai au puţin şi fac o criză de atâta milă faţă de micile suflete, nu pot să înţeleg ce fel de om este acel proprietar al fabricii. Are el inimă în el? Atenţie, e vorba de milioane de pui, nu de câteva zeci sau sute!

Pe lângă faptul că ceea ce se face la acea fabrică este o adevărată crimă, în legătură cu care ar trebui să se sesizeze neapărat protecţia animalelor, mai este şi o batjocură la adresa milioanelor de ruşi, care poate mor de foame, din cauză că acest idiot preferă să lase să moară în chinuri în ger aceşti pui, dar nicidecum nu-i dă gratis celor care ar avea mare nevoie de ei. Şi dacă e să mai luăm în calcul faptul că şi păsările deja mature, care nu mai necesită hrană pentru a fi crescute, sunt îngropate de vii, numai să nu fie date oamenilor nevoiaşi, atunci dragi cititori, vă rog să vă faceţi singuri părerea despre astfel de specimene din naţia rusă.

9 comentarii:

  1. Eu singur vorbesc rusa din copilarie, si pin la vre-o 15 ani iubeam rusii, situatia insa s-a schimbat radical de cind am scos ochelarii roz de pe ochi. Toti rusofonii is la fel de exploatat, furat, ucis, nasharu, de batut joc de cineva, si multe alte determinative! Mii rusine ca situ limba rusa as vrea sa scap de ea complet la fel ca si de rusii din R.Moldova!

    RăspundețiȘtergere
  2. :(( socant,eu nu pot privi filmuletul fara sa-mi curga lacrimele,cum traiesc asa persoane... eu nu pot sa crde ca aceasta se intimpla in realitatea,parca e un fragment dintr-un film de groaza :(((

    RăspundețiȘtergere
  3. Tinere,stiu ca e la moda sa faci bloguri, dar trebuie de tras atentia si la gramatica, faci o multime de greseli gramaticale

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim a spus: [quote]Mii rusine ca situ limba rusa as vrea sa scap de ea complet la fel ca si de rusii din R.Moldova![/quote]
    Dupa ce am aflat ca stii limba rusa, n-ar strica sa inveti si limba romana, mai ales gramatica.

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce generalizezi de la o persoana la toata natiunea ? In plus, de unde stii ca sunt rusi, le-ai vazut actele de indentitate ? Ceea ce faci tu se numeste instigare la ura nationala.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonime 03:26, tu vorbeşti de greşeli gramaticale, care habar n-ai că limba română se scrie cu ş;ţ;â;ă;î? Se numesc diacritice, cunoşti acest lucru? Şi ai face bine să şi dovedeşti unde ai găsit greşeli gramaticel. Probabil pentru tine şi cuvântul "mama" e scris cu greşeli gramaticale.

    Anonim 08:37, totuşi cred că am putea fi mai indulgenţi cu el. Chiar dacă face greşeli, totuşi s-a năcut vorbitor de limba rusă, aşa cum spune şi el. E de apreciat faptul că a făcut un efort şi a învăţat limba română. Mulţi ruşi de la noi nici aşa nu vor să o înveţe/vorbească.

    Şi pentru ultimul Anonim, am scris pe înţelesul tuturo că fabrica e din Federaţia Rusă. Proprietarul e rus şi nu neapărat cei ce aruncă puii. Se poate vedea cu ochiul liber că angajaţii nu aruncă aceşti pui în ger din plăcere. Dacă nu eşti convinsă poţi privi şi la tv, căci acest subiect este deja intens mediatizat. Probabil nu cunoşti ce e aia instigare la ură naţională, odată ce spui asemeni lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce are cu RUSII...cum spuneti voi?...daca ai lucrat tu la companie si ati fost spus de ucide pe amimal...ce faci...? pierzi lucru? cind ai copii acasa?sau ce....care este vorba de nationalitatea persoanei cu...o singura ..lucru...
    Mai mult de atit...voi cumparati si carne de pui si de vaca si de porc si nu ginditi va ca asteas au fost ucisi ca tu poti minca....si supravetiu...FIECARE ZI...dar spunem aice...UAI si rusii asteas sunt animale...SPALATI...CRIEERII vostri....si ochii in primul rind...

    RăspundețiȘtergere
  8. Omule, dacă stăpâneşti rpu limba română, după cum se vede şi din felul cum ai scris, mai citeste odată ce am scris şi dacă tot n-ai înţeles roagă pe cineva să-ţi traducă.
    Eu am scris clar că oamenii care aruncă puii nu sunt de vină. Tocmai că ei au făcut ceea ce le-a cerut paronul. Patronul, proprietarul e de vină, el a procedat aşa în loc să dea aceste păsări altora care au mare nevoie de ele.
    O situaţie este atunci când sacrifici aceste animale pentru a le vine, oentru că asta îţi este afacerea şi cu totul altceva este să-i laşi să moară în chinuri aşa cum face acest proprietar

    RăspundețiȘtergere