Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 decembrie 2010

Atenţie la ce ne aşteaptă!

Azi mi-am dorit foarte mult să încep o săptămână mai liniştită, o săptămână în care să uit puţin de scenariile politice deloc ortodoxe, care se pun la cale pe la ceaiuri, prin instituţii de stat şi prin hotele şi restaurante, proprietate privată a unor “oameni de afaceri” deveniţi politicieni peste noapte.

Din păcate nu a fost să fie. Nici la o oră de la publicarea ultimului articol pe acest blog, în care chemam cititorii să-şi mai ia gândul de la politicienii noştri “jucători”, marea noastră vedetă a politicului moldovenesc în persoana lui Marian Ilici, s-a şi dat în spectacol la un aşa numit “mic briefing”, cum s-au grăbit să-l numească unele televiziuni de pe la noi, ceea ce de fapt a fost o citire mot-a-mot a unei fiţuici de către Lupu, preţ de câteva minute.

După întâlniri secrete dintre partidele parlamentare de la sfârşitul săptămânii, am fost surprins să văd o schimbare de strategie din partea PD şi PL, strategie ce ne dă de înţeles că lucrurile deja sunt puse la punct şi acum urmează câteva zile de văicăreli şi acuze, tocmai pentru a justifica cumva hotărârile luate şi alianţele făcute. Dar să le luăm pe rând.

Azi am observat că mireasa mofturoasă, Mariana Ilici, care cocheta amoros şi cu PCRM şi cu PLDM şi care venea cu diferite pretenţii de zestre, pentru a se hotărî cui îşi oferă mâna, s-a transformat brusc peste noapte şi din mireasă mofturoasă s-a transformat în bocitoare gălăgioasă, şi nu într-o simplă bocitoare care e plătită să bocească la funeraliile altcuiva. Marian Ilici, fără să realizeze boceşte la propria înmormântare politică. Scenariul monstruos care s-a pus la cale la întâlnirea secretă dintre PL şi PD de sâmbătă, este monstruos nu numai pentru noi, societatea civilă, dar reprezintă şi sfârşitul politic al politicianului nostru de doi metri.

Lupu prin citirea acelei fiţuici de azi de la ora cinci, nu a dat dovadă de altceva decât de unele zvârcoliri în speranţa de a mai salva din imaginea sa pentru ceea ce urmează să facă. Prin încercarea de a arunca vina, într-un mod foarte stângaci asupra PLDM-ului, nu face altceva decât să-l facă şi mai scârbos în faţa oamenilor. Populaţia nu este atât naivă şi de proastă cum îşi închipuie Marian Ilici şi ca exemplu vorbesc şi rezultatele alegerilor din 28 noiembrie.

În timp ce Lupu se metamorfozează şi devine bocitoarea gălăgioasă şi cu acuze nefondate la adresa PLDM, vedem o schimbare şi în tabăra PL. Mihai Ghimpu devine şi el peste noapte, sau mai bine zis după întâlnirea secretă, un om raţional, care lasă de la sine, care nu mai dă vina doar pe PLDM, dar, într-un fel mimează asumarea răspunderii alături de PLDM, în ceea ce priveşte reuşita sau nereuşita atragerii de partea lor a PD-ului.

Că-i dă prea mare importanţă lui Lupu prin astfel de declaraţii, deja nu e o noutate pentru noi. Cu toţii cunoaştem că Ghimpu, cam de un an încoace a devenit un mare admirator al lui Lupu, în detrimentul PLDM-ului şi al lui Filat. De data asta Ghimpu urmăreşte alte scopuri. El doar mimează o îndepărtare faţă de PD şi ulterior, probabil se va da supărat când Lupu, în următoarele zile va anunţa alianţa cu comuniştii. Ştiu, cu toţii veţi spune că e cam greu de crezut că-l poate duce capul pe Ghimpu la astfel de scenarii, doar că ceea ce am scris până acum e o nimica toată, pe lângă ceea ce urmează să se întâmple.

Puţini, dar foarte puţini sunt cei care cunosc faptul că la ultima întâlnire a PD şi PL deja totul s-a pus la punct. Funcţii, împuterniciri, scenarii. Cum PD-ul şi cu PCRM-ul nu pot alege Preşedintele, iar PL-ul nicidecum nu-l va putea vota pe Lupu înaintat de o alianţă de stânga, căci asta ar însemna sinucidere curată, politicienii noştri s-au gândit şi la această problemă. Şi având deja două încercări eşuate de vot/voturi de aur, Plahotniuc s-a asigurat ca acest lucru să nu se mai întâmple, să nu mai meargă cu valiza de bani pe la politicieni fără niciun rezultat.

Astfel, scenariul care urmează să fie pus în aplicare este foarte simplu. PCRM-ul şi PD-ul şi cu ajutorul salvator al PL-ului vor vota modificarea articolului 78 al Constituţiei, astfel încât Preşedintele să fie ales cu majoritatea simplă, adică 52 de voturi. De fapt, cei care au fost atenţi, au putut observa că Lupul a pomenit fugitiv azi acest scenariu.

Astfel PL-ul şi Ghimpu, “excesul lor de patriotism” şi din dorinţa de a “salva” ţara, poate vor reuşi să-şi ameţească cele 10% de electorat docil şi poate cu ajutorul lui Dumnezeu şi a altor forţe din interior sau exterior, vor reuşi să evite un nou episod Roşca 2. Ce l-a făcut pe Ghimpu să recurgă la aşa scenariu, ţin să mă abţin şi să dau vina pe ranchiuna pe care i-o poartă lui Filat pentru succesul politic al acestuia. Despre stimulentele foarte grase primite sau care urmează să le primească Ghimpu în schimbul acestei trădări, las să scrie presa şi organele abilitate să facă asta, deoarece ele dispun de mai multe pârghii pentru colectarea de probe în astfel de situaţii.

Cât despre Lupu şi PD şi cariera sa politică, am specificat deja mai sus, că acesta deja şi-o boceşte în gura mare. Dar ce importanţă mai are că PD-ul va fi înghiţit de PCRM, că Lupu nu va mai exista ca om politic, dacă politicianul nostru cu aspiraţii de Preşedinte, care s-a ţinut şi cu dinţii de acest fotoliu, în sfârşit va ajunge Preşedinte. Ce importanţă mai are că ţara va fi aruncată din nou cu cel puţin 20 de ani în urmă, iar tinerii vor fugi cu toţii din ţară, fie mânaţi de dorinţa de a-şi câştiga existenţa, fie vânaţi de noua guvernare, care se anunţă şi mai dezastruoasă decât cea de odinioară, din dorinţa de răzbunare a lui Voronin pe toţi cei care au fost împotriva lor, dar şi din cauza situaţiei economice falimentare a statului, în condiţiile în care nu vor mai primi niciun ajutor din vest.

Acest scenariu este mai mult decât adevărat, iar pentru a mai împiedica punerea lui în aplicare este nevoie de noi toţi, societatea civilă, presă, televiziuni pentru a nu permite aşa ceva. Prin însăşi dezvăluirea a astfel de scenarii vom pune presiune pe ei, le vom arăta că nu mai suntem atât de naivi, de neajutoraţi, de neinformaţi şi că nu le mai permitem să ne lucreze pe la spate.

Să nu le permitem să ne fure viitorul!

20 de comentarii:

  1. da, din pacate, da. este posibil ceea ce spui tu...

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Teoretic este posibil ceea ce spui, insa nu si la nivel practic. Nu voi crede niciodata ca PL se va alia cu PD, si implicit cu PCRM.
    2. Tot ceea ce se intimpla acum este cauzat de ingimfarea si mindria lui Filat care se vedea deja un Putin al Moldovei, insa a uitat ca spre deosebire de utimul, el activeaza intr-o alianta unde fiecare are un cuvint de spus si nu trebuie neglijat.
    3. Nici intr-un caz nu dau dreptate "curvei de 2m", dar nu trebuia de dat acestuia motive sa se jeluie de nedreptate.
    4. Cu probabilitatea de 90% ca PD blefuieste cu scopul de a obtine cit mai multe functii, ca nu degeaba s-a implicat si Plohish care e mester in asa ceva
    5. PLDM are o echipa foarte puternica de oameni intelegenti, dar uneori actioneaza extrem de previzibil si neconvingator.

    RăspundețiȘtergere
  3. dar cum vi se pare asa scenariu genial?>>

    alianta de stanga e deja semnata, a ramas problema celor 4 voturi pu presedinte, de unde le luam? simplu> lupu merge 'kipurile' pe alianta de dreapta si este inaintat ca (pauza) candidat al aie2 la presedinte.in ziua alegerilor comunistii ies din sala, ca si anul trecut voteaza doar alianta si stau toti si se uita poate va kika din cer 4 voturi...si batz,in sala intra toti comunistii si voteaza lupu. lupu elibereza scaunul de spiker, devine presedinte si revine la alianta de stanga punand in aplicare algoritmul generos pcrm-pd. iata de ce a insistat la spiker, deoarece dacai revine lui ghimpu, sunt necesare 2/3 pu destituire care nu le au pd+pcrm. in rest o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este posibil să se întâmple şi ceea ce spuneţi ambii. Doar că eu am scris aici despre un scenariu deja bine gândit şi pus la punct, care a mai rămas doar de pus în aplicare. Scoţând la iveală aceste scenariii, sper să-i facem să se rpzgândească şi să renunţe la ele.
    Din păcate PL-ul s-a aliat deja cu PD-ul de mult timp. Asta se poate observa cu ochiul liber, la cum se comportă Pl-ul faţă de PD. Alta e situaţia că este periculos să treacă direct la acţiuni alături de PD, aşa că scenariul prezentat mai sus este mai mult decât perfect pentru a camufla colaborarea directă PL-PD şi PCRM pe lângă ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. surse ceva? sau doar presupuneri...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu sunt nici pe departe doar presupuneri. Cunosc aceste lucruri din surse demne de încredere.Aştept presa care e în drept să dea şi celelalte detalii ale acestei înţelegeri să treacă la treabă

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu cred acest scenariu. Sau mai bine spus nu vreau sa-l cred. Nu ca nu ar fi adevarat. Nu pot sa ma pronunt asupra veridicitatii celor scrise de autor. Nu vreau sa cred pentru ca sunt votant al PL-ului, si daca Mihai Ghimpu ne face asa ceva va iesi urit de tot. Va fi rau si pentru noi, dar mai ales pentru el.

    RăspundețiȘtergere
  8. aiureli, cum poti sa pui pe acelasi cintar pe Ghimpu shi Voronin ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonime trebuie să te hotărăşti ce vrei să spui. Unde vezi tu aiureli? Eu pe Ghimpu nu l-am pus pe acelaşi cântar, va fi aruncat de pe talger de Voronin :).
    Eu am scris ceea ce ne paşte. Iar dacă Ghimpu nu renunţă la acest plan şi-l pune în aplicare, atunci chiar că nu va putea fi pus pe acelaşi cântar cu Voronin, deoarece acesta va fi îngeraş pe lângă Ghimpu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu cred nici eu in asa scenariu. Nu-mi place nici mie comportamentul Pl-ului dupa alegeri, dar ceea ce spui, Valentin, miroase a intoxicare. Toti spun ca au surse sigure, dar opiniile expuse sunt foarte diferite. Si, daca nu se va adeveri, vei spune ca PL s-a razgandit citind la tine pe blog? Nu e serios.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim, este părerea ta şi în acelaşi timp speranţa mea că nu se va duce la capăt acest scenariu dezastruos.
    Ceea ce am scris eu nu este intoxicare, ci doar apel la societatea civilă să nu permită astfel de lucruri. Şi sunt mai multe persoane care vorbesc despre ceea ce am scris eu aici. Lupu a spus voalat despre acest scenariu ieri la acea conferinţă, Filat a vorbit aseară despre împărţirea între PD şi PL a funcţiilor. Şi nu poţi spune că Filat nu cunoaşte ce se întâmplă în această ţară.
    Iar aici vei vedea încă o confirmare a cele ce am spus eu. http://www.jurnal.md/ro/news/filat-nu-sustine-propunerea-lui-lupu-197595/
    Că se va răzgândi sau nu PL-ul vom vedea. Nu neapărat că am scris eu aici, ci pentru că am propagat acest mesaj şi nu numai eu, ceea ce le poate da peste cap planurile. De ce trebuie să trăim în continuare cu ideea că oameni simpli şi presa nu pot schimba deciziile politicienilor şi în loc să facem ceva pentru asta, dăm vina pe cei ce încearcă să facă acest lucru?

    RăspundețiȘtergere
  12. De acord cu Valentyn, ceea ce e scris aici deloc nu poate fi numit intoxicare; vom fi prosti si saraci atita timp cit nu ne vom dezvata sa gindim UNILATERAL; slava Domnului ca oameni care judeca si nu doar cred orbeste in tot ceea ce spun politicienii, idolii lor mai exista in RM, ei vor fi acei ce vor scoate tara la mal.

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut!

    As fi interesat sa cumpar 2 articole pe blogul/siteul tau. Articolele vor arata ca primele doua de pe www.blogreflex.ro (cele legate de Pariuri-x). Articolele vor fi facute de mine si vor contine patru linkuri (trei intr-un articol, unul in al doilea articol).

    Daca esti interesat/a astept un mail la adresa laur_rapidistul@yahoo.com cu adresa blogului si un pret la care esti de acord sa le publici.

    RăspundețiȘtergere
  14. ”boceşte la propria înmormântare politică”...genial!

    RăspundețiȘtergere
  15. Azi, o colegă de-a mea a adus materialul tău la ore(Marketing Politik), ne-am distrat pe cinste, în sensul că am gustat din sarcasmul cu care l-ai blagoslovit pe Marian Lupu în acest maetrial.
    Bun materialul...

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce pot să spun eu...mă bucur că ceea ce scriu eu trezeşte interes pentru publicul larg. Că place cuiva ce sciu sau nu, sau că e amuzant sau neplăcut pentru cineva, deja este o altă treabă şi asta depinde şi de cât de reuşit scriu aceste materiale.
    Mersi pentru apreciere şi promit să mai scriu şi alte materiale care să trezească interesul citirorilor.

    RăspundețiȘtergere
  17. si toate aceste probleme au aparut de cind a venit
    rusul in moldova.de ce isi vira nasul unde nu le fierbe oala.politicienii nostri n-au caracter,is mai
    rau ca mine,om simplu.oare nu-si mai amintesc ce promisiuni faceau,intradevar ne socot de niste prosti,au fost hipnotizati,sau ce? oare cred ca noi uitam asa repede tot? se observa cum incet ,incet
    se departeaza de ceea ce si-au propus la inceput.
    filat vad ca sta pe pozitii,bravo lui.ceilalti ne manipuleaza iarasi.stati fratilor acum suntem cu ochii pe voi,nu vom mai permite sa va bateti joc de noi,fiindca voi nu puteti fara noi,noi v-am adus la putere noi o sa va dam jos.vad ca politica asta nu e chear atit de grea cum sunt examenele.
    aici trebuie sa ai nervii tari si sa nu deviezi
    de pe drumul corect.vad ca ii neglijati cu totul pe cei care v-au pus acolo.s-au poate de asta va e teama si sunteti atat de precauti.oare n-ar trebui
    sa scriem,noi, oamemi simpli cit mai multe petitii, scrisori partidelor concret conducatorilor
    despre aceea ce nu ne convine,vesnic sa le aducem aminte de unde au venit,ca observ cum se indeparteaza de noi,iarasi.in permanenta sa fie o legatura intre politicieni si societatea civila.

    RăspundețiȘtergere
  18. mda, urata incercare de a discredita PL-ul fara a avea nicio dovada. Este adevarat ca Ghimpu este cam nesocotit in unele declaratii pe care le face, dar de aici si pana la scenarii monstruoase in care se vinde PCRM-ului sau PD-ului... mi se pare exagerat si total nefondat.

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonime, o rugăminte. Scoate ochelarii de cal, pe care-i purtaţi, cei câţiva simpatizanţi rămaşi ai PL-ului şi poate veţi înţelege atunci ce se întâmplă cu adevărat. Fiţi atenţi la ce se întâmplă, la ce se spune, la ce se face şi vă veţi convinge de cele spuse de mine, asta dacă aveţi putinţa de a înţelege. Nu am nicio intenţie de a discredita PL-ul. Ei singuri se discreditează prin ce fac. Ceea ce a reuşit să facă chirtoacă în ani buni, a distrus Ghimpu în câteva luni şi e păcat.

    RăspundețiȘtergere
  20. Chirtoaca inca in 2005 spunea o strategie de alegere a sefului statului, ma indoiesc sa nu sa se repete
    http://www.pavlicenco.md/2010/12/14/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/

    RăspundețiȘtergere