Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 noiembrie 2010

PD - un UDMR al Republicii Moldova

Urmăresc cu atenţie situaţia politică atât de la noi, cât şi din România. Sunt interesat de cele întâmplate peste Prut, deoarece, în mare măsură de situaţia politică şi partidele aflate la guvernare în România, depinde foarte mult şi viitorul nostru. Nu o să intru acum în amănunte în privinţa acestui subiect, ci doar o să încerc să spun câte ceva despre UDMR-ul din România.

Cred că majoritatea persoanelor informate cunosc faptul că la ultimele alegeri parlamentare, dar şi ulterior la cele prezidenţiale s-a înregistrat un scor foarte strâns. Astfel, PD-L-ul, partidul care a oferit ţării prim-ministrul, nu a întrunit numărul necesar de candidaţi pentru a forma guvernul. Această situaţie a adus la formarea unui guvern de coaliţie, format din PD-L, UDMR şi reprezentanţii minorităţilor naţionale în parlament. În opoziţie aflându-se două partide foarte puternice, PSD şi PNL.

Toate bune şi frumoase (mă refer la actul de guvernare, căci situaţia economică, socială etc. nici pe departe nu este bună la acest moment), până la controversata Lege a învăţământului, care a fost blocată de Curtea Constituţională din România. Aş zice că au dreptate cei de la CCR, ţinând cont de unele articole prevăzute în noua lege, care dă exagerat de multe drepturi maghiarilor. E lesne de înţeles cum s-a ajuns şi la acest conţinut al legii, odată ce UDMR-ul a participat la adoptarea ei.

UDMR-ul, considerându-se trădat, în actul său de trădare faţă de România (că altfel nu pot numi unele articole din acea lege), ameninţă cu ieşirea de la guvernare. Ori, această situaţie ar aduce automat la căderea guvernului Boc şi la trecerea guvernării în mâinile PSD-PNL.

Acum să trecem la situaţia Republicii Moldova şi la şantajistul AIE, în persoana celor “doi metri de bulbuci”, alias Marian Ilici şi PD - clona UDMR-ului de peste Prut. Spun clona, pentru că exact cu astfel de şantaje s-a îndeletnicit PD-ul, coordonat de Plahotniuc. Aşa a obţinut Marian Ilici CCCEC-ul, Procuratura, CCA-ul şi păstrarea în funcţie a marionetei Gorincioi, şi ca rezultat zeci de frecvenţe radio şi tv pentru Plahotniuc, funcţii importante în guvern, participarea reprezentanţilor statului la parada ruşinoasă de la Moscova, anularea Decretului lui Ghimpu privind ziua ocupaţiei sovietice etc., şi era cât pe-aci să ne trezim şi cu el preşedinte de stat.

Singura diferenţă dintre UDMR şi PD este că, aceştia luptă pentru ungurii lor, în timp ce PD vor puterea pentru a-şi umple buzunarele la refuz şi pentru a pune stăpânire totală pe ţara asta!

În această situaţie cetăţenii Republicii Moldova au de ales la 28 noiembrie între o guvernare şantajată şi condusă de Plahotniuc, care va bate mereu pasul pe loc, ori într-o guvernare formată din partide ca PLDM, PL, AMN care să scoată ţara din mocirla în care se află acum. Desigur, mulţi o să spună că PD-ul va trece pragul electoral şi va avea un cuvânt greu de spus. Ei bine, să treacă acest prag electoral, căci este greu să evităm acest lucru, dar să nu-i oferim şansa să acumuleze un scor prea mare, pentru a participa la exerciţiul de guvernare, dar pentru a nu putea pune piedici viitoarei guvernări, căci după cum am mai menţionat şi mai sus, cu asta s-au ocupat în acest an de guvernare AIE.

Sondajele mincinoase făcute de membri PD în care acestui partid mafiot î se dă din pod 19% nu merită de luat în seamă. Scorul PD-ului este undeva în jur de 10% şi nimic mai mult! În susţinerea celor spuse de mine este şi scorul AMN-ului, doar 2%, celelalte 4-5% fiind adăugate ruşinos la procentajul PD-ului.

La 28 noiembrie votaţi raţional, nu cu inima şi sentimentele (se referă la fetişcanele şi băbuţele amorezate de ”cei doi metri de bulbuci”, care în ultima perioadă s-au învolburat la maximum, probabil în urma unor reacţii chimice administrate de şeful său Plahotniuc), votaţi pentru viitorul vostru şi al copiilor voştri.

PS: Cred că se merită de acordat ceva atenţie şi PpNŢ-ului, care ar putea trece pragul electoral, fiind mult mai eficienţi în exerciţiul guvernării.

4 comentarii:

  1. PD este cel mai suspect partid din lista, deja mai bine votam Gabriel Stati, macar se stie sigur ca nu va trada si mai multa incredere intr-un candidat independent decit PD.

    RăspundețiȘtergere
  2. Invatamantul in limba materna este un drept al fiecarui om de pe planeta. In calitatea lui de platitor de taxe si impozite catre satul in care se afla are acest drept. Mai ales atunci cand vorbim de o minoritate de 1,5 milioane asa cum este minoritatea maghiara din Romania. Daca cineva crede ca oprind aspiratile normale ale altor semeni se castiga ceva, se inseala. Interdictiile si coercitiile nasc frustrari si urmarile acestora pot sa fie mult mai grave decat recunoastrerea unor drepturi. Romania nu este tara celor de etnie romana, ci este tara tuturor celor care locuiesc in ea, indiferent de etnie.
    Pamantul Romaniei nu este romanesc ci este pur si simplu maro. La fel ca si cel din Ungaria sau Ucraina sau de aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniel, nu e vorba doar de unele drepturi, trebuie sa analizezi mai atent legea...aceasta lege se vrea a fi un inceput pentru autonomia ungurilor

    RăspundețiȘtergere
  4. Autorule, felicitari pentru preluarea limbajului suburban al lui Vladimir Nikalaevich. V-as recomanda sa vorbiti si despre Marian Lupu cu acelasi respect cum ați vorbi despre Vladimir Filat, de exemplu. Cultura politica cere sa-ti respecti clasa politica, chiar cind o critici. Cred ca nu e nevoie in acest caz a repeta afonarismele bolsevicului... Nu Va sta bine.

    RăspundețiȘtergere