Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Câteva precizări cu 7 zile înainte de alegeri

De mai bine de două săptămâni aţi avut ocazia să vă exprimaţi preferinţele electorale în cadrul sondajului online pe care l-aţi putut găsi pe acest blog.

În tot acest timp acest sondaj a reuşit să adune ceva mai mult de 800 de voturi. Un număr de voturi record, dacă e să luăm în considerare faptul că Blogul lui Valentyn nu este nici site-ul numărul 1 de ştiri din Moldova, nici pagina online a vreunei publicaţii sau televiziuni de top de Moldova, nici vreun tracker suprapopulat de internauţii noştri. Pentru asta ţin să le mulţumesc tuturor celor care mi-au vizitat în acest timp blogul, au citit cele postate de mine şi şi-au lăsat şi votul în cadrul sondajului.

Mulţi o să spună că este doar un sondaj şi mai ales este făcut doar pe internet, la care au participat cu precădere doar tineri. Totuşi nu trebuie să uităm că a strâns mai mult de 800 de voturi, un  număr nu cu mult mai mic decât cel al sondajelor ce apar ca ciupercile după ploaie în ultimul timp pe la noi, sondaje care sunt făcute de institute, companii etc. de cele mai multe ori fantome sau în cel mai bun caz, foarte dubioase. Să nu uităm că în ultimul timp au acces la internet nu numai tinerii, ci majoritatea cetăţenilor, fie acasă, fie la serviciu, fie la prieten sau vecin.

Dar să trecem la opţiunile celor care au participat la acest sondaj.

La fel ca şi oricare sondaj şi cel prezent aici a venit să prezinte opţiunile unor categorii de persoane şi are o credibilitate mai mult sau mai puţin apropiată de adevăr.

Dacă lucrurile ar avea o finalitate la fel ca şi în acest sondaj, am putea spune că în sfârşit putem vorbi de o revenire la normalitate a lucrurilor la noi. Am avea un Parlament multicolor, reprezentat de mai multe partide politice cum ar fi: PD - 5%, PL – 49%, PpNŢ – 5% (marea surpriză), PC – 6% şi PLDM – 20%. Celelalte partide, printre care şi AMN nu are trece pragul electoral.

Vedem că PL, PLDM şi PpNŢ ar forma guvernarea, ar alege lejer Preşedintele, ar modifica chiar şi Constituţia, astfel scăpând de ruşinoasa limbă “moldovenească”, am schimba statutul ţării din neutră în una cu aspiraţii nord-atlantice şi am merge cu paşi siguri spre euro-integrare.

Îmbucurător este şi faptul că oamenii informaţi (astfel sunt cei ce au participat la acest sondaj) nu au dat mare importanţă PD-ului şi PCRM-ului, astfel paranoicul de Plahotniuc nemaiavând şansa să ajungă premier şi să subjuge total această ţară.

Dar….să ne revenim la realitate şi să nu uităm că este doar un sondaj.

În final vreau să fac un apel către cei care au ţinut să-şi exprime opţiunile pe acest blog să convingă cât mai multă lume să le împărtăşească opţiunile politice, astfel aducând cât mai aproape de realitate acest scenariu, care, din păcate, deocamdată este prea departe de realizare.

2 comentarii:

  1. Visati oligarhi sa va conduca si aveti mai multa simpatie pentru Rusia decit pentru Romania. Si daca exista un singur partid care vrea unirea cu Romania, ala e prost. Ati merita sa va ia rusii definitiv, sa va imprastie prin Siberia, ca sa va iasa din cap UE. Nu intrati in UE decit dupa ce va uniti cu Romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. Simpatiile pentru Rusia le are generatia mai in varsta,in primul rand.Foarte multi cetateni isi castiga o bucata de paine in Rusia.In Europa e greu de plecat,iar acasa nu prea au unde face un ban.Unde-s acele 100000 de cetatenii,promise de Basescu?Sunteti buni numai de vorba si oamenii vad acest lucru.Iar cu astfel de sasait de sarpe nu prea ii apropieti pe cei din Basarabia.
    Poti trai bine cu cineva,pe care-l socoti de frate si avand fiecare curtea sa,dar pentru voi basarabenii sunt frati doar daca s-ar uni cu Romania.In caz contrar va sunt dusmani,asa reiese din comentariile voastre.De aici si atitudinea celor din Basarabia fata de voi.

    RăspundețiȘtergere