Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 26 noiembrie 2010

Vă mulţumesc că aţi participat la sondaj. Nu uitaţi să mergeţi la urne şi mâine.

De la bun început, vreau să mulţumesc tuturor celor care au participat în număr foarte mare (1309 votanţi) la sondajul pus la dispoziţie pe acest blog.

Vreau să remarc activismul foarte mare al internauţilor noştri, ceea ce ne dă speranţe că duminică vom avea o participare ridicată la vot. Dacă e să ne conducem şi după rezultatele înregistrate la acest sondaj, atunci, putem spune, că luni, 29 noiembrie ne vom trezi într-o ţară cu adevărat europeană, de luni vom scăpa uşor, uşor de sărăcie, iar lupta împotriva mafiei va fi ridicată la rang de prioritate a statului.

Din păcate este doar un sondaj, care este prea puţin probabil să reprezinte şi întocmai opţiunile pe care le vor face oamenii peste mai puţin de 48 de ore.

Totuşi, trebuie să menţionez că acest sondaj întruneşte multe din cerinţele unui sondaj făcut de companiile care se ocupă cu astfel de sondaje. Numărul de intervievaţi este întrunit, chiar îl depăşeşte pe al multora. Ţinând cont de faptul că în prezent, acces la internet au atât cei tineri, cât şi cei de vârsta a doua şi a treia, acest sondaj a întrunit şi criteriul de reprezentativitate pe vârste. Nu putem însă susţine faptul că la acest sondaj au putut participat toate categoriile sociale şi din toate localităţile republicii. De aici, probabil şi rezultatul pozitiv obţinut de partidele liberale şi proeuropene. Însă despre rezultatul obţinut de concurenţi, voi vorbi în cele ce urmează.

Să începem cu PNL – care a acumulat 2% (39 voturi) chinuite, primul pe lista electorală, dar şi cei mai ţipălăi şi pe acest blog, dar şi în întreaga campanie. Ceea ce m-a frapat, este faptul că unii membri sau simpatizanţi ai acestui partid îmi reproşau de ce PNL-ul a avut 3 % în sondaj, apoi a căzut la 2%. Dacă această persoană ar fi finisat cu bine 9 clase, nu ar fi adresat astfel de întrebări, ţinând cont că este un sondaj online, care se modifică în permanenţă, în dependenţă de preferinţele celor care participă la el. Cam aşa arată profilul simpatizanţilor, membrilor PNL – Partidului Nălucilor pLahotniuciene, pe care la sigur dacă-i întrebi când a avut loc Marea Unire şi de către cine a fost votată, în număr foarte mare nu vor şti răspunsul. Foarte dubios mi-a părut şi faptul, că acest concurent electoral a ţinut cu tot dinadinsul să nu cadă sub 3%. Nu ştiu la ce le-o fi fiind de ajutor acest lucru, probabil vroiau să-i ia mesajul vechilor amici de la MAE, care după un sondaj ridicol în care le dădeau 3%, aceştia s-au grăbit să le ceară tuturor să se retragă din cursa electorală în favoarea lor.

PD-ul a acumulat 4% (60 voturi). Un procentaj extrem de îmbucurător pentru noi, populaţia, dar şi vital pentru marioneta Lupu şi stăpânul său Plahotniuc, procent ce le garantează accederea în Parlament şi-l scapă pe Plahotniuc de tragerea la răspunderea penală datorită imunităţii parlamentare. Totuşi, acest partid va acumula la alegeri 10-12 %, procentaj care le va da prea mult spaţiu de manevre în următoarea guvernare.

Procentajul PL-ului, 43% (571 de voturi) demonstrează încă odată cât de activi sunt simpatizanţii acestui partid pe net, şi…din păcate doar pe net, decalajul dintre numărul de voturi online şi cel real, dovedind această situaţie. În realitate, situaţia este cu mult mai sumbră pentru PL, dar şi pentru noi, căci doar PL şi PLDM ar putea garanta o guvernare decentă. Se întrezăreşte la orizont şi PpNŢ, dar despre acest partid voi vorbi în cele ce urmează. Astfel, vorba lui Ghimpu, PL, cu multă indulgenţă, poate va ieşi în urma acestui scrutin cu 20 % din voturi.

În privinţa partidelor şi concurenţilor electorali, care nu trezesc niciun interes pentru electorat, şi care şi în cadrul acestui sondaj au acumulat 0% (2-3 şi până la zece voturi), îmi voi permite nici să nu le mai menţionez, astfel scutindu-mă şi pe mine de rânduri aşternute în zadar şi de plictiseală pe cititori. Primul dintre acestea este şi MU.

PPCD-ul – să lăsăm acest cadavru politici să-şi termine procesul de putrefacţie, că dacă îi scoatem capacul, încercând să aducem vorba despre ei, nu facem altceva decât să ne trezim cu un miros insuportabil de la aceştia. În curând acest proces natural de putrefacţie se va sfârşi şi nu vom mai auzi de acest partid.

MAE au acumulat în acest sondaj 1% (20 de voturi). Cu multă indulgenţă putem spune că acesta este şi scorul lor real în rândul populaţiei noastre. Vor suferi un mare şoc la închiderea urnelor de vot de duminică, după care vor avea ei nevoie de cadouri şi alte ajutoare pentru a-şi reveni în urma acestei dezamăgiri.

După cum am spus, voi trece peste partidele neimportante şi mai ales ridicole, ca şi acela de la numărul 7 din buletinul de vot şi voi trece direct la numărul 8, PpNŢ şi Mocanu cu Mişcarea Antimafie. Să o luăm cu începutul. Până la venirea lui Mocanu în acest partid, PpNŢ-ul nu întrunea nici numărul necesar de membri pentru a exista ca partid. Era un fel de partid de familie. Tatăl, mama, copii şi câteva rude alcătuiau întreg partidul. După venirea lui Mocanu în PpNŢ, acest partid putem spune că a devenit unul cât de cât important, iar campania dusă de acesta şi mesajul propagat împotriva mafiei, i-au adus în prim-planul politicii moldoveneşti. Dacă e să ne luăm după rezultatul acumulat aici 6% (80 de voturi), putem spune că acesta accede lejer în Parlament. Totuşi, realitatea este altfel (deşi ştiu că acest partid nu are aşa mulţi membri tineri, care l-ar vota în număr mare pe net, totuşi au acumulat un scor foarte bun) şi există riscul ca ei nici să nu treacă pragul electoral. Însă, ţinând cont de frica cu care au abordat problema PD-ului şi în special al lui Plahotniuc, atât Ghimpu cât şi Filat, putem spune cu certitudine că este nevoie de Mocanu în Parlament, pentru a merge altfel lucrurile şi pentru a avea sprijin în legislativ, cât şi la guvernare PLDM-ul şi PL-ul.

AMN – ehh, Serafică, Serafică, cel cu o foarte mare frică – frică că nu va trece pragul electoral. Şi acest lucru este foarte probabil ţinând cont de căderea continuă a AMN-ului în ultimii doi ani. Totuşi este nevoie şi de AMN în Parlament. Dar asta depinde doar de alegători, dacă vor vrea să-i ofere ajutor medical muribundului AMN (voturi) pentru al resuscita sau îl vor lăsa să piară definitiv.

Am zis că voi trece peste partidele neimportante, dar merită de spus câteva cuvinte despre Pasat şi PUM-ul său. S-a făcut mult tam-tam în jurul acestui partid, doar, doar vor reuşi să adune cele 4 % necesare. Totuşi, în ciuda aberaţiilor scoase pe gură de Pasat, cetăţenii noştri nu mai sunt atât de proşti, s-au fript odată cu comuniştii, care promiteau cam aceleaşi lucruri ca şi Pasat şi au rămas doar cu promisiunile. Scorul real obţinut de PUM în alegeri nu va depăşi nicidecum 1%.

PCRM 5 % (78 voturi). Dacă s-ar îndeplini acest scenariu şi comuniştii n-ar acumula mai mult de 5% putem spune că ne-am izbăvit, că poporul nostru s-a însănătoşit în sfârşit şi a votat raţional. Însă, realitatea este cu totul alta. Comuniştii, pe lângă aceste 5 % din cadrul acestui sondaj vor mai acumula încă aproximativ 25 %, deoarece moldovenii încă nu s-au vindecat, ei încă nu-şi folosesc raţiunea atunci când pun ştampila în buletinul de vot. La agravarea bolii moldoveneşti au mai ajutat şi comuniştii prin minciunile cu bomba de la Prut, cu răpirea, tot de către ei, a lui Reşetnikov şi aruncarea vinei asupra partidelor liberale şi prin alte multe minciuni şi manipulări.

PLDM – 27 % (365 de voturi). Rezultatul din acest sondaj al PLDM-ului este cel mai apropiat de adevăr. Tot adevăr, este şi faptul că de acest partid se leagă şi toate speranţele noastre şi în special de liderul acestei formaţiuni, Vlad Filat. De el va depinde, dacă va avea destul curaj să nu cedeze şantajului din partea PD-ului, atunci ţara asta va merge mai departe. Dacă PD-ului îi revine din nou structurile de forţă din stat, cum s-a întâmplat şi după 29 iulie, suntem pierduţi. Nu vom scăpa niciodată de corupţie, de mafie, de luarea cu forţa a afacerilor, nu vom afla niciodată adevărul despre 7 aprilie şi alte lucruri importante. Pentru a prinde la curaj, Filat are nevoie de aliaţi. Ghimpu este un aliat bun de guvernare, dar nu şi un aliat când e vorba de PD. Ghimpu a arătat prea multă bunăvoinţă faţă de PD, ceea ce ridică multe semne de întrebare. De aceea este nevoie de încă un partid sau două. Să sperăm că vor fi PpNŢ şi AMN.

Gabriel Stati nu ar dăuna prea mult în următorul legislativ. Dar, nici mare treabă nu ar face. Pentru el, fotoliul de deputat este un moft al unui copil răsfăţat, o jucărie pe care încă nu a primit-o de la părinţii lui bogaţi şi pe care şi-o doreşte foarte mult. Şi-o doreşte, nu atât de mult pe post de jucărie, ci pentru a avea protecţie. S-a ars odată, după 7 aprilie 2009, când comuniştii l-au băgat la zdup din simplu motiv că aşa au vrut ei, aşa că Stati vrea să evite repetarea a astfel de evenimente neplăcute pe viitor.

PSD-ul este un cadavru demult putrezit. Doar că paranoicul Şelin s-a hotărât să caute prin osemintele acestuia, poate o găsi o genă, o mostră de ADN care l-ar ajută să-l cloneze. De cele mai multe ori o clonă seamănă leit cu originalul, doar că Şelin nu doreşte a readuce originalul la veaţă, adică vechiul PSD. El încearcă să modeleze din defunctul PSD o creatură extrem de periculoasă pentru noi toţi. Iar dacă acest lucru îi reuşeşte, noul PSD, ajuns în Parlament şi în mariaj cu PCRM-ul înseamnă sfârşitul Republicii Moldova ca stat democrat, în care toţi ne bucurăm de drepturi şi privilegii. Moldova la guvernare cu aceşti doi monştri ar fi o Cubă a Europei.

De aceea, dragi concetăţeni, vă sfătuiesc să nu oferim jucării râvnite de copii bogătaşilor, să nu ne mai batem joc de noi şi de strămoşii noştri votând din nou pe cei care ne-au umilit sute de ani la rând, să nu ne lăsăm prostiţi de UE-2 din imaginaţia bolnavă a unora, să fim şi în continuare români-moldoveni, să nu devenim cubanezii Europei, să nu oferim şansa mafiei să acapareze cu totul această ţară. Să votăm corect, să nu ne mai fie ruşine că trăim în ultima ţară comunistă din Europa!

21 de comentarii:

  1. deci daca sa ne gindim corect, cam cine ar merita mai multe voturi, am zice asha:

    PLDM - face contrabanda de tzigari, acces la functzii inalte au doar oamenii bogatzi (aceasta fiind si cauza de ce PLDM a ajuns tocmai al 13 in aceasta lista electorala, fiindca Tanase dorea ca in virful listei sa fie doar oameni destepti, iar Filat doarea doar oameni bogati), ne mai vorbind ce dictatura poate sa-shi instaureze liderul acestei formatziuni, detzinind ministerul de Externe si Interne...

    AMN- liderul acestei formatziuni, Urechean, ramas fara echipa (dupa ce aproape toata formatziunea de seniori a plecat la MAE odata cu Untila) daca accede in Parlament nici nu are pe cine sa inainteze in functzii, dind functziile contraplata (asha cum a facut si cu cea a procurorului general, acum nimeni neshtiind la moment in ce partid se afla procurorul daca de la bun inceput aceasta functzie ia revenit lui Urechean)....

    PD- dupa ce un fost comunist a venit in acest partid, cishtigind increderea tuturor rusilor si "moldovenilor inraitzi", care mai este si o papusa a unui mafiot miliarder (care este si al doilea in lista PD-ului), el a declarat ca poate face aliantza cu comunistii, doar daca ei sunt deacord sal inainteze ca presedinte si Plahotniuc sa fie pe lista PD-ului, ca mai apoi sa fie prim-ministru, dupa care comunistii au spus ca fac aliantza cu Lupu doar daca el se dezice de functzia de presedinte, de Plahotniuc insa ne zicind nimic (dind de intzeles ca este dispus ca Plahotniuc sa fie prim-ministru), astfel Lupu sar putea retrage din aceasta functzie fiind condus de Plahotniuc....

    PCRM- aici cam fara comentarii, au provocat 3 revolutzii si tot nu se retrag de la guvernare....

    STATI- un tinar foarte bogat, care vine in parlament, nici decum ca sa-shi prezinte vocea (reprezentind tinerii), dar ca sa-shi apere interesele si sa-shi extinda business-ul, da el e bogat (lumea crede ca el no sa fure, dar se insheala amarnic), atunci pentru ce ii mai trebuie lui parlament daca el are cu mult mai multe, pentru acte si protectzie de deputat...

    in rest nimeni nu acumuleaza destule voturi ca sa nimereasca in parlament.......

    ramine un partid cu viziuni clare (vorbim limba romana, vrem in NATO si UE), cu fapte deja prezentate lumii(fara miros in capitala, cu troleibuze noi, cu conpensatzii pentru saraci, si cu multe alte fapte shtiute shi neshtiute), care are de suferit mult in urma piedicilor(2 ani lucrind cu jumatate de buget inghetzat), si a carui promisiuni sunt relizabile (nu promitem mult, dar daca putem face mai mult, atunci facem...), acesta este Partidul Liberal.....

    RăspundețiȘtergere
  2. De cind cei care sustin noua dreapta si regimul lui Hitler pot apara interesele statului. De cind cei care vor sa ne faca anexa a asa zisei Tara Mama,cea de la care eu as cere sa ne returneze regiunea Moldova de la ei, fiindca pe timpul lui Stefan cel Mare teritoriul Tarii noastre era pina la munti. Cititi istoria si nu va lasati amagiti de Europa. Romania stie deja cei Europa. Stie deja ce inseamna preturi europene. Stie deja ca la salarii europene inca se viseaza. Stie deja ca nu mai au nimic al lor. Asa ca salvati natiunea noastra. Ca e pe cale de disparitie. Eu in Romania mare nici nu doresc sa fiu. Sa fiu frate cu tinganii lor niciodata. IN plus este acord prin care romii lor trimisi din Italia si Franta sa fie mutati in regiunile noastre ca populatie. Se pune intrebarea. Va fi placut celor de la PL sa se ciocneasca in toata ziua cu tabere de romi prin capitala.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte interesant,ar trebui sa gindeasca toti asa ca in blogul lui valentin

    RăspundețiȘtergere
  4. Wyktron, te-ai făcut înţeles din primul mesaj, nu trebuia sa te repeti la nesfârşit, mai ales că îndrugi multe si negândite.

    Anonime, ai citit manuale de istorie gresite, editate pe timpul URSS si de aici si felul tau de a gândi si intelege lucrurile.
    Tu inca te mai afli in anii 50 ai secolului trecut când tatuca tau Stalin deporta după voia lui oamenii in siberia, ii omora când isi dorea el. Esti in anul 2010 anonime, asa ceva nu se mai poate intâmpla, nimeni nu va stramuta niciun tigan.
    Naţiunea noastra nu va dispărea, ci din contră se va fortifica, va deveni mai puternică, daca vreodata ne vom uni cu România. Si tu nu stii ce inseamna preturi europene? La noi preţurile la multe produse sunt mult mai mari ca in România si ca in Europa, iar salariile sunt mult mai mici ca in România. Relax anonime, cu astfel de citate nu convingi pe nimeni. Doar cei care gândesc ca tine te pot crede.

    RăspundețiȘtergere
  5. anonim, rusii tai sunt tiganii lumii, satra lor principala se numeste moscova, vierme intestinal ce esti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Valetin, e falsa impresia cum ca Ghimpu il agreeaza pe Lupu. Nu mai lansati si voi asemenea aberatii, sincer, nu va sta bine. Ghimpu nu va fi niciodata de acord cu tampeniile lui Lupu gen "limba moldoveneasca" sau apropierea acestuia de Moscova, dar nici nu poti sa nu vezi ca spre deosebire de Filat, Lupu nici nu a semnat tratate fara stirea presedintelui si nici nu a asumat raspunderea pe buget fara sa isi consulte colegii. Ca degeaba se refera Filat la ei ca la "colegi de alianta" daca actioneaza cu aroganta fata de ei. Departe de mine gandul de a-l simpatiza pe Lupu, dar are aceasta "calitate", daca o putem numi asa. De aceea nici Ghimpu nu a avut si nu are ce sa obiecteze impotriva lui, in aceasta privinta.

    Iti las mai jos un video pe care e posibil sa-l fi vazut, de ieri, si as vrea sa comentezi un pic si sa-mi zici parerea ta:

    http://www.youtube.com/watch?v=0YjTOB7mq2U&feature=player_embedded

    As vrea sa vad acelasi tip de mesaj si din gura lui Filat..asta apropo cum ca Ghimpu nu ar fi fair-play.

    RăspundețiȘtergere
  7. plaseaza te rog, daka poti… http://www.youtube.com/watch?v=jN6T5AydOo8
    si… http://www.youtube.com/watch?v=pT818KX3GTM
    Cu stima …iukos

    RăspundețiȘtergere
  8. In legatura cu sondajul..era bine daca se putea vizualiza pe parcursul zilelor de vot rezultatele. Ori eu nu am stiut unde sa dau click, ori tu nu ai dat aceasta posibilitate. Legat de rezultate, o sa vedem exact procentul fiecarui partid dupa alegeri, dar din pacate el nu cuprinde intentiile de vot ale oamenilor de la sate..si acolo se cam stiu cum merg lucrurile. Succes si sa dea Dumnezeu vesti bune maine seara - eu nu am posibilitatea de a vota, dar mi-am mobilizat prietenii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un mare bravo pentru că nu au umblat cu macaroane.
    Un mare bvo că invită lumea să voteze cu cele 4 partide ale alianţei.
    Dar, un minus că prin "macaroane" a criticat subtil atât PLDM cât şi PD şi AMN. E un fel de a spune votaţi cu ei că nu sunt buni, ca au mituit alegătorii. Eu cred că, deşi nu e onest, totuşi ar fi avut m mare succes dacă dădeau şi ei macaroane. Nu putem nega faptul că aşa e firea moldoveanului. Cine-i dă, cu acela este şi el.

    Cât ţine de Ghimpu şi Lupu-Plahotniuc. Cred că ai văzut ce s-a întâmplat aseară la M1. Acuzele lui Munteanu la adresa lui Ghimpu. Se ştia şi aşa că EuroSim-ul e al lui Ghimpu şi mai sunt si alte afaceri de care nu s-a pomenit. Să aibă omul, că fiecare ar proceda la fel, s-ar gândi şi la el, fiecare şi-ar deschide afaceri dacă va ajunge la conducere. Alta e problema. În cârdăşie cu cine are el aceste afaceri. Benzinăria lui Ghimpu este alimentată de autocisterne de la Petrom-ul lui Plahotniuc şi de noul sediu se spune că tot cadoul lui Plahotniuc este pentru Ghimpu. De aici se trag simpatiile lui Ghimpu faţă de Lupu şi nicidecum din ceea ce spui tu.
    Cât ţine de ceea ce face Filat fără să se consulte. Ştiu, asta e firea lui de narcisist, de grandomanie. M-am convins de asta. El vrea să fie primul si in partid si in Alianţă. Totuşi, nu a făcut nimic care să aducă prejudicii statului. Si Ghimpu nu s-a consultat cu Alianţa când a dat decretul din 28 iunie, când a ordonat desecretizarea dosarelor KGB si mai sunt si altele.
    Eu am spus. Să fie PL şi PLDM la guvernare. Să de-a domnul să adune impreună 52 de mandate. Poate intră şi AMN şi PpNŢ. Să nu lase din nou structurile de forţă în mâinile PD-ului, căci vezi ce s-a întâmplat în acest an, când nu a existat nici Procuratura, nici CCCEC, etc. sau daca au existat au fot in favoarea lui Plahotniuc si a altor grupuri de interlopi.

    Jay, în partea de jos, unde era Vote era si Afişare rezultate. La un simplu click putea-i vedea rezultatele.
    Am specificat şi eu problema că nu este reprezintă acest sondaj si optiunile oamenilor de la sate. Să sperăm că totul va fi bine si că oamenii nu-şi vor bate iar joc de viitorul lor şi vor vota raţional.

    RăspundețiȘtergere
  10. Iukos cine e acest domn? Poate e cineva cunoscut, dar eu din păcate nu-l cunosc. Şi opera pe care o citeşte el, îi aparţine?

    RăspundețiȘtergere
  11. Valentin, dupa cum ai zis si tu, asa e mentalitatea oamenilor de la tara, tin cont si de aceste "atentii". Eu le si spuneam prietenilor din PL: "voi de ce nu le dati cate un pachet de faina sau malai..in dragoste si razboi, totul e permis". PL e totusi un partid principial si asta s-a vazut.

    Nu stiu ce firma e EuroSim dar de benzinarii mi-a povestit un prieten. Personal nu vad nimic in rau in a avea o afacere. Am urmarit o data la Jurnal povestea unui om simplu care tot asa se apucase sa isi faca o benzinarie la el in localitate si era sicanat de alde Plahotniuc. In orice caz daca benzinariile lui Ghimpu se aprovizioneaza de la Petrom poti sa interpretezi si altfel: omul e roman si e normal sa isi ia materia prima de la o firma romaneasca. Si eu cand vin in Chisinau incerc sa evit pizzeriile lui Voronin si sa merg la alte baruri ca sa nu contribui la buzunarele lui. Daca Ghimpu o fi in vreo relatie cu Plahotniuc, asta trebuie dovedit dincolo de niste speculatii. Iar Mocanu, nu prezinta credibilitate pentru simplul fapt ca nu ataca deloc pe comunisti, si pe mafiotii lor, si se evidentiaza, la fel ca si Pavlicenco, prin atacuri asupra aliantei. Sint de acord ca Plahotniuc e o persoana malefica si Lupu la fel, dar indirect ataca AIE. Si aici drumurile noastre se despart. Din pacate Plahotniuc va prinde parlamentul, asa cum ai zis si tu din sondaj. Dar lucrurile nu sint terminate. Asta intr-un fel e bine: oamenii se vor raporta la bogatia si combinatiile prietenului lui Lupu si va duce in jos partidul acestuia. Isi sapa singur groapa.

    Ghimpu a dat decretul, s-a discutat si ras-discutat. Ce tine de desecretizarea arhivelor KGB, presupun totusi ca esti si tu pentru aflarea adevarului despre victimele sovieticilor. Totusi oamenii aceia au dreptul sa cunoasca ce s-a intamplat. Dar d-l Filat cam calca pe grebla. A fost o data, a fost de doua ori, deja e a treia gafa. Trebuie sa isi revizuiasca putin comportamentul, altfel nu-l vad bine.

    Eu sint optimist si cred ca maine vom auzi de bine. Nu exclud insa oarecare provocari din partea rusilor (ma refer la fsb care lucreaza si nu doarme) si e posibil sa apara ceva diversiuni maine. Sa speram ca nu va fi cazul.

    RăspundețiȘtergere
  12. si sa nu uit: motivul pentru care ti-am dat acel video era nu treaba cu macaroanele, ci ca sa vezi mesajul lui Ghimpu in care acesta indemna ca oamenii sa voteze pentru partidele din Alianta. Eu cred ca e un lucru laudabil.

    Emisiunea nu am vazut-o dar daca ai vreun link o sa privesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt pentru desecretizare. Era bine daca acest lucru se facea in anii 90 când atât victimele cât si călăii mai erau in viata.
    Poate Filat a sărit calul, tocmai pentru a lua faţa lui Lupu, pentru a din voturile acestuia. Nu pot sa stiu ce are el in cap.
    Aici e si emisiunea despre care spuneam http://www.privesc.eu/Arhiva/2494/Dezbateri-electorale-intre-la-Moldova-1--Participa--Mihai-Ghimpu--PL---Iurie-Leanca--PLDM---Valeriu-Lazar--PD--si-Iurie-Munteanu--PCRM---
    Poţi comenta privitor la această emisiune. Părerea mea este că Munteanu la început a cam vb prea pe înţelesul maldavanilor şi a fost puţin mai convingţtor decât cei trei.
    I-au cam ridicat mingea la fileu acestui idiot comunist.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragi frati romani,
    Provrbul romanesc spune ca :"Taranul este talpa tarii"Eu as spune ca si intelepciunea unui neam.Toti cati traim provenim din taranii strabuni,din cei care si-au varsat sangele pentru apararea Patriei.Cu toate virtutile,taranul roman a ramas cel mai nedreptatit,pradat si chinuit.Dragi tarani,iesiti la vot,votati cu partidele istoriei noastre :Partidul National Liberal,Partidul National Taranesc care este partidul vostru al taranimii,Partidul Democrat Liberal!
    Iesiti la vot.Lepadati lanturile comuniste!
    Uniti-va cu mintile luminate si binecuvantate de Dzeu!
    Dragi intelectuali si concetateni,la alegeri votati PARTIDUL care nazueste unirea cu Patria muma Romania si intrarea in UE.Nu votati pentru o anumita persoana.Aceasta este vremelnica.Astazi este si maine nu mai este.
    Dumnezeu sa va lumineze mintile si calea!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu are cum dauna Gabriel Stati, dar are cum rezolva problemele tinerilor din tara fara a face jocul partidelor si a intereselr proprii.
    De aceea votez Gabriel Stati!

    RăspundețiȘtergere
  16. nu va dati seama cat de efectiva e metoda lor veche avand compromat de persoana in sex-poza „in genunchi„ si cu fundul in sus…..A compromis KGB-ul moldovenesc si partidul la carui membru era-PCRM.Voronin a confirmat despre :… chestiile care le au facut lui resetnikov…„ (daca faci o treaba ,o faci cu un barbat..„,
    Resetnikov va face totul ,chiar iar sa suga inca o data …dar sa nu apara poze/video cu ultimul in poze perverse.
    „..pus de 7 ori in genunchi ,in decurs de 7 ore,de trei barbati-sex de lunga durata -„hard-corre„…

    rusine ,rusine SIS !
    nu ma refer la komuisti!

    asa ca gelosul de Rosca nu-i va ierta nici o data tradarea.

    James Bond MD-gopnik!
    #


    nepotul generalului komuist Voronin -gomosek!
    #


    confirmare la min 0*40*
    http://www.stireazilei.md/c-2159-6127,-VIDEO-Resetnicov-executat-torturat-si-drogat

    RăspundețiȘtergere
  17. Wyktron,fraza cu "Tanase dorea ca in virful listei sa fie doar oameni destepti, iar Filat doarea doar oameni bogati", cat si ultimul abzat(ce se refera la PL) le-am citit mote-a mote pe "unimedia",din partea mai multor simpatizanti Pl.De ce repetati ce va spus cineva,nu aveti propriile pareri(idei)?

    Le place unora sau nu,dar simpatiile lui Ghimpu catre Lupu au fost usor sesizabile in decursul acestui an.Daca luam in calcul,ca in privinta identitatii nationale cat si a vectorului de dezvoltare au pareri aproape diametral opuse,ramane doar ideea cu legaturile financiare dintre PL si principalul sponsor al PD-ului,Plahotniuc.Ghimpu,in acest an,nu prea s-a ratoit spre Procuratura Generala,cu toate ca acesta-i singurul organ,care instrumenteaza dosare si care trebuia sa faca lumina in multe cazuri,pe larg mediatizate.
    El a criticat aproape in exclusivitate MAI-ul,care fusese atribuit PLDM-ului.Adica,a batut in concurentul sau principal(da,da,anume asa).Caci PCRM-ul e pentru PL ca o carpa rosie in fata unui taur,doar atat.Nu isi iau unul altuia voturile.Ce ar face PL-ul,daca n-ar fi PCRM?Ar fi dezarmat,caci alte idei,inafara de lupta cu comunistii,nu prea am auzit de la ei.

    RăspundețiȘtergere
  18. @ mihai@td: ori fi pentru tine "sesizabile" simpatii inchipuite, neavand inspiratie in a ataca pe Ghimpu, incercati sa inventati acolo unde nu exista. Pe voi va doare un singur lucru: ca Ghimpu s-a "ratoit" (indirect) la Tanase legat de Muruianu si 7 aprilie, si de-aia tot incercati sa-l "legati", disperati, de Plahotniuc. Dar n-a sa va iasa ca lumea poate gandi si singura.

    Ce ar face PL fara PCRM? :)) N-ar fi o problema. PLDM a absorbit deja destule lepre de la comunisti, asa ca nu ar disparea obiectul rivalitatii. Asa ca..nu duce grija PL-ului. Lepre inca exista si vor mai exista. Cata vreme PLDM le va atrage ca un burete, PL va avea de lucru.

    RăspundețiȘtergere
  19. Jay, fac apel la calm. S-au dovedit multe imediat la apariţia rezultatului exit-poll. Pentru binele tuturor sa nu ne mai atacăm

    RăspundețiȘtergere
  20. bine Valentin..sper sa iasa totul bine..asteptam sa vedem ce se alege cu voturile acelea.

    RăspundețiȘtergere