Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 9 iulie 2010

Oare ce mai trebuie să facă România?

Zilele astea suntem încercaţi de mari greutăţi. Natura s-a dezlănţuit la propriu şi la figurat. Pe întreg cursul râului Prut oamenii se confruntă cu mari greutăţi. Sate inundate, case distruse, oameni care şi-au pierdut şi sărăcia pe care o mai aveau. Probabil chiar în acest moment, când scriu aceste rânduri, oamenii sunt încercaţi din nou de inundaţiile fără precedent, ţinând cont de pronosticurile meteorologilor şi de acea viitură care este aşteptată în jurul orelor 17.00 pe râul Prut.
Nici în partea de est a republicii, pe malurile Nistrului situţia nu e deloc îmbucurătoare, oamenii fiind şi acolo încercaţi de intemperiile naturii.
De parcă am fi pedepsiţi de Dumnezeu. Desigur, şi omul are o mare parte din vină. Autorităţile au şi ele vina lor, că au permis construcţia caselor în zone de risc şi mai ales pentru faptul că deşi era pericolul iminent de inundaţii, unii primari de sate nu au mişcat niciun deget pentru a evita aceste dezastre. Şi oamenii că nu ţin cont niciodată de pericolul ce-i aşteaptă şi se aventurează să-şi construiască case pe malurile râurilor.
Şi ţara vecină România nu o duce mai bine. Acolo situaţia este chiar mai dezastruoasă, inundaţiile fiind mult mai devastatoare, ajungându-se chiar şi la zeci de victime în rândul oamenilor.
Totuşi, în ciuda faptului că România este lovită puternic de recesiunea economică şi acum şi inundaţiile devastatoare o aduc practic la colaps, autorităţile române nu au întârziat să vină în ajutor Republicii Moldova cu ajutoare materiale pentru sinistraţi. Gestul fraţilor de peste Prut este încă odată de apreciat în situaţia în care însuşi România nu poate face faţă cerinţelor numărului mare de sinistraţi, aceştia făcând apel la comunitatea internaţională pentru a primi orice fel de ajutor. Însuşi Mircea Sandu, preşedintele FRF a făcut un apel la UEFA pentru a ajuta România în aceste momente grele.
Acum îmi pun întrebarea: Ce trebuie să mai facă România pentru noi, câte sacrificii ca să înţelegem că ne vrea binele şi că este singura ţară din lume căreia îi pasă de soarta noastră? Această întrebare este adresată în special contestatarilor şi celor cărora nu-i lasă să doarmă liniştiţi românofobiile de care suferă!

Probabil suntem pedepsiţi de Dumnezeu datorită urii şi dezbinării existente între noi!

10 comentarii:

  1. Mare dreptate ai. Cand Romania este într-o stare extrem de proasta, macar este ajutata de tarile UE și NATO, dar pe RM nu o ajuta decat Romania. Ce face Rusia care zice ca tine la noi? Prefer putinul romanilor dat din prietenie si gratis decat multul rusilor pe viitorul nostru si al copiilor nostrii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rusii până acum măcar minţeau că le pasă de noi, dar acum prin ultimele gesturi la dresa noastră si-au dat arama pe fata. Ei daca dau vreodata ceva, iau inapoi inzecit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate avem si noi tampitii nostrii care nu mai stiu ce inseamna istorie, solidaritate, frati, sa crezi (macar cat de cat) in stat, etc., dar daca ii dati la o parte sa stiti ca raman numai oamenii care stiu ca avem acelasi sange, si care se comporta ca atare; fara sa se uite sau sa le pese de rahatul in care sunt ei, il ajuta si pe celalalt la nevoie.
    Semnat, un tanar din Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt familiarizat cu astfel de situaţii şi cunosc personal astfel de indivizi. Am făcut liceul in România şi am avut ocazia să mă confrunt cu tot felul de situaţii. De la batjocură, derâdere, până la ură, pentru noi cei de dincoace de Prut. Eram numit chiar şi rus, deşi le-am demonstrat nu o singură dată că stăpânesc mai bine ca ei limba română şi că sunt un adevărat român, mai român decât ei.
    Dar prefer să dau uitării astfel de situaţii, sa consider că nici nu există acei indivizi şi să cred că marea majoritate au sentimente mai bune faţă de noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper din tot sufletul sa fie bine si imi pare bine ca din putinul care il au Romania ajuta R.Moldova... asta da dovada ca Romaniei ii pasa.
    Sper ca ministrul Blaga sa trimita cat mai multe ajutoare In Moldova si sa reduca la minim catastrofele in comparatie cu ce s-a intamplat la noi in Ro.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun material de opinie, si totodata felicitari pentru asa atitudine, doresc sa va adaug la blogrolul sitului administrat de mine, sunteti de acord ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Merci pentru aprecieri.
    Nu am nimic împotrivă, poţi să mă adaugi.

    RăspundețiȘtergere
  8. postarea a fost publicata si pe hotnews, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bun blog ai.
    Voi citi )

    RăspundețiȘtergere
  10. Mulţumesc tuturor pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere