Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 iulie 2010

Europa, nu ne aruncaţi din nou în ghiarele rusului!

Europa se comportă din nou ca o femeie bătrână, neputincioasă, care depinde în totalitate de gazul rusesc şi pentru care este în stare să facă orice mişcare, neţinând cont de gravitatea acţiunilor sale.

Europa ne-a rupt de la Patria Mamă, România şi ne-a oferit ruşilor pe tavă pentru a ne termina ca naţiune, atunci când, state ca Franţa, Marea Britanie, împreună cu SUA s-au aliat cu ruşii împotriva Germaniei.

Acum, după mai bine de 70 de ani, când avem şi noi şansa să revenim pe drumul cel bun, datorită în mare parte guvernării actuale, dar şi Preşedintelui Băsescu, Europa iar nu ne vrea, inventând tot felul de pretexte puerile şi lipsite de adevăr. Acum, când Băsescu vrea să ne scoată în sfârşit de sub talpa rusului, Europa iar ne dă o palmă puternică, de parcă ar vrea să ne vadă din nou prin siberii de gheaţă, aşa cum s-a întâmplat acum 60-70 de ani.

În loc să-şi repare greşeala făcută acum mai bine de jumătate de secol şi să ne accepte în UE, astfel având şi noi ocazia să ne integrăm în familia europeană, acolo unde ne este locul şi totdată să avem ocazia apropierii de România, eliminând graniţele ruşinoase dintre noi, ei nu numai că amână la nesfârşit momentul aderării, dar mai şi se opun metodelor omeneşti găsite de statul român pentru a ne aduce în Europa.

Cum e posibil să le fie frică de o invazie a moldovenilor în Europa, când cei ce şi-au dorit să plece, au făcut-o deja de ceva vreme, fie ilegal, fie obţinând vize ce i-au costat până la 5000 euro. Ori europenii nu ştiu foarte bine că în Europa sunt peste un milion de moldoveni şi alte 500000 mii sunt în ţările ex-sovietice, cu preponderenţă în Rusia? Şi cu ce-am rămas? Două milioane de bătrâni, copii, incapabili de muncă şi tinerii studenţi care n-o alerge niciodată să le spele fundurile bătrânilor lor centenari.

Europa nu ia atitudine faţă de state ca Germania, care este pe locul trei la oferirea cetăţeniilor, şi încă cui - turcilor şi altor popoare musulmane. Ori Franţa şi Marea Britanie, care deţin locul 1 şi respectiv 2 la acordarea de cetăţenii şi încă nu oricui, ci străinilor din Africa, care este cel puţin geografic mult mai departe de UE, decât suntem noi. Să nu uite că aceste trei state doar într-un an (2008) au acordat în jur de 4000000 de cetăţenii, ceea ce România nu a acordat cetăţenilor din Moldova în 20 de ani.

Europa să nu uite că nu au niciun drept să interzică unui popor să-şi îndeplinească datoria de sânge, datorie care durează deja de 70 de ani, şi care a a fost posibil să apară doar din cauza lor!

8 comentarii:

  1. Să sperăm că va fi totuși bine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne-am cam săturat să trăim doar cu speranţa, mai ales în situaţia când vezi că eşti şutat la orice pas, pierzând astfel şi ultimele speranţe!

    RăspundețiȘtergere
  3. Valentyn,FRATE ROMANE,SINGURA sansa de scapa de SANTAJUL si OCUPATIA CALAILOR RUSI este CA NOI,ROMANII basarabeni acceleram RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Tara Mama ROMANIA.
    Asa AM INCHIDE DEFINITIV gura SLUGILOR RUSIEI din Europa.
    Dar cand noi prin bolsevicii din CC ANULAM decretul istoric al lui Ghimpu...
    Si totusi vezi,Valentyn,Tara Mama E CU NOI!

    "România va acorda ajutor Moldovei pentru RECONSTRUCTIA A 1000 DE CASE afectate de inundaţii. O decizie în acest sens a fost luată în şedinţa de astăzi a Guvernului de la Bucureşti."

    Cum scrii si tu Valentyn,Presedintele TUTUROR ROMANILOR Traian Basescu NU VA ABANDONA NICIODATA Basarabia in ghearele CALAILOR OCUPANTI RUSI!
    Catastrofa inundatiilor A APROPIAT si mai mult FRATII ROMANI de pe malurile Prutului.
    CALAII OCUPANTI RUSI, prin PROPAGANDA URII RUSESTI ANTI-ROMANESTI au vrut sa ridice UN ZID GHIMPAT nu doar pe Prut ci INTRE INIMILE FRATILOR ROMANI.
    NEDREPTUL GARD GHIMPAT A CAZUT.
    Acum a venit timpul SA CADA si GARDUL RIDICAT PRIN MINCIUNA DE CALAII OCUPANTI RUSI in sufletele ROMANILOR basarabeni .
    Noi, ROMANII basarabeni stim ca PROPAGANDA URII RUSESTI va ataca orice actiune de ajutorare a Basarabiei si stim cat ii e de greu Tarii Mama ROMANIA in aceste clipe,si de aceea CU ATAT MAI MULT va multumim domnule Basescu!

    Zi dupa zi ,Tara Mama ROMANIA ne dovedeste ca SANGELE APA NU SE FACE!

    Basarabia E ROMANIA!

    RăspundețiȘtergere
  4. Valentyn,

    Au fost declaratii a unor ziare, nu a guvernelor. In plus, dupa ce Merkel a declarat ca EU va aboli regimul de vize pentru 140 mln rusi, daca RU isi retrage armate - cred ca frica de 4 mln de romani moldoveni ce vor "invada" EU -ar trebui sa sune ca o gluma proasta.

    Recitesc acum un articol din 1933 ce face analiza tratatelor de neagresiune intre Soviete si Romania. Anumite momente le consider a se repeta si acum:

    "Se stie ca Sovietele, chiar din momentul primei lor iesiri pe arena internationala, se bazau constant pe o oarecare prietenie cu Germania.

    O pretuiau din doua puncte de vedere. Intaiu de toate fara consimtamantul si, poate, participarea directa a acestui stat nu era posibila nici proiectata interventia militara europeana in contra Sovietelor, nici blocarea lor economica.

    In afara de aceasta, Germania era utila baneste, deschizand Sovietelor pe piata germana credite considerabile, garantate de stat.

    Din partea sa si Germania se simtea nevoita sa stea in stransa colaborare internationala cu Sovietele. Pastrarea tratatului de la Rapallo si fidelitatea principiului anuntat inca de regele Prusiei Frederic al II-lea la sfarsitul veacului al XVIII-lea de "a cultiva amicitia cu acesti barbari" - caracterizeaza evolutia politicii externe a Germaniei postbelice."

    Repet este un extras dintr-un articol scris in 1933 de dl profesor Alexandru Boldur (din Basarabia).

    Sunt lucruri care deja candva au existat, dar noi le-am "uitat", sau nu le stim.
    Opinia mea este ca cunoscand ceea ce romanii deja au analizat, trait, stiut zeci de ani in urma - face mai multa lumina privind intentiile reale ale unor astfel de state ca Germania in raport cu RU.

    RăspundețiȘtergere
  5. Prietenia dintre Germani şi Rusia este cunoscută, deşi de multe ori se încearcă a se ascunde asta. Aşa a fost şi atunci când au împărţit Europa între ei. Din toate astea una nu înţeleg. Ce l-a făcut pe Hitler să treacă peste asta şi să atace URSS (nu că mi-ar părea rău că a atacat-o, ci că nu a ştiut să-şi ducă la sfârşit ceea ce a început).
    Despre ziarele care au scris despre "invazia" basarabenilor, mai nu aş crede că asta nu reprezintă politica guvernelor. În special Il Giornale, care se spune că ar scri ceea ce gândeşte Berlusconi, şi Berlusconi gândeşte cum îi spune Putin.

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt din romania si mereu am avut o simpatie pentru romanii de dincolo de prut..am fost de nenumarare ori la voi si am o multime de prieteni basarabeni...vreau sa va atentionez ca sunteti pe cale sa cadeti intr-o regretabila eroare..traian basescu este un dictator pentru care conteaza doar imaginea...el face doar exercitii de imagine...si oricum simpatia lui (chiar daca ar fi sincera) nu va ajuta cu nimic.din republ moldova au venit voturile care i-au permis al 2-lea mandat si acum nu face nimic altceva decat sa le plateasca.atat romania cat si rep moldova au nevoie de un sist democratic real pe model european...cu dictatori (mai mult sau mai putin omenosi) gen putin sau basescu...nu ajungem nicaieri.sper din tot sufletul ca gunoaiele de tipul asta sa ajunga la latrina istoriei ...acolo unde este locul lor...la voi situatia este mai complicata de amestecarea popoarelor facuta de stalin...istoria are sa aseze apele in matca lor...din pacate nu cred ca asta are sa se intample in timpul vietii noastre.cu stima

    RăspundețiȘtergere
  7. pot sa pun pariu ca chioru' (traian basescu) are sa va sacrifice fara nicio remuscare care are sa fie vorba de intrerea romaniei in spatiul schengen.daca imbecilul asta de basescu are sa rateze intrerea in spatiul schengen din cauza politicii lui dezastruase atunci o sa fiti numai buni de tapi ispasitori.internaut din romania

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru anonimi: Fiecare parere, opinie are dreptul la viaţă. Este părerea voastră despre Băsescu pe care mă strădui să o înţeleg, dar cu care nu sunt deacord şi nici nu veţi reuşi să mă convingeţi în privinţa asta.
    Pentru mine România şi Băsescu au o imagine bună şi aşa vreau să rămână şi în continuare, deşi aş avea ceva motive să nu fie chiar aşa. Totuşi încerc să fiu înţelegător şi vă îndemn şi pe voi să fiţi la fel.

    RăspundețiȘtergere