Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 iulie 2010

Dă-le Doamne mintea cea de apoi politicienilor şi susţinătorilor acestora, la fel, moldoveni!

Îmi doream de ceva timp să scriu despre acest fenomen, despre această boală a moldovenilor, dar am tot amânat asta în speranţa că-şi vor reveni atât politicienii noştri, cât şi susţinătorii lor şi ceea ce scriu eu să fie de domeniul trecutului. Dar nu a fost să fie aşa.
După cum cred că aţi observat, am păstrat aproape acelaşi titlu ca şi la articolul precedent, doar că de data asta fiind vizaţi altă cate gorie de persoane. Am specificat acest lucru, în speranţa că susţinătorii înflăcăraţi al unui anumit partid vor cântări de două ori înainte de a sări cu acuze: atunci când a fost necesar i-am luat apărarea liderului lor, dar nu o pot face la nesfârşit!
Dar, să trecem la problema, meteahna de care suferă unii simpatizanţi ai unui partid politic şi şefii lor.
De la un timp încoace vedem că unii au uitat că sunt membrii unei alianţe de guvernământ, alianţă, care cu toate plusurile şi neajunsurile ei a urnit din loc carul greu, ruginit, uitat în negura vremii de vreo juma' de secol, şi în special în ultimii 8-9 ani, numit Republica Moldova. Dar, ca de fiecare dată când a avut Republica Moldova guvernare de alianţă, au apărut şi veşnicile atacuri din interior, lovituri sub centură din cele mai neplăcute.
Sunt urâte, jalnice aceste atacuri în cadrul alianţei şi în special din partea susţinătorilor acestora. În prezent, spre deosebire de alte vremuri când RM a avut guvernări de alianţă, mai avem şi internetul, acest spaţiu liber unde fiecare poate să-şi expună părerile pro şi contra. Doar că la moldoveni ca la nimeni alţii. Cum era şi de aşteptat aceştia au confundat părerile cu atacurile la persoană, cu înjurii, chiar vedem atâta ură, încât uneori ne mai şi mirăm cum de avem noi în străinătate faimă de oameni buni, sufletişti, primitori etc.!
Pe lângă cele menţionate deja, unii simpatizanţi dau dovadă şi de o mare prostie. Păi cum altfel pot fi catalogaţi cei care numesc un copil care sărea gardul la vecini după cireşe hoţ, tâlhar, bandit şi lista poate continua? Dacă ar fi să gândim ca aceşti indivizi, ar trebui să ne luăm de gât cu toţi şi să-l decretăm pe cel mai mare povestitor al poporului român drept cel mai mare hoţ al aceluiaşi neam.
O altă mare prostie este ca azi să-l susţii pe toate forumurile pe Marian Lupu ca unic candidat al alianţei la funcţia de preşedinte, ca apoi, a doua zi să zici că tot acelaşi Marian Lupu, care cu o zi înainte era favoritul lor, să zici că e cel mai periculos om ca preşedinte. Păi stimaţi forumişti, care e adevărul? Care e adevărul în viziunea voastră, în raţiunea voastră? Cred că ştiu, adevărul e unicul, acela scăpat pe gură de şeful vostru. Şi nu are importanţă că ieri era un adevăr şi azi altul, e adevăr şi gata!
Am impresia că această categorie de oameni este foarte greu de mulţumit. Că merg oficialii noştri la Bruxelles şi poartă un dialog amical spre binele ţării, duc tratative diplomatice, cu frumosul, asta înseamnă că deja ne umilim, că oficialii noştri nu au caracter. Că merg politicienii noştri şi spun răspicat că cetăţenii RM trebuie să beneficieze şi ei de circulaţie liberă în UE la fel ca şi alte state în aceeaşi situaţie cu noi, iar e rău, că cine suntem noi să cerem asta, că politicienii noştri (bineînţeles alţii decât preferaţii lor) sunt nătângi, nediplomaţi şi alte apelative greu de expus aici.
Mai nou am observat că oameni de afaceri de la noi cer tragerea la răspundere a clanului Voronin. Un fapt salutabil! Toate bune şi frumoase până aici. Doar că aprigii susţinători iar au ieşit la arenă cu atacuri şi că cică nu va fi tras la răspundere datorită faptului că troica Filat, Lupu, Urechean îl apără pe Voronin.
Poate că Lupu ar avea unele interese să nu fie atras la răspundere Voronin, Filat este făcut cu ou şi oţet de aprigii susţinători ai unui anumit partid şi este pe undeva de înţeles de unde aceste aberaţii. Dar Urechean să fie interesat de protejarea lui Voronin, asta e cea mai mare prostie care mi-a fost dat să o aud. Să suţii astfel de lucruri despre Serafim Urechean care în mai multe rânduri a fost câte pe-aci să înfunde puşcăria din cauza lui Voronin, trebuie să fii ori "dus cu Sorcova", ori prea bolnav de fenomenul "schimbării în bine", care de vreo trei ani încoace, tot nu mai vine.
Toate aceste prostii debitate de unele persoane, care mi-e greu să mă expun privitor la capacitatea lor mintală, nu fac decât să toarne apă la moara comuniştilor şi astfel să aducă doar rău oamenilor de pe acest petic de pământ, numit după voia unora Republica Moldova.

Probabil, aiurind toată ziua pe diverse site-uri, aceşti copii au impresia că toată ţara îi aude şi le va face mendrele. De fapt ei nu reprezintă decât 0,01 % de hămălai, care tot tastează prostii la nesfârşit.
Le-am mai spus şi le mai repet, dacă vreti binele partidului şi al ţării mişcaţi-vă fundul din faţa PC-ului aşa cum făceam şi noi în ambele campanii din 2009 pentru partidul vostru iubit (preferat şi de mine cândva)şi rezultatul s-a văzut. Repet, FĂCEAM, căci atacurile astea fără noimă asupra celorlalţi membri ai alianţei deja ne provoacă greaţă şi ne face să ne îndepărtăm tot mai mult de respectivul partid.

Un comentariu:

  1. e foarte adevarat ceea ce zici de "aparatorii" lui Ghimpu... recunosc, eu ii impartasesc convingerile, dar niciodata nu la-s fi acceptat/votat pe Lupu presedinte(oricat de mult nu il "iubeam" pe Ghimpu) :) ceea ce fac astia acum imi provoaca doar dispret,cum nu au vrut 8 ani sa gandeasca oamenii(cica nu li se permitea),acum e mai rau... nush,mi-e greata de tot ce se peterece in jur... ma mai las si eu "dusa de val",dar imi trece repede

    RăspundețiȘtergere