Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 iulie 2010

România ne ajută, nu doar vorbeşte despre pregătirea loturilor de ajutoare

Guvernul Romaniei a adoptat în ședința de astăzi o hotărârea prin care s-a decis aprobarea unui ajutor acordat Republicii Moldova, constând în principalele materiale de construcții pentru refacerea a 1000 de case afectate de calamitățile naturale din anul 2010. Propunerea din executivul român a venit de la Ministerul Dezvoltarii Regionale și Turismului, condus de Elena Udrea, transmite Hotnews.ro

Şi nu este acesta primul ajutor oferit. Chiar din primele zile Moldova s-a bucurat de un foarte mare sprijin din partea României pentru a trece peste dezastrul provocat de inundaţii, autorităţile române nu au întârziat să vină în ajutor Republicii Moldova cu ajutoare materiale pentru sinistraţi. De un foarte mare ajutor ne-au fost şi salvatorii români veniţi aici în număr foarte mare, fără ajutorul cărora situaţia ar fi fost mult mai gravă, ţinân cont de faptul că noi nu avem oameni deloc pregătiţi pentru a face faţă unor astfel de situaţii.

Este cunoscut faptul că nici alte ţări, precum Israel, Austria, Polonia, Germania, Kazahstan, SUA nu au întârziat să ajute Republica Moldova.

Aş vrea să-i întreb pe rusofoni, rusofili, pro-ruşi (ziceţi-le cum doriţi) unde este mult iubita lor Rusia şi ajutorul care ar fi fost normal să vină din partea lor?

Să vă zic eu unde e? Se chinuie sărmanii deja de aproape două săptămâni să formeze lotul de ajutoare. Probabil ne pregătesc un ajutor atât de eficient încât să termine treaba începută de Stalin acum mai bine de jumate de secol.
La fel, ruşii ne-au oferit deja primul ajutor prin blocarea vinului moldovenesc la vamă.
Rusia ne-ar acorda cu mare plăcere în ajutor şi debitul Volgăi, iar pe apele învolburate pliante cu "învăţaţi-vă să înotaţi", bineînţeles, în rusă!

9 comentarii:

  1. )))))si lasa-i ce sa-i faci ca doar no sa-i obligi sa alerge mai repejor...mai bine mai tirziu decit deloc

    RăspundețiȘtergere
  2. Faza e ca nu vom mai vedea noi niciun ajutor. In cel mai bun caz va fi vorba despre ce am mentionat in finaluil postarii

    RăspundețiȘtergere
  3. Am avut experiența cu ei pe registrul ajutoarelor. Tot țigani și fasciști suntem în fața lor. Dureros este c-am comunicat pe facebook pa marginea sprijinului românesc, cu mulți proruși, comuniști, komsomoliști și chiar cu unul din Liga Apărării Valorilor Democratice din Moldova (patritorsm.md) cu nume românești. Am rămas uluit. Aici (Cluj) nu vezi vreu român ardelean căuria să-i pară cool a folosi limba maghiară...

    RăspundețiȘtergere
  4. Au fost îndobitociţi 60 de ani şi mai sunt si acum de comunisti. Exista o rautate neinteleasa pentru România. Asta e cauza urii lor.Totusi tin sa cred că nu chiar toti se manifestau astfel şi că mai sunt şi oameni cu raţiune.

    RăspundețiȘtergere
  5. vreau sa cred ca nepasarea rusilor e primul pas spre indepartarea lor de noi,chiar ma bucura asta, iar faptul ca ei "boicoteaza" vinurile moldovenesti(o dovada ca chiar urmaresc ce se intimpla In MD si au realizat ca "influienta" lor se apropie cu pasi mari de neimportanta iar aceasta e doar un contraatac jalnic ),generatia care creste(8-12 ani) nici macar nu incearca sa invete limba rusa(spre deosebire de mine care ma laudam ca o cunosteam cand eram mica),acum incerc sa o uit,sau ma fac ca am uitat-o... Vreau sa apuc ziua cand limba rusa nu va mai fi actuala(va fi vbrita doar pe la bucatarie),poate o spun din rautatea si nu e corect dar chiar m-au saturat ei si-i vreau acasa cu tot cu aroganta lor de 2 bani...

    RăspundețiȘtergere
  6. Valentyn,

    ))) "se debitul Volgai" ...

    A fost recent realizata o emisiune despre ptotestele studentesti din Chisinau care au avut loc prin anii '70 cand a fost permis concertul trupei muzicale romanesti "Mondial" la Chisinau (la teatrul Verde/ Valea Morilor). (Desi autoritatile sustineau ca erau vreo 12-15 mii persoane; taica meu mi-a zis ca au fost vreo 20 mii - tot parcul din lac era plin. Si asta cand spatiul teatului verde incap max 1000 persoane.)

    La emisiune era invitat si cineva care in acele timpuri era in functie inalta in KGB-ul din Chisinau. El a explicat ca organizarea concertului a fost realizata din oridnul Moscovei, deoarece dupa 30 ani de existenta ca Moldova socialista Moscova a dorit sa vada daca romanii moldoveni isi mai aduc aminte cine sunt si de unde vin.

    Protestele au urmat imediat, in aceeasi noapte. KGB din Chisinau a raspuns printr-un val de persecutii (chiar si elevi din liceul Gh Asachi/ scoala Nr 1 atunci au fost exmatriculati).

    Principalul insa este ca acel "domn" a explicat ca KGB din Moscova dupa "testul Mondial" a rezolutionat - Moldova este pierduta pentru noi, mai devreme sau mai tarziu.

    Deci, eu le-as raspunde - sa-si puna RU ajutoarele in ..., si sa nu uite niciodata "testul Mondial".

    RăspundețiȘtergere
  7. Valentyne frate, te-am-nserat în blogroll-ul meu

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonima (sorry dar nu stiu care-ti este numele) as vrea si eu sa fie asa cum crezi, dar rusu nu ne va lasa usor, caci ei au nevoie Moldova pentru aşi pastra influenta în Europa. In privinta limbii ruse am mai scris si eu despre asta. e regretabil. Sper sa ajunga macar copii mei să nu fie întrebaţi dacă cunosc limba rusă la angajare şi nu limba română.
    Aneta, nu am vazut emisiunea, dar e interesant ceea ce spui şi îmbucurător, că deşi era dictatura sovietică, totuşi oamenii stiau ce doresc si nu le era frică să o spună. Mai greu e in prezent, când pentru posturi se vând oricui.
    Napocel mersi. Ai un blog de succes. Numărul mare de accesări şi comentarii vorbeşte despre asta

    RăspundețiȘtergere
  9. Valentyn
    Mersi. Esti binevenit oricand

    RăspundețiȘtergere