Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 iunie 2010

Dă-le Doamne mintea cea de apoi jurnaliştilor moldoveni!

Multe se mai pot întâmpla pe meleagurile noastre mioritice. Vrute şi nevreute, gândite şi negândite...
Dar cu toate acestea eram obişnuiţi din partea comuniştilor, din partea unora cu un grad mai redus de raţionalitate. Dar din păcate văd că boala prostiei începe să dea şi peste unii reprezentanţi ai clasei "care ştie ce înseamnă carte" (cel puţin asta cred, sau credeam despre jurnaliştii noştri).
Şi ni se reproşează că nu ne putem rupe de trecut, că oamenii de rând sunt nostalgici după Uniunea Sovietică, după comunism, după Voronin. Şi asta ni se reproşează de cele mai multe ori de fraţii noştri de peste Prut care au invadat forumurile de pe la noi (doar unii pot fi numiţi fraţi, căci alţii la limbajul întrebuinţat la adresa noastră, numai fraţi nu pot fi numiţi). Şi ni se mai reproşează că niciodată nu vom "pupa" Europa cu atitudinea noastră...Şi continuarea cred că o cunoaşteţi cu toţii, adică cuvintele necenzurate la adresa celor nostalgici.
Ţin să dau dreptate celor ce spun că o bună parte din populaţia dintre Prut şi Nistru înca mai visează la pâine de 16 copeici şi cârnaţ de 2 ruble. Dar haideţi să vedem şi care sunt cauzele care duc la întinderea în timp a acestor nostalgii bolnave. Nu mă voi referi la toate aceste cauze, căci sunt aproape infinite ca număr. Voi vorbi doar de un fenomen foarte des întâlnit la noi, chiar zilnic, şi anume jurnalismul de doi bani care se practică pe plaiurile noastre mioritice.
Ştiu, mulţi dintre cititori o să sară cu fel de fel de acuze de genul "ce vorbeşti, că noi avem tocmai două televiziuni de ştiri în ţară". Şi la ce bun fraţilor, dacă acei oameni care-i vedem zilnic pe ecrane ne toarnă numai inepţii şi nu scapă nicio ocazie de a ne băga pe gât deşeurile comuniste, sub titulatura de PC şi membrii săi.
De ce spun asta? Cred că singuri puteţi observa asta în fiece zi. În loc să ruleze pe ecrane zi de zi documentare cu ororile şi crimele sovietice, ei ne tot arată că uite ce a vomat Petrenco azi; fiţi atent ce a râgâit Munteanu prins prin parc de jurnaliştii noştri angajaţi; nu scăpaţi ultimul grohăit al lui Voronin.
Şi de parcă astea nu ar fi fost îndeajuns, tinerele noastre jurnaliuşti l-au lăsat azi baltă pe Ghimpu şi au dat fuguliţa la Voronin, că poate, poate prind şi ele un râgâit suprem al Dumnezeului lor, poate se căpătuiesc cu vreo ocheadă de moşneag şi vreo glumă cu iz de agăţat femei pe centură de la acesta.
Păi cum naiba poţi să laşi baltă un preşedinte de stat, fie el şi interimar, pentru inepţiile unui boşorog, locul căruia este la muzee, ca să nu spun ceva mai deocheat.
Bine, nu e nici Ghimpu întruchiparea inteligenţei, nu e nici pe placul tuturor, face şi el multe gafe, o dă în bară de mule ori, dar e totuşi Preşedinte de Stat şi e mult peste Voronin din toate punctele de vedere.
Ceea ce au făcut purtătoarele de microfon astăzi este o neruşinare crasă, fie şi pentru un simplu om să-l laşi aşa baltă.
Şi ce vom vedea deseară la ştiri? Bineînţeles, inepţii de-ale lui Voronin, când bravii noştri jurnalişti l-ar fi putut întreba pe Ghimpu cum intrepretează el faptul că ruşii au luat atitudine faţă de decretul său privitor la ocupaţia sovietică din 28 iunie 1940, şi se pare că se pregătesc şi de sancţiuni economice, şi cum vede preşedintele nostru ieşirea din această situaţie.

Vorba primarului, "Da-o-n mă-sa de jurnalişti de care avem noi"

3 comentarii:

  1. Nustiu de ce, dar dupa limbaj si "obiectivitatea" din articol am impresia ca esti membru PL sau un fan inrait a lui Ghimpu (si Chirtoaca 'toje') - ei dar asta e parerea mea personala si nu prea are cu continutul ceva.
    Faza ca ai remarcat corect, halal de asa jurnaliugi cum au procedat cu Ghimpul, care acum poate sa le fucka boicot lor si s nu le mai acorde interviuri, DAR... cine de cine are nevoie? Presa e Ghimpu sau Gimpu de presa? Cred ca presa se va discurca si fara Ghimpu, fiindca lengerie murdara vor gasi oriunde, iar de faza ca au fugit la Voronin de la Ghimpu - este un bun indicator al societatii noastre si arata minunta cine e mai important acum in tara, cine are mai mare greutate. Au aratat-o si ratingurile recente, si pentru Moldova nu e de mirare ca un presedinte onest (si oliaca cam prost si naiv si prea cinstit) nu face 2 parale pe langa un hot cu stagiu si un badaran ca Boronen. Nimic de mirare.

    Si inca - de televiziuni - eu nu prea vad propaganda procomunista (dac si ii arata, apoi ca sa ii dafaimeze) pe la PuliKaTV, HurnalTV, PorcTV - etc.. vad numai ca e pupat in partea mola bravul baiat Vlad Filat (pe care, cred eu, nu-l lasa presa in favoare lui Baronen - ratingul conteaza - azi tre s fii blatnoi si pri delah ca Filat, ZaLupu, kamuniacii ci nu naiv si prost ca Ghimpu si Chirtoaca - this is MOLDOVA!). Presa "democratica" nu ramane deloc in urma de Nit, N4 si Omega - unii mai rapanosi si leprosi si gretosi decat altii - toti is caniinraiti ce sug oasele aruncate de stapani. Dar citim ce avem, deaceea si eu ii urmaresc si pe unii si pe altii su nu-s prost si naiv sa ii cred macar pe unii, eu filtrez totul bine.
    Azi la noi - preSSa e oglinda clasei politice - adica si acolo si acolo avem doua tabere de bosorogi (Seva Ciornei, C. tanase, val Butnaru, Contiu si Voronin, Urechianu, Ghimpu) si caini inraiti (jurnaliugi tinere de pe la protv, muiemedia, dealde Ciubasenko si politiciani ca Filat, Petrenko, Lupu, Munteanu etc) ce se maninca iintre ei si os dea la "bot la toata tara dac trebuie" cum a zis slugoiul lui Filat Chetraru de la Centru Anti(pro)coruptie.
    (Chirtoaca e oliaka nevtemu - k e cinstit si naiv - adica cum se zice in Moldova "E prost!")

    RăspundețiȘtergere
  2. Greşeşti, nu sunt nici pe departe fanul lui Ghimpu, nemaivorbind al lui Chirtoacă. Daca citeai si alte postări aici ti-ai fi dat seama. In privinta obiectivităţii...despre ce fel de obiectivitate e vorba aici? Nu am ridicat in slavi niciun politician sau sa-l ponegresc pe altul.
    Cine are mai multă nevoie Ghimpu de presă sau invers? Cred ca au nevoie unul de altul, Ghimpu pentru imagine si presa pentru un "os" bun de jumulit.
    Nu ai inteles nici mesajul acestei postări. Nu am pus problema că comii apar la tv pentru ai defaima sau nu. Si sincer nu te-as sustine in ceea ce spuui. Cel putin la Publikaka comii sunt ca la ei acasa si Prost tv acorda 30 intregii aliante si 1 minut comilor, ceea ce nu e chiar echidistant. Si la urma urmei, problema principala este ca comii apar la tv, in ipostaze pozitive sau negative asta e alta treaba. Probleema este ca ei apar si asta e marea problema, "pleava" societatii ii vad si asa nu se mai rup de trecut si de comunism.
    In ceea ce-l priveste pe Filat si aparitiile lui in presa, nu as zice ca ar fi mai avantajat decât altii din alianta. Si la urma urmei e premier, are activitati zilnice si e normal sa apara destul de des, si in dependenta de prestatia ta lui ca premier.

    RăspundețiȘtergere
  3. Voronin face mai multă audiență, asta e toata figniaua.

    RăspundețiȘtergere