Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 februarie 2012

Din nou despre situaţia din România şi unele consecinţe asupra Republicii Moldova, sau răspuns unui cititor al acestui blog

La precedentul articol în care am scris despre situaţia din România şi consecinţele acesteia asupra Republicii Moldova, un cititor cu numele DDAN şi-a expus părerile asupra celor scrise de mine, unele destul de argumentate, de aceea am ţinut să revin asupra acestei probleme cu nişte specificări.

Desigur, părerea oricui, are dreptul la viaţă. Doar că o să-mi expun şi eu părerea referitor la cele expuse de acest cititor, poate reuşesc să-i fac atât pe el, cât şi pe alţii care cred la fel, să vadă un pic altfel lucrurile. O să aştern aici ideile în dependenţă de cele expuse de acest cititor aici.

1. Dacă rămâneau la conducere alde PSD, credeţi-mă că nici nu avea cu cine compara ambasadorul american ceea ce s-ar fi putut întâmpla acum în România. Nici măcar Gaddafi nu şi-a permis să scoată minerii să omoare tinerii care protestau împotriva lui, aşa cum a făcut-o Iliescu. Dacă rămânea PSD la conducere, României îi trebuia o categorie aparte, un fel de lume a patra, dacă pot să mă exprim aşa, în care să o includă americanii. Şi desigur, uitam cu toţii de UE şi circulaţie liberă în Europa şi nu numai.

2. TVA-ul a crescut că aşa a crescut în toată UE. Statul trebuie să-şi salveze cumva economia în astfel de situaţii la limită, şi, din păcate o face pe seama sărmanilor oameni. Aşa se procedează peste tot.

3. Cât ţine de colectarea taxelor de la cine nu trebuie…tocmai din cauza asta şi este vânat Băsescu de oligarhi, că a început să colecteze taxele şi de la cine trebui şi nu doar taxe. Ceea ce nu am menţionat eu în articolul precedent este tocmai această luptă pe care o duce Băsescu cu oligarhii şi pe care riscă să o piardă dacă protestatarii continuă să-i susţineţi, ieşind în stradă. Exemple sunt de ordinul zecilor, poate chiar sutelor. Vântul este unul din cei vizaţi. Ioan Niculae un alt hoţ care a furat zeci de ani de la statul Român etc. etc. Atrageţi atenţia că sunt traşi la răspundere chiar primari din PD-L. Această situaţie este fără precedent în România, sau chiar în multe state democratice, ca oamenii de la guvernare să fie atraşi la răspundere dacă fură sau sunt corupţi.

4. Ceea ce s-a întâmplat acum prin condamnarea lui Adrian Năstase, s-a creat un precedent. S-a terminat cu neatingerea de foştii guvernanţi corupţi, din frica, că atunci când vor pleca de la puterea să nu fie şi ei, la rândul lor traşi la răspundere de alţii. Dacă Băsescu e corupt aşa cum spun unii, fiţi siguri că imediat ce va pleca de la puterea va fi tras la răspundere, aşa cum merită băgat la zdup Năstase şi alte sute sau mii ca el.

5. Femeile altor guvernanţi au umblat şi mai umblă în ţoale de mii de euro. Dacă erau psd-eii, era mai rău şi cu contractele despre care vorbeşti

6. Ţiganii....hmm, marea problemă a României. Nu trebuia Iliescu să-l omoare pe Ceauşescu aşa cum a făcuto şi poate reuşea el să o scoată la capă cu ţiganii. Doar Ceauşescu a fost în stare să-i pună la respect. Oricine nu ar veni la conducere în România nu s-ar schimba lucrurile. Ei se bucură de drepturi anti-discriminare şi se face exces de acestea, deoarece se ajunge ca aşa-zişii discriminaţi, să fie de fapt ei cei care discriminează. Aceasta e situaţia cu ţiganii. Prin democraţie şi respectarea drepturilor omului nu li se poate face nimic, nu pot fi opriţi. Pentru ei ar trebui un regim cum e acel din China, să nu li se permită să nască mai mult de un copil. Altfel, România chiar riscă să ajungă în timpul apropiat ţara ţiganilor, cum este numită pe nedrept acum.

7. Cât ţine de situaţia Greciei şi a României, Grecia chiar este în prăpastie, deja căzută. Europenii se chinuie să o readucă sus. România încă e pe marginea prăpastiei. Iar aceşti usl-işti nu urmăresc altceva decât aducerea României în situaţia Greciei, poate chiar şi mai rău, prin instaurare de regimuri armate, cum debitează idioţi din ăia cu epoleţi, pe care românul necunoscător şi spălat pe creier îi ridică la gradul de eroi naţionali.

8. Desigur că e mai preferabil o apropiere de UE, căci e mai aproape decât SUA, dar nici ajutorul SUA nu e de neglijat. Ori, o prezenţă puternică a SUA în zonă (România, Bulgaria, Polonia, sper curând şi Republica Moldova), ne asigură liniştea şi ne lasă să dormim liniştiţi noaptea. Nu stăm cu frica unei invazii a ruşilor aşa cum le stă lor în obişnuinţă. Rusia trebuie marginalizată, slăbită şi aceasta e posibil doar cu ajutorul americanilor. Celelalte state ca Germani sau Franţa tremură în faţa Rusiei din frica de a nu rămâne fără gaze, dar şi din alte motive pe care noi nu le cunoaştem.

9. Cât ţine de Republica Moldova şi moldoveni.... da, într-adevăr aici e mai problematic. Vă spun şi care e principala lor problemă. Aceştia au fost obişnuiţi în perioada sovietică să trăiască ca în patriarhat, dacă pot să-i spun aşa. Adică să aibă un tătucă care să-i supravegheze, să le spună ce au voie să facă şi ce nu, ce au voie să mănânce şi ce nu, ce televiziuni şi radiouri au voie să privească sau să asculte etc. Aşa sunt şi o parte din oamenii din România, care încă plâng după Iliescu sau acoliţii lui. Revenind la moldoveni, trebuie de spus, că din această cauză s-au simţit ei rău în perioada 1989-2001, până la venirea tătucăi Voronin. Din această cauză, deja de aproape 3 ani o bună parte din ei plâng după tătuca Voronin şi acum. Aici mai este un amănunt. Moldovenii au două tipuri de tătuci. Voronin pe plan local şi atotputernicul tătucă mondial, pe nume Vladimir Putin.
Totuşi, observăm că, cu trecerea timpului, moldovenii încep să devină mai diverşi în ale gusturilor. Astfel, unii migrează din tabăra celor "ocrotiţi" de Voronin spre tabără proeuropeanului Vlad Filat. Ori, Filat în ultimul timp s-a cam transformat şi el într-un altfel de tătucă (deocamdată mai mic decât Voronin) al moldovenilor. Şi toate astea numai după ce li s-a dovedit moldovenilor că pot exista şi altfel de tătuci decât Voronin. De ce nu ar fi posibil de schimbat părerea lor şi în privinţa tătucăi Putin?

Aici intervine România cu susţinerea SUA, căci de una singură nu se poate descurca în problema Republicii Moldova, iar pe ajutorul europenilor, am spus şi mai sus, nu se prea poate baza. Astfel, este nevoie de o influenţă cât mai mare a României în Republica Moldova, ceea ce s-a şi realizat în ultimul timp, lucru confirmat şi de fostul ministru de externe, Teodor Baconschi. Moldoveanului trebuie să-i demonstrezi că ai muşchi, că eşti mai tare decât judoistul Putin, că te poţi ridica la nivelul Rusiei. În această privinţă s-au făcut mari progrese prin nenumăratele ajutoare necondiţionate oferite de România Republicii Moldova, prin cetăţenia română, oferită chiar şi etnicilor ruşi, ucraineni şi altora din Republica Moldova. Nici rezultatele nu se lasă. deja se observă o mică schimbare de atitudine faţă de România. Şi faptul că moldovenii au mers în număr mare pentru al vota pe Băsescu la ultimele alegeri, demonstrează că există o apropiere a locuitorilor dintre Prut şi Nistru faţă de România şi toate astea doar datorită lui Băsescu. Acest lucru trebuie continuat, aşa vom scăpa de fobia faţă de România care vine dintre Prut şi Nistru. Ori, acest lucru nu va fi niciodată posibil sub guvernarea PSD-ului, amintindu-ne de perioada 2000-2004, când sub conducerea lui Iliescu a avut loc o îndepărtare fără precedent a României faţă Republica Moldova.

Revenind la situaţia politică actuală, nu-mi rămâne decât să constat că Băsescu este răul cel mai mic posibil, cel puţin acum, atât pentru România, cât şi pentru Republica Moldova, iar o revenire a psd-iştilor la guvernare, ar arunca România, cel puţin cu un deceniu în trecut.

Un comentariu: