Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 ianuarie 2012

Ceea ce se întâmplă acum în România ne priveşte în primul rând şi pe noi

Deja de vreo 10 zile, România este afectată de revolte, care deşi acum par a fi o adiere de vânt de la răsărit, sau un fel de “Traistă Goală”, cum este numit în popor, această situaţie riscă să degenereze, iar acest vânt să devină o adevărată catastrofă naturală, care se va lăsa cu răsturnări dramatice de situaţii în special în conducerea Ţării.

Motivele pentru care se întâmplă aceste lucruri acum nu sunt multe numeric şi nici diverse. Când am pomenit mai sus de acea adiere de vânt de la răsărit, sper că aţi înţeles ce am vrut să spun. Dar, să le luăm pe rând.

Europa şi Rusia fac front comun împotriva SUA

Recentele situaţii şi criza economică tot mai severă, au adus la situaţia că cele mai importante state din UE cum ar fi Germani şi Franţa să se alieze cu Rusia împotriva SUA. Motivele ar fi mai multe şi diverse. În primul rând că de această criză care riscă să distrugă stabilitatea UE, sau chiar întreaga comunitate europeană, se face vinovată în primul rând SUA. Recent, Franţa a fost retrogradată de agenţia americană Standard & Poor's, de la ratingul AAA la AA+ ceea ce nu i-a căzut deloc bine acesteia. Toate acestea, în condiţiile în care alte două agenţii prestigioase Moody’s şi Fitch au anunţat că nu există motive pentru retrogradarea Franţei.

Unii speculează chiar, că această criză ar fi una provocată de însuşi SUA, pentru a destabiliza situaţia din UE, care ameninţa să concureze serios pentru întâietate cu economia americană. Şi poziţia cancelarului german, Angela Merkel faţă de SUA este una destul de reticentă, totodată arătându-şi simpatiile şi apropierea faţă de Rusia. Astfel, unica ţară cu greutate şi care contează din regiune aliat de nădejde al americanilor a rămas România, şi anume Traian Băsescu, care stă ferm pe poziţii când e vorba de SUA, Rusia, Republica Moldova şi conflictul transnistrean.

Se doreşte înlocuirea lui Traian Băsescu cu persoane loiale Rusiei şi adversari ai SUA

Traian Băsescu prin firea sa directă, de cele mai multe ori spunând lucrurilor pe nume, a devenit incomod europenilor. Acest lucru se poate observa şi din atitudinea ostilă a Franţei faţă de români şi România, în condiţiile în care, Franţa a fost cel mai de nădejde aliat al României. Toate aceste lucruri sau întâmplat de când la conducerea Franţei se află Nicolas Sarkozy, un francez, care mai degrabă este maghiar, cunoscută fiind originea maghiară a acestuia. Ţinând cont de ostilitatea Ungariei faţă de România, este de înţeles pe undeva şi atitudinea lui Sarkozy la tot ceea ce înseamnă român şi România.

Cu Germania, România a avut întotdeauna relaţii mai mult reci decât de apropiere, acestea limitându-se doar la diplomaţie. Un alt stat apropiat SUA, dar foarte îndepărtat de România este Marea Britanie, pe a cărui sprijin România nu poate spera. Italia, cu Silvio Berlusconi ca premier devenise un aliat de nădejde al României, însă nu la fel stau lucrurile şi cu noul premier italian, Mario Monti. Mai mult, după înlăturarea lui Berlusconi de la conducere, în peninsulă se vorbeşte mult şi de “scoaterea” mai multor baze militare americane, sub pretextul că acestea ar fi foarte costisitor de întreţinut. De parcă până acum nu ar fi fost.

Mircea Geoană şi Crin Antonescu fac lobby în Parlamentul European şi cer sancţiuni drastice pentru propria lor ţară

Ceea ce dă de înţeles că opoziţia din România este susţinută pentru înlăturarea PD-L-ului şi a lui Traian Băsescu de la conducere, este şi adresarea sfidătoare a europarlamentarilor PSD şi PNL de a sancţiona drastic România, în cazul în care vor continua “derapajele democratice”. Astfel, România este pusă să aleagă între a renunţa la circa 6 miliarde euro pentru anul 2012 din partea UE, care ar aduce la dezvoltarea ţării şi la creşterea economică, aşa cum s-a întâmplat şi în 2011, ori la demisia actualei guvernări. Ţin să menţionez că astfel de încercări din partea opoziţiei au mai existat şi în trecut, dar nu le-au pus în practică decât acum, când probabil au toate şansele să fie luate în seamă.

Republica Moldova va fi direct afectată de revenirea la conducere a oamenilor lui Iliescu

Republica Moldova a trecut la limită de acest pericol la ultimele alegeri din România, când, pentru o noapte s-a crezut că Mircea Geoană este noul preşedinte al României. Şi când spun pericol, mă refer la perioada guvernării Iliescu-Năstase, când Republica Moldova a fost abandonată total de către România, iar Rusia încerca subjugarea totală noastră cu tot felul de uniuni Euro-Asiatice, memorandumuri Kozac şi alte tertipuri legate de istorie, limbă şi identitate naţională prin intermediul conducerii comuniste de atunci din Republica Moldova.

Tot în perioada guvernării PSD din România, procesul de redobândire a cetăţeniei române de către basarabeni a fost blocat total şi mai mulţi ani dosarele depuse de către basarabeni au fost pierdute şi prăfuite până când Traian Băsescu a devenit Preşedintele României.

O altă dovadă că peste Prut se întâmplă ceva şi că lucrurile ar putea lua o întorsătură neaşteptată, este şi informaţia care a circulat cu câteva zile în urmă, precum că România ar urmări sistarea oferirii cetăţeniei române pentru basarabeni, chiar blocarea dosarelor care deja au fost depuse şi pentru care oamenii au plătit bani grei ţinând cont de situaţia lor financiară. Desigur că senatorul român Viorel Badea a infirmat această informaţie şi a spus că România este dispusă să ofere cetăţenii până la ultimul basarabean care o va solicita. Desigur, domnule Bade, România lui Traian Băsescu este dispusă, nu însă şi o Românie a lui Iliescu. De fapt, Iliescu a avut şansa să rezolve această problemă a Republicii Moldova încă din anii ‘90, iar acum am fi fost o singură Ţară, Dar despre asta voi menţiona poate în alt articol. Revenind la problema cetăţeniilor, de fapt se şi observă o înrăutăţire a situaţiei, căci de aproximativ o lună se tărăgănează mult cu oferirea acestora, iar de la cele 12 000 cetăţenii cât s-a anunţat că s-au dat/se vor da pe lună, pentru luna ianuarie 2012 (care e deja pe sfârşite) nu s-a ajuns nici la 5000 de cetăţenii oferite.

În final, ţin se menţionez că o cârdăşie a UE cu Rusia împotriva României, în special împotriva lui Traian Băsescu, dusă la capăt prin intermediul acestor protestatari manipulaţi, ne-ar arunca direct în ghearele lui Putin, care de data aceasta nu va mai rata şansele pe care le-ar putea avea, aşa cum a făcuto la începutul anilor 2000.

PS. Chiar în timp ce scriam acest articol s-a anunţat demiterea lui Teodor Baconschi, ministrul de externe al României. Rămânem în speranţa că nu se va merge mai departe cu astfel de demiteri.

17 comentarii:

  1. Povesti de adormit copii basarabene. Tu esti un pic cam nesimtit de hotarasti soarta celor 22 mil. de romani,vino de plateste taxe si impozite in Ro si atunci da-ti cu parerea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde am hotărât eu soarta şi cui anume?
    Ce are plata taxelor de către mine statului Român cu debandada care o faceţi voi acum în România fiind manipulaţi sau contra unei sume de bani?
    Să te mai întreb şi cine e mai nesimţit dintre noi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand nu se spune care ci ... pe care... ca asa e limba romana... Numai Basescu mai vorbeste asa... Apoi nu cred ca marea masa de oameni a fost "cumparata" atata timp cat noi toti acuzam aroganta si modul de comportare al ïubitilor conducatori"...Dintre noi, cel mai nesimtit este EL... Primul dintre noi, nu?! Sa varsam o lacrima, ca "ne doare"...

      Ștergere
    2. Să lăsăm regulile gramaticale, e un simplu comentariu unde pot apărea şi scăpări. Şi eu te pot acuza că nu foloseşti diacriticele. Nu neg că sunt şi unii care ar ieşi "necumpăraţi", dar şi aceştia sunt manipulaţi de întreaga mass-media pro USL. Plus că s-a format acest instinct de hoardă, gloată, să mergem şi noi că acolo-s mulţi. Trebuie să înţelegeţi, că Băsescu acum e răul cel mic. Pe el îl puteţi înlocui acum doar cu Iliescu şi ai lui. Cine sunt aceştia? Cred că nu mai e nevoie să spun, ştie toată lumea.

      Ștergere
  3. Eu cred ca trebuie de facut lobby si pe langa noii guvernanti care la sfarsitul anului cel tarziu tot vor veni, ca acest lucru bun facut de Basescu sa continue. Pana la urma si Antonescu e tot patriot si o sa inteleaga cand devine presedinte ce inseeamna asta pentru romanii de pretutindeni.

    RăspundețiȘtergere
  4. un articol interesant si util ca sa ne deschida ochii la adevarata situatie din România. Basescu a mai inceput si lupta contra rechinilor mafioti, iar astia nu iarta - si iata si revoltele ghidate de Kremlin...

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot ce scrie aici este mai mult decat probabil. Interesul rusesc in Romania este evident. Nu sunt convins daca si Germania ar e implicata in asta. Interesul Rusiei in Romania este unul direct si vizeaza RM si Scutul Antiracheta. E greu de presupus ca romanii vor deveni peste noapte prorusi (ma refer la populatie) a.i. guvernantii sa isi permita sa dea afara bazele militare americane.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e vorba de a deveni pro-ruşi românii. Problema este că ei acum sunt manipulaţi, iar prin intermediul lor îşi fac treaba alde Iliescu şi ceilalţi. Populaţia nu va mai conta după ce se vor reinstala ei la guvernare. E suficient că guvernarea va fi una pro-rusă, românii de rând nu vor conta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Valentin,te admir pentru viziunea ta larga,insa cred ca problema nu este chiar atat de profunda.Romanii au iesit in strada pentru ca a existat acea scanteie cu Aarafat,iar trezindu-se acolo si-au adus aminte ca sunt si saraci.Si uite-asa ,opozitia profitand de situatie,a inceput sa promoveze prin intermediu presei tot mai mult aceste proteste.Nu cred ca s-ar pune la cale un asemenea plan impotriva lui Basescu pt oricum la anul isi va termina mandatul.Aceste proteste se vor calma in curand iar Basescu isi va duce la bun sf mandatul in 2013 atunci cand va fi reales nemuritorul(ufff) PSD.Te salut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Valentin,

    Cred ca pe oamenii care sunt acolo in strada zilele acestea si protesteaza PASNIC nu ii intereseaza decat ca sunt mai saraci decat au fost vreodata si mai ales mai furati decat au fost vreodata. Dupa ce ca aceasta minunata tara se scalda in saracie si disperare, guvernantii nostrii in loc sa contribuie la ridicarea acestei natiuni continua sa ne fure acei putini bani pe care ii avem pentru a-si umfla conturile nesatule. Ne-am saturat sa fim jefuiti pe fata, ne-am saturat sa vedem ca PUTEREA este mai presus de lege. Avem nevoie de conducatori care sa se gandeasca si la binele populatiei si nu doar la propria bunastare.
    Si acesti conducatori nu se afla in opozitie ci in acei oameni care nu au iesit pana acum in fata pentru a nu se pata cu coruptia si faradelegile din aceasta tara. Avem oameni destepti, capabili sa ne conduca spre un viitor mai bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi înţeleg indignarea şi posibil ieşi la aceste proteste datorită greutăţilor prin care trec toţi românii. Dar, crede-mă, că doar Ponta, Antonesc şi în special Ilescu trag foloase din aceste proteste. Nu degeaba ies în fruntea protestatarilor. Şi marea majoritate ies la aceste proteste din instinctuşl gloatei, golăniei, a huliganismului, devastărilor şi pentru aă acolo e interesant.
      Cât ţine de acei oameni competenţi despre care vorbeşti, ei nici nu vor ieşi vreodată în faţă să se implice în politică. Motivul? Chiar tu l-ai menţionat, nu vor să se păteze. Pentru moment doar Băsescu este cel mai bun pentru România, chiar dacă unii cred altceva, fiind manipulaţi de marea majoritate a mass-media românească supusă lui Voiculescu, Vântu, Patriciu şi alţii.

      Ștergere
    2. asa vorbesti parca traiesti acolo si te dai mare znatoc, chiar si sa fie asa bravo rusilor si lasa s-o duca pina la capat basescu trebuie dat jos

      Ștergere
    3. Ai spus totul prin "bravo rusilor". Nu mai pierd timpul cu tine încercând să te fac să înţeleg că ruşii niciodată nu au fost şi nu vor fi bravo atunci când e vorba de politica lor externă, în special faţă de RM, România. Sper să înţelegi cândva cine sunt cu adevărat ruşii

      Ștergere
    4. Mai prostane, te du si-l pupa pe idolul tau Pukin in cur si lasa-ne pe noi in pace. Basescu trebuie sa ramana, caci el este cel mai bun, datorita lui Romania nu este acum in situatia Greciei. Doar niste prosti manipulati sau platiti de mirlanii de-alde Ponta si Antonesc pot visa la inlaturarea lui Basescu.

      Ștergere
    5. Daaa este cel mai bun impreuna cu ai lui.De aia au fost furate alegerile din 2008. De aia sintem asemanati de ambasadorul american Mark H. Gitenstein,american adevarat, cu Siria sau cu alte tari din lumea a treia.De aia nu avem autostrazi.De aia toate contractele se dau la prieteni si rude.De aia a crescut TVA-ul,fara rost.De aia nu se colecteaza taxele de la cine nu trebuie.De aia in timp ce Basescu ne cere sa mai rabdam ca e criza, curvele de la Putere umbla cu genti de mii de euro,iar hotii,tot de acolo, umbla cu masini de zeci de mii de euro si au vile de sute de mii.Tot de aia,si pt ca Basescu si ai lui ii viziteaza si ii apara,tiganii au ajutor social in timp ce se plimba cu masini bengoase,isi flutura aurul si la mesele lor e atita mincare pe care multi romani nu o au.Ca sa nu mai spun ca de multe ori sint mai presus de lege si in tara dar si in afara unde ne-au facut de ris si de pe urma carora suferim si noi.Iar situatia Greciei e mult mai buna decit a noastra,nu o mai plingeti voi de mila.
      Iar despre ce spunea Valentin,e clar ca americanii au provocat criza(poate ca nu au vrut-o chiar asa mare),dar deja la ei a trecut,si pina la urma tot noi suferim cel mai mult.Si eu prefer sa ma aliez cu Europa pt ca aici si cu ei traim,si nu cu America care este asa departe si care ne considera oricum prin ambasadorul ei,tara de lumea a treia si probabil marioneta usor de condus.Iar moldovenii de peste Prut daca nu vor ei sa iasa de sub Rusia si daca nu fac ceva,nimeni nu poate sa-i scoata cu forta.Desigur ca si eu as vrea sa fie Romania Mare dar probabil ca lor le convine unde sint acum.
      Asa ca ,chiar daca unii din piata sint manipulati sau platiti fiti siguri ca multe milioane sint nemultumiti de ce a facut Basescu si ai lui,chiar daca nu ies in strada.Poate ca sint plicitisiti si dezgustati de toata minciuna si hotia celor de la virf si de toata clasa politica.Poate ca din pacate totul se rezuma in Romania sa votam raul cel mai mic.Iar Basescu si ai lui, dupa aproape 8 ani de guvernare ,se vede ca nu e cel mai mic

      Ștergere
  9. ai dreptate valentin,daca nu era basescu sa recalculeze pensiile militare acuma aveam o pensie de 2500 de lei,dar in urma recalcularii a crescut la 4250 de lei(cunosc militari a caror pensie a crescut de la 3000 la 7500,dar eu sunt multumit si asa),pe timpu lui ilici(raportat) salariu era mai mic decat pensia de acuma,in concluzie,la munca,lipitorilor.
    cum spunea si anonimu de mai sus,daca pleaca basescu,cu ponta si cu antonescu,riscam sa o ducem mai rau,poate doamne fereste schimba legea si revenim inapoi la pensii militare mai mici.

    RăspundețiȘtergere
  10. 1."în peninsula se vorbeste mult si de “scoaterea” mai multor baze militare americane, sub pretextul ca acestea ar fi foarte costisitor de întretinut"...
    Mafia italiana din sud,care conduce de altfel guvernul italian este cea care vrea scoaterea bazelor americane.Motivul este unul simplu:Americani vor sa conduca total piata de "praf alb" din toata Europa.Sau ce credeai ca fac ei in Afghanistan,si de ce au americanii acces liber si necontrolat in majoritatea porturilor maritime europene?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Opium_production_in_Afghanistan
    2.Problema din Romania
    Basescu a investit bani pe care nu i avea, in asfalt si biserici,normal ca il plac americani...Este cea ce vor bancile (FMI si BM) indatorarea tarilor cu cifre virtuale (bani care nu au existat niciodata)...pentru a putea fii controlate pe bunul lor plac....Bancile conduc mass-media -> iar masmedia cei aproape 600 de pensionari americani din guvernul Romaniei...
    3.In Europa au mai ramas 2 tari care mai stau in picioare Germania si Franta....Romania este deja o tara vanduta si aproape distrusa stati in afara UE cu Putin ca va va fii mai bine decat cea ce se va intampla cu Europa in maxim 1 an....

    RăspundețiȘtergere