Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 18 februarie 2012

Unde s-a ajuns oameni buni şi încotro mergem?

Ceea ce am citit şi văzut astăzi despre bătrâna de 90 de ani din Căuşeni este nespus de dureros şi de necrezut că se întâmplă în anul 2012, într-un stat precum Republica Moldova, stat cu aspiraţii europene şi cu într-o Moldovă fără sărăcie, precum ni se promitea pompos în campaniile electorale de care nu ducem deloc lipsă.

Această situaţie a bătrânei din Căuşeni este cu atât mai neverosimilă, cu cât avem un Minister al Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei. Doamnă Buliga, ce fac asistenţii sociali ai dumneavoastră? Cum de permiteţi aşa specimene de oameni care să spună că cică “e hotărârea dumneaei că ea nu vrea să facă focul şi că nu au dreptul să meargă la ea acasă să-i facă focul …….”. Păi nu ai dreptul, ai obligaţia să mergi să îngrijeşti aceşti oameni năpăstuiţi de soartă. Asistenţii sociali pentru asta şi sunt. Să meargă pe al aceste persoane şi să le ofere ajutorul de care au nevoie. Din ce să facă focul, dacă primarul spune că această sărmană bătrână nu a nimerit în lista celor care să beneficieze de lemne de foc? Şi cum se fac aceste liste, cine au prioritate? Rudele, apropiaţii? Cum o sărmană ca această bătrână să nu fie inclusă în lista celor care să beneficieze de ajutor? Cei 60 din listă respectivă sunt mai sărmani ca ea? Se poate şi mai rău ca atât într-o ţară fără sărăcie?

Oare câţi astfel de oameni mai există în RM? De ce trebuie să meargă presa să-i găsească, să-i arate, dar asistenţii sociali şi ceilalţi responsabili de soarta lor nu îi văd? De ce nu se autosesizează persoanele responsabile să vadă cum sunt aleşi oamenii care beneficiază de ajutor social. Sunt sigur, că cel puţin în această listă de 60 de persoane se vor găsi multe încălcări.

Dacă până acum vedeam că doar politicienii de la vârful piramidei, cei din guvernarea de vârf au o atitudine batjocoritoare faţă de cei care îi votează, acum vedem că nici cei mai mărunţi nu fac excepţie. Suntem o societate bolnavă, căreia nu ne pasă de cei din jurul nostru. Este incredibil unde s-a ajuns. Se poate şi mai rău de atât? Încotro ne îndreptăm oameni buni?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu