Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

marți, 10 ianuarie 2012

Un procuror militar polonez s-a împuşcat în cap pentru o simplă bănuială. Ce-ar trebui să facă ai noştri?

Un procuror militar polonez s-a împuşcat în cap, în dimineaţa zilei de 9 ianuarie 2012, în pauza unei conferinţe de presă, susţinută la Poznan, vestul Poloniei. Mikołaj Przybył, care este grav rănit dar încă în viaţă, la ora scrierii acestui articol, dădea explicaţii cu privire la presupusa ascultare a telefoanelor unor jurnalişti care investigau prăbuşirea avionului preşedintelui Lech Kaczynski, la 10 aprilie 2010, scrie thenews.pl.

După ce a rostit o pledoarie "încărcată de emoţie", în care a respins acuzaţiile de punere sub ascultare a jurnaliştilor, procurorul militar a cerut presei să părăsească sala "pentru a o aerisi", timp în care a şi recurs la acest gest disperat.

Şi acest lucru s-a întâmplat într-o ţară mult mai civilizată ca a noastră, cu politicieni de milioane de ori mai responsabili ca ai noştri. Într-o ţară unde economia merge ca pe roate, unde legislaţia este respectată, iar cei de la guvernare îşi iubesc concetăţenii şi au grijă de viitorul lor.

Mă întreb ce-ar trebui să facă ministrul culturii, prins la volan beat şi făcând trafic de influenţă, folosindu-se de funcţia de care dispune pentru aşi scoate basma curată un subaltern alcoolic ca şi el?

Ce-ar trebui să facă cel care timp de 20 de ani a făcut trafic de fiinţe umane şi mai face şi acum, prostituând sute şi mii de femei prin toată Europa şi nu numai? Cel care şi-a tras cele mai importante hoteluri din ţară, care a luat prin metode banditeşti toate afacerile prospere de la cei care le deţineau, cel care are aproape tot ce se mişcă şi aduce bani în ţara asta? Ce ar trebui să facă de fapt acest individ ca să nu mai apară în fiece zi pe ecranele televizoarelor, astfel amintindu-le femeilor traficate de el şi celor furaţi, prin ce calvaruri au trecut din cauza lui?Ce-ar trebui să facă să nu mai sugă acest popor de ultima vlagă pe care o are?

Ce-ar trebui să facă un alt individ, care în rând cu cel de mai sus şi-au împărţit acest stat aşa cum au dorit ei? Cum ar trebui să procedeze acest tiran care a teorizat această ţară timp de un deceniu, culminând tirania lui cu jertfe umane şi tineri distruşi pentru întreaga lor viaţă?

Ce-ar trebui să facă un alt ins care ne-a promis că odată ajuns la putere (în urma jertfelor umane), îi va pedepsi pe cei despre care v-am vorbit mai sus? Tot acest individ a promis că toţi cei responsabil pentru crimele din aprilie 2009 vor înfunda ani grei de puşcărie, iar noi vom trăi în bunăstare şi prosperitate, fără sărăcie şi comunism. Cum ar trebui să procedeze el cu toţi aceşti criminali, când sunt şanse imense ca şi el să se numere printre ei?

Ce-ar trebui să facă cel care până mai ieri ne promitea Unirea cu Patria Mamă, iar acum în schimbul unor benzinării şi alte afaceri grase a intrat în cârdăşie cu cei mai mari duşmani ai acestui stat, acoperindu-le şi fiind părtaş la crimele acestora? Ce-ar trebui să facă acesta, să nu se mai ajungă şi la situaţia când în schimbul altor afaceri şi combinaţii ar putea spune că el vorbeşte limba “moldovenească” la fel ca şi stăpânul său, sau ca şi idolul său de 2 metri?

Ce-ar trebui să facă Procurorul General, care, printre altele este garantul respectării legii în acest stat, iar el are grijă ca să fie la cheremul unora din cei menţionaţi mau sus, fiind în stare să execute (şi, de fapt şi execută) pe oricine la prima comandă primită?

Desigur, lista ar putea continua încă mult. Dacă am omis pe cineva care merita de menţionat, vă rog să-i specificaţi voi cititorii.

Şi cel mai important, încercaţi să le spuneţi politicienilor noştri cum ar trebui să procedeze ei, ţinând cont de gravitatea crimelor lor, în comparaţie cu acest procuror polonez, în speranţa că vă vor şi asculta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu