Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 ianuarie 2012

Am schiţat doar un zâmbet din silă

Da, azi nu mai ştiam cum să reacţionez la batjocura care a avut loc la Curtea Constituţională. Era clar că aşa va fi încă de când şi-a retras VREMELNIC candidatura, veşnicul nostru candidat, cu 2 metri de carne şi oase şi mai mult nimic.

Politicienii noştri, unii dintre ei trebuie să fie invidiaţi de o lume întreagă. Este incredibil câte tertipuri mai pot inventa şi câte mârşăvii mai pot face, doar, doar or mai prelungi această stare de agonie şi batjocură în care ne aflăm. Nici nu e de mirare, când totul în această ţară e condus de cel mai tare şmecher întâlnit vreodată. Acel şmecher, care prin tertipurile lui a pus mâna pe Petrom, Metro, hotele, afaceri şi pe tot ce e posibil de pus mâna în statul acesta. Pentru el nişte şmecherii din astea cu arătarea buletinului de vot, vomate pe gura prăjinii de doi metri sunt nişte nimicuri, nişte jocuri de copii. Apoi intră în acţiune un alt supus, care-i transmite mesajul uni al treilea pion al său de pe fotoliul din mijloc de la Curtea lor Constituţională.

Este incredibil, unul din slugile lui urlă pe la televiziuni că el va cere tuturor să arate buletinele de vot pentru a fi sigur, că toţi, obligaţi, forţaţi îl votează pe el, un altul se dumireşte doar după ce încălcarea a avut loc, că de fapt s-a produs o încălcare, iar un alt lacheu al său declară nevalabilă tot acest circ. Că nu e permis de lege astfel de cereri de a arăta buletinul de vot, asta o ştie oricine cu cap pe umeri. Totuşi, de ce s-a permis acest lucru şi nu s-a intervenit la timp să se stopeze această încălcare? Răspunsul e simplu. Pentru a mai căpăta ei ceva timp şi profita de acest haos, care e cel mai potrivit pentru a-şi umple buzunarele şi a fura tot ce mai e de furat.

MI-e silă de ei toţi. Nici comuniştii nu-şi permiteau asemenea batjocură la adresa societăţii. Prea optimistă părea ziua de ieri că să fie şi adevărat. De fapt am şi specificat în postarea de ieri că sunt toate şansele să se întâmple toate aceste lucruri.

Acum ce mai urmează? Stabilirea altor 2 tururi de batjocură la adresa societăţii? Sun curios ce vor mai inventa şi de data aceasta? Chiar nu-mi trece nimic prin minte.

Astăzi am mai fost în stare să schiţez un zâmbet a lehamite, nu ştiu însă cât mai sunt în stare să suport această batjocură, cât mai poate suporta societatea toate astea.

Acum, un lucru îmi doresc cel mai mult, să vină cât mai repede alegerile anticipate. Ştim cu toţii de ce!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu