Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 ianuarie 2012

De ce se continuă cu dezinformarea?

Despre cele două condamnări, una pe numele lui Victor Ţopa – 10 ani pentru o presupusă infracţiune de şantaj aproape imposibil de probat şi Viorel Ţopa pentru o presupusă infracţiune de prejudiciere a Băncii de Economii cu 11 milioane de lei, ce ar fi avut loc cu mai bine de 10 ani în urmă – 8 ani de închisoare, nu o să scriu prea multe. Nu mă reţin la aceste condamnări, deoarece e clar pentru oricine are puţină logică, că sunt două condamnări politice. Totuşi, vreau să reamintesc că dosarele pe numele acestor doi au fost deschise la câteva ore după ce aceştia au ieşit cu acuzaţii grave la adresa lui Plahotniuc.

Vreau însă să atrag atenţia la ce s-a întâmplat după condamnarea lui Viorel Ţopa, din 13.ianuarie 2012, la doar o zi după ce Curtea Constituţională în frunte cu Alexandru Tănase, un alt apropiat al lui Plahotniuc, i-a dat mână liberă celui din urmă, să facă ce vrea în ţara asta.

Era evident că aceste două condamnări nu puteau trece aşa de uşor de opinia publică şi în special în faţa europenilor. Astfel, pentru a părea mai credibili au creat un fals pe care l-au şi împrăştiat peste tot, cum că cei doi, mai sus menţionaţi ar fi proprietarii companiei off-shore Merchant Outpost Company, care ar sta în spatele acelui atac raider de la MAIB.

Dubios este şi cum apare această dezinformare în presa scrisă şi online. Cu câteva zile în urmă acest fals a apărut pe unele site-uri, ca azi să se trezească şi Unimedia şi să scrie despre asta. Se dă impresia că se încearcă să tot scoată asta în faţa opiniei publice, pentru a nu se uita acest fapt. Scandalos este titlul pe care îl afişează acest site care se vrea a fi nr. 1 de ştiri, titlu care-i şi condamnă din start pe cei doi Ţopi.

Strigător la cer sunt şi presupunerile procurorilor, care, în baza unor falsuri răspândite de cineva pe internet se dau cu presupunerile”Procurorul a menționat că organul de urmărire penală presupune că cei doi Țopi sunt proprietarii companiei off-shore Merchant Outpost Company, care ar sta în spatele acelui atac raider”. Este incredibil cum această instituţie acuză doi cetăţeni ai Republicii Moldova în baza unor presupuneri, fiind gata să-i şi încarcereze, pe motiv că, aşa presupun ei că ar trebui. Asta, în timp ce criminalii care au deposedat statul de hoteluri, clădiri, bănci şi multe altele şi există şi dovezi concludente care susţin aceasta, stau bine mersi în fruntea statului şi se răfuiesc cu cei care nu le convin.

Desigur, nici căţeluşii cărora li se mai aruncă câte un os să-l lingă nu stau degeaba. Cel mai hilar este faza cu “fraţii Viorel şi Victor Ţopa”. Aceşti doi Ţopi nu numai că nu sunt fraţi, dar nici măcar rude nu sunt. Dacă se minte cu neruşinare pe acest fapt, care poate fi probat în orice moment, de ce am crede alte prostii care nu pot fi cu nimic mai credibile?

Foarte curios este şi faptul că despre aceste atacuri raider asupra băncilor au anunţat autorităţile statului chiar Mişcarea Antimafie, din care face parte şi Viorel Ţopa. Dacă e să ne luăm după aberaţiile care mişună acum pe internet şi în presă, am spune că aceşti doi Ţopi (care nu sunt rude), ar fi cei mai proşti hoţi din lumea asta. Adică, ei au ieşit şi au spus: “Atenţie, noi furăm MAIB prin atac raider, să intervină organele abilitate să ne oprească”.

Din nou e aproape extraordinar cum aceşti doi Ţopi au reuşit să-l impună pe acel judecător Nogai să emită acea hotărâre judecătorească, când ei însuşi sunt nişte victime ale judecătorilor. Şi de ce acel judecător nu a fost pedepsit pentru asemeni decizii, sau aceşti Ţopi or fi având la mâna lor şi CSM-ul şi Procuratura Generală, iar în ciuda acestui fapt sunt condamnaţi la 8 şi respectiv 10 ani de puşcărie, fiind nevoiţi să ceară azil politic în Europa pentru a nu deveni victime politice? Paradoxal, nu-i aşa? Cred că nu e nevoie să mai amintesc în mâinile cui se află aceste două instituţii şi nu numai acestea.

Acel procuror, în presupunerile demne de tanti de la piaţă, numai nu de un procuror care se respectă şi-şi cunoaşte meseria, a mai scăpat o prostie. Cică e foarte greu de depistat cine ar sta în spatele acestor atacuri. Păi bine domnule procuror înrobit şi supus să faci astfel de presupuneri, e simplu să-i iei la întrebări pe judecătorii care au emis astfel de hotărâri şi pe executorii judecătoreşti. Şi cum metodele voastre de interogare sunt foarte recunoscute şi eficiente, ar dura o nimica toată până veţi afla de la cine au luat bani aceşti judecători şi executori judecătoreşti să acţioneze astfel.

Este clar ca bună ziua, că toată această tevatură de prost gust se limitează la un simplu scop. Cineva a prins frică că ar putea fi acuzat de supunere totală a sistemului judecătoresc şi de fabricare de dosare penale la comandă, aşa că, folosindu-se de mass-media aservită, dă vina de toate relele pe aceşti doi persecutaţi politic.

Şi nu în ultimul rând, toată această dezinformare are scopul de a ascunde adevăraţii vinovaţi de aceste atacuri raider dând vina pe cei incomozi lui Plahotniuc, care de fapt este şi adevăratul raider.

Poate o să vă par subiectiv prin ceea ce am scris, dar vreau să menţionez că nu am nimic cu aceste două persoane Victor şi Viorel Ţopa, nici măcar nu-i cunosc. Cu Viorel Ţopa am avut o singură dată ocazia, preţ de câteva minute să schimb câteva opinii vizavi despre ceea ce se numeşte Mişcarea Antimafie. Pe Victor Ţopa nici măcar nu l-am văzut vreodată, decât din câteva poze sau video care circulă pe net.

Pur şi simplu sunt dezgustat de tot ce se întâmplă. Unii, poate or fi ei şi vinovaţi, nu cunosc acest fapt, (unicul lucru sigur de care sunt vinovaţi, este acela că şi-au permis să spună adevărul despre adevăraţii criminali) sunt nevoiţi să ceară azil politic pentru că sunt persecutaţi politic în ţara lor, iar adevăraţii criminali, sunt de fapt cei care comandă aceste persecutări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu