Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 martie 2013

Ghimpu a ales din nou să mulgă ţapul

Ghimpu ţap

Ultimele zile au fost “pline ochi” cu “evenimente politice”. Piticania mizerabilă de Grozeşti şi-a arătat muşchii din nou şi a demis Guvernul. De ce? Pentru că aşa au vrut muşchii lui, să-i “dea la bot” lui Filat (vorba unuia din slugile docile ale piticaniei), deoarece acesta a avut marea nesimţire şi neruşinare să-i ia funcţie de prim-vicespicher. Piticania şi-a umflat muşchii şi pentru a arăta tuturor că în acest stat el decide totul, pentru a le băga mintea în cap tuturor celor care pe viitor îşi vor permite să-l mai supere vreodată aşa cum a făcut-o Filat. Aceste manevre ale celui care şi-a modificat datele din actele de identitate, adăugând mai mulţi centimetri la statura sa de gnom, au fost posibile şi din cauza că-i are la mână pe majoritatea aşa-zişilor politicieni de la noi. Ultimul la care m-am aşteptat să i se închine, a fost Vladimir Voronin, dându-ne seama acum că toată acreala şi oţărala pe care o exteriorizează acest moş senil, nu este altceva decât o prefăcătorie şi că poate fi oricând îngenuncheat.

Ceilalţi, Dodon, Greceanîi, Mişin, Sârbu, Godea nu au făcut decât să demonstreze încă odată pe cine servesc şi în faţa cui se supun fără crâcnire. Totuşi, aceştia şi-au făcut treaba, au ridicat mâna strângând voturile necesare pentru demiterea Guvernului şi s-au făcut nevăzuţi, şi-au ascuns capetele de struţ în nisip, sperând că aşa cetăţenii nu-i vor vedea şi nu-i vor taxa la alageri, aşteaptând tăcuţi clipa când le va veni din nou rândul să fie folosiţi de Plahotniuc. Printre cei mai docili slugoi ai piticaniei de Grozeşti, este însă pe departe Mihai Ghimpu. Pe acesta Plahotniuc nu l-a obligat să voteze pentru demiterea Guvernului, deoarece găsise deja voturile necesare, dar şi pentru a nu-l compromite total în faţa electoratului, punându-l să voteze alături de comunişti. Totuşi, această păpuşă gonflabilă a lui Plahotniuc, pe nume Mihai Ghimpu îşi are rolul bine stabilit: cel de a debita tot felul de aiureli în faţa presei şi a electoratului care şi-a pus speranţa în el. Marele jurist, căruia nu i se văd nici urechile deja din buzunarul de la spate al lui Plahotniuc nu se dezminte niciodată. Auzindu-l ce prostii debitează pe la televiziuni privind demiterea Preşedintelui, sincer mă întristează şi în acelaşi timp mă face să mă simt ruşinat că acest individ este, sau cel puţin are o diplomă de jurist. Şi mai jenant pentru juriştii adevăraţi, care cunosc câtuşi de puţin buchia legii, este faptul că acest individ, atunci când spune toate aceste prostii nu uită niciodată să amintească că el este jurist şi cele spuse de el ies din gura unui jurist. Sigur, din gura lui Mihai Ghimpu ies acele cuvinte, nu ştiu şi dacă încearcă să gândească înainte de a vorbi.

În cele ce urmează o să încerc să fac trimitere la legislaţie în special pentru indivizi precum Mihai Ghimpu, dar şi alţii pe care-i ia gura înainte fără să gândească ce spun. Astfel, potrivit Constituției, Președintele poate fi demis doar dacă săvârșește fapte prin care încalcă prevederile constituționale. Articolul 89 din Constituție stipulează că Președintele poate fi demis cu votul a două treimi din numărul total de deputați.

Mai mult ca atât, marele nostru jurist Ghimpu nu ştie că Preşedintele Republicii Moldova poate să dizolve Parlamentul în cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni [art. 85 alin.(1)]. Astfel, potrivit Constituţiei, preşedintele are posibilitatea de a emite decretul de dizolvare a Parlamentului în următoarele două situaţii:

a) în cazul în care Parlamentul nu a acceptat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 45 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură [art. 85 alin.(2)],

b) în cazul blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni [art. 85 alin.(1)].

Consultând legislaţia, observăm că realitatea este cu totul alta decât încearcă să ne-o prezinte Ghimpu, iar în cazul în care Parlamentul nu acceptă o eventuală candidatură la şefia Guvernului a lui Vlad Filat (specific candidatura lui Filat, deoarece Ghimpu tocmai din această cauză a pomenit de demiterea Preşedintelui), atunci Preşedintele statului, după a doua încercare, are tot dreptul să dizolve Parlamentul. Dacă se ajunge la o astfel de situaţie, avem toate şansele să scăpăm de gonflabilii Dodon, Godea, Sârbi, MIşin. Şanse enorme să nu adune numărul de voturi necesare pentru accederea în parlament o are şi PL-ul şi asta numai din cauza bădărăniei şi cărdăşeniei directe a lui Ghimpu cu PD, respectiv Plahotniuc situaţie similară cu cea dintre Roşca şi PCRM din anul 2005.

În concluzie, ne putem da lesne seama că ultima prostie, cea cu demiterea Preşedintelui, din simplu motiv că aşa vrea el, marele jurist poate fi pusă pe seama faptului că acest individ nu are habar de minimum de cunoştinţe juridice, ori, fie cunoaşte că vorbeşte doar prostii, dar spune toate acestea din cauza că aşa i se dictează să vorbească. Ca să facem şi o referire la titlul acestui articol, Mihai Ghimpu ştie că degeaba vorbeşte despre demiterea Preşedintelui, la fel cum ştie că degeaba încearcă să mulgă ţapul, rezultatele vor fi aceleaşi, nule, dar o face pentru că aşa i-a cerut stăpânul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu