Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 15 iunie 2012

Păzea! Moldovenii au dat iama la Înalta Curte de Justiţie din Londra!

Nu o să scriu despre hoțiile, delapidările din fondul statului, deposedările şi furturile din proprietatea persoanelor fizice și juridice săvârșite de criminalul numărul 1 la ora actuală, Vladimir Plahotniuc, deoarece s-a scris destul de mult despre toate asta. Nu o să scriu  nici despre crimele săvârşite de acesta în multe cazuri când a deposedat oameni nevinovaţi de afaceri şi proprietăţi.

Totuşi, deşi s-a scris atâtea, cel puţin despre celebrele atacuri şi deposedări de acţiuni de la Moldova Agroindbank, Banca de Economii, ASITO şi alte companii, Plahotniuc şi supuşii lui în permanenţă invocau lipsa de probe şi ne râdeau în faţă ca la nişte proşti. Probe au existat cu duiumul dintotdeauna, doar că Plahotniuc prin Zubco şi Chetraru avea grijă să le ascundă pe toate. Iar dacă cineva se mai încăpăţina şi-şi permitea să scoată adevărul la iveală, imediat se trezea cu vreo 10 ani de puşcărie din partea judecătorilor şi aceştia cumpăraţi de cel de Grozeşti.

Dar iată că s-au găsit şi oameni curajoşi care nu au cedat presiunilor mafiotului Plahotniuc şi şi-au căutat dreptatea altundeva decât în Republica Moldova, undeva unde nici Plahotniuc, dar nici altcineva nu ar avea putinţa să cumpere procurori, judecători, poliţie etc. Astfel avem verdictul dat de Înalta Curte de Justiţie din Londra, unde este specificat clar că Vladimir Plahotniuc este proprietarul companiilor care au stat în spatele atacurilor raider din Republica Moldova.

La apariţia acestor dovezi, societatea şi-a spus că în sfârşit s-a făcut dreptate, iar acele mult invocate dovezi de către lătrătorii lui Plahtoniuc au apărut în sfârşit. Desigur, imediat urma ca cel vizat să-şi dea demisia din funcţia de prim-vicepreședinte al parlamentului, măcar pe perioada anchetei, iar dacă era găsit vinovat, să fie atras la răspundere. Doar că, din păcate nu suntem nici Germania, unde fostul Preşedinte fiind bănuit de ilegalităţi şi-a dat imediat demisia, sau în Polonia, unde un procuror la fel fiind doar bănuit că ar fi ascultat telefoanele unor jurnalişti şi-a băgat un glonte în cap. Nu, noi suntem în RM şi avem de a face cu Plahotniuc, care ţine şi cu dinţii de funcţia pe care o are, căci aceasta îi oferă imunitate şi pârghiile necesare pentru a evita să putrezească pe merit în puşcărie.

Însă, dacă până acum politicienii noştri se mulţumeau doar cu rămânerea în funcţie, indiferent de ce săvârşeau, de data aceasta Plahotniuc atacă dur prin hămăicii lui. În prima zi la apariţia probelor care îl încriminează clar pe cel de Grozeşti, supuşii lui au împânzit internetul cu aberaţii de genul că ar lipsi o ştampilă şi acele acte doveditoare nu ar valora nimic. Sincer, am rămas dezamăgit văzând pe cine plăteşte cu bani groşi Vladimir Plahotniuc ca să-i lustruiască imaginea de zor pe toate site-urile, de impotenţa şi bâcismul de care dau aceştia dovadă, necunoscând nici măcar faptul că semnătura este cea care dă valoare unui document şi nu neapărat ştampila. Dar, asta am hotărât să o trec cu vederea, deoarece prostia celor care-i lustruiesc imagine de zor pe net lui Plahotniuc este dovedită de ani buni.

Culmea penibilului însă s-a petrecut azi, când PD-ul a ieşit cu, nu ştiu cum să-l numesc, replică, dezminţire, prin care, în stilul lor obişnuit, dau vina pe toţi şi pe toate, numai ei şi Plahotniuc sunt sfinţi şi fecioare neprihănite. Mai mult, caraghioşii aceştia chiar şi-au permis să spună, cum că verdictul dat de Înalta Curte de Justiţie din Londra ar fi un fals la comanda lui Victor şi Viorel Ţopa, atenţie: PENTRU A LE STRICA LOR "SABANTUIUL" DE LA TEATRUL DE OPERĂ ŞI BALET, pe care ei îl numesc Congres şi unde urmează ca Plahotniuc să-i dea o ultimă lovitură lui Lupu. Vă imaginaţi ce importanţă, ce greutate mondială are PD-ul lui Plahotniuc, încât pentru denigrarea lor a intrat în cârdășie cu Ţopii chiar şi justiţia britanică. Mai mult, conform celor din PD, Ţopii ar urma să cumpere şi presa britanică pentru a scrie despre infracţiunile lui Plahtoniuc. Fenomenal, senzaţional, incredibil aţi spune, nu?!

Ca să fiu mai clar. Plahtotniuc şi compania îi acuză pe Ţopi că ar fi cumpărat judecători de la Înalta Curte de Justiţie din Londra şi că ar urma să cumpere şi presa britanică. Poate că Plahotniuc şi-o fi imaginând că în Marea Britanie se cumpără şi se vinde totul la fel cum face el cu procurorii, justiţia, poliţia, mass-media moldovenească?

Cu toţii îi cunoaştem pe Victor şi Viorel Ţopa ca pe nişte oameni de afaceri prosperi (mai mult sau mai puţin controversaţi, pentru unii sau alţii), sau mă rog, erau prosperi până i-a furat Plahotniuc. Dacă ar fi să dăm crezare celor spuse astăzi de cei din PD, păi cei doi Ţopi numai oameni de afacere nu sunt. De ce? Foarte simplu. Şi cu această ocazie aş vrea să le adresez şi o întrebare celor doi: De ce aţi mers tocmai la Londra pentru a cumpăra judecătorii (să zicem că se pot cumpăra, conform aberaţiilor celor din PD), care ar costa infinit mai mult decât ai noştri şi nu aţi venit aici, în Republica Moldova să-i cumpăraţi (unde într-adevăr se cumpără şi se vinde tot), astfel nemaifiind obligaţi să fiţi fugari din cauza justiţiei lui Plahotniuc? 

2 comentarii:

  1. ce aberatii scrii, idee nu ai ... vai si amar de caciula ta ... si pe tine tea cumparat plahish ???

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonime, stai calm, citeşte şi ceea ce am scriss, nu numai titlul. Nu vă lăsaţi duşi în eroare de titlu :)

    RăspundețiȘtergere