Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 15 iunie 2012

Vladimir Voronin primar într-o comună ieşeană?

Se pare, că după pierderea puterii în 2009, Vladimir Voronin nu a putut sta prea mult timp fără să dețină frâiele puterii în mâini. Fie că e vorba de președintele Republicii Moldova, cum am avut marele ghinion de al avea vreo opt ani la rând până în 2009, fie că vreun pârlit de primar în vreun sat sau comună, pentru bătrânul Voronin nu contează, principalul să simtă omul că conduce ceva.

În zadar "își făceau griji" deputații prin parlament datorită situației economice "precare" ale familiei Voronin și încercau să le ofere ajutor social din partea statului, căci capul familiei Voronin era în plină campanie electorală pentru fotoliu de primar, n-o să vă vină să credeți, într-o comună din România. Știu, Voronin şi România, nu se prea leagă, dar ce nu face omul când ajunge cu afacerile la 0 (zero), asa cum a spus chiar el într-o emisiune televizată.

Culmea este că şi până în prezent, acesta a fost primar, fără ca nimeni din Republica Moldova să cunoască acest lucru, iar în data de 10 iunie curent şi-a mai încercat norocul pentru un nou mandat de primar al comunei Gorban din județul Iași.

Poate că unii citind titlul au respirat ușurat crezând că în sfârșit au scăpat de bătrânul comunist. Însă, după cum puteți vedea din imaginea a doua, este vorba doar de o persoană pe nume Ioan Leonte, care se aseamănă foarte mult cu liderul comunist de la Chișinău.

Privind aceste imagini, ne ducem cu gândul imediat la multitudinea de știri și dovezi care s-au scris despre originile românești ale lui Vladimir Voronin (Voronin fiind doar un nume împrumutat ca să-şi ascundă adevărata origine românească), origini pe care le neagă cu o vehemență de om bolnav.

Că o fi o simplă coincidență în asemănarea dintre cei doi sau nu, sau chiar o fi fiind rude mai mult sau mai puțin apropiate, aceasta nu avem de unde să știm. Însă un lucru e sigur. Acest Ioan Leonte are aceleași apucături de hoț ca și Voronin, fiind anchetat într-un dosar penal de delapidare a fondurilor europene, trafic de influență și alte infracțiuni, ceea ce ne duce cu gândul că ar fi posibil ca cei doi să fie rude. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu