Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 iunie 2012

Am avut dreptate, Timofti este un om de nimic!

"În cele ce urmează, aşa cum v-am promis în prima parte, vă voi vorbi despre cum ştie să-şi arate muşchii noul Preşedinte ales al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Ştiu că la una din emisiunile televizate la care a fost invitat a spus că este foarte obosit, iar asta ne-ar duce cu gândul la faptul că oboseala cronică de care spune că suferă, nu i-ar permite să-şi mai încordeze muşchii. Doar că situaţia nu stă chiar aşa. Desigur, se va da obosit atunci când cei din AIE în persoana lui Plahotniuc, Filat şi Ghimpu îşi vor face de cap şi vor prăda acest stat în continuare aşa cum le place lor. Da, atunci se va da obosit, va zice că e neputincios, că nu are pârghiile necesare pentru a-i astâmpăra, căci pentru asta a fost el ales Preşedinte, să tacă şi să nu intervină în niciun fel, să fie o marionetă în mâinile lor."


Acest fragment este selectat din unul din articolele scrise imediat după ce Timofti a fost trimis de Dumnezeu lui Ghimpu, Plahotniuc şi Filat, exact cu 3 luni în urmă. Recitind ceea ce am scris atunci, constat cu tristeţe că din nou am avut foarte mare dreptate atunci când am scris acele rânduri despre Nicolae Timofti. Unii probabil s-ar bucura dacă ar putea anticipa cu atâta exactitate astfel de situaţii. Eu însă nu prea am motive de bucurie. Alta era situaţia dacă spuneam că Timofti este un om de nimic, o marionetă în mâna lui Plahotniuc şi compania, iar el m-ar fi contrazis. Însă, preşedintele trimis de Dumnezeu lui Ghimpu, Plahotniuc şi Filat nu vrea să se dezmintă, el căutându-şi de treaba pentru care a fost ales, cea de a acoperi toate hoţiile celor trei infractori şi a hoţilor din jurul lor.

Dacă imediat după instalarea sa în fotoliu, Timofti a avut grijă să-şi instaleze rudele în locuri calde şi bine plătite de unde ar putea fura în linişte având protecţia ditamai preşedintelui de stat, iar foştilor colegi, în persoana judecătorilor corupţi le-a promis măriri de salariu şi protecţie în orice n-ar face ei, iată că a venit rândul ca Timofti să acopere şi să pună în legalitate şi hoţiile celor care l-au făcut preşedinte.

Probabil impus de opinia publică, de toate probele apărute în privinţa atacurilor raider, dar mai ales şi de ruşinea pe plan internaţional pe care o trage Republica Moldova având un infractor la tribuna parlamentului, în privinţa căruia s-au expus justiţia cipriotă şi cea britanică, preşedintele trimis cu atâta "dragoste" de Dumnezeu să ne osândească şi mai rău decât am fost chinuiţi până acum, s-a gândit el că n-ar fi rău să joace un pic de teatru, încordându-şi muşchii în faţa prostimii şi făcând-o şi el pe preşedintele. Din toată această scremătură a moşului din fotoliul de preşedinte, a ieşit aşa un fel de râs cu plâns, adică un fel de Consiliu de Securitate, convocat în problema atacurilor raider.

Posibil că unii s-au bucurat, că poate de data aceasta Timofti va demonstra că este preşedintele tuturor, nu doar a celor care se intitulează AIE. Însă, doar naivii puteau crede acest lucru, şi ca să-i scoată din această stare de visare cu ochii deschişi, Timofti a ieşit şi a trântit-o fără prea multă ezitare. Cică organele şi-au făcut treaba aproape exemplar şi că totul va fi bine. Cum şi-au făcut aproape exemplar treaba domnule Timofti, dacă după un an de zile nu avem niciun vinovat pedepsit, iar acţiunile celor păgubiţi nu au fost reîntoarse nici până în prezent? Totul va fi bine? Probabil că va fi bine doar pentru voi, nu şi pentru cetăţeni. Voi furaţi, vouă vă este bine.

Dar Timofti nu s.a oprit doar aici. El a vrut să demonstreze tuturor că este preşedintele lui Plahotniuc şi că este gata oricând să-i ia apărarea acestui hoţ. Cică, el juristul Timofti nu recunoaşte hotărârea unei instituţii precum este Curtea Supremă de Justiţie de la Londra. De ce? Pentru că aşa vor muşchii lui şi pentru că aşa i-a fost comandat să vorbească. Domnule jurist, nu comentaţi dezvăluirile făcute de justiţia cipriotă şi cea britanică, dar spuneţi că este de competenţa instanţelor să dea numele celor care se fac vinovaţi de preluarea ilicită a acţiunilor. Şi Curtea Supremă de la Londra, care a stabilit că Plahotniuc este cel care a furat acţiunile, ce este domnule Timofti? Este vreo "tusovcă" de-a voastră pe care ai organizato tu azi? Vă imaginaţi oameni buni, ce-şi permite acest incompetent, numit în această funcţie doar ca să facă umbră, să nu recunoască el hotărârea Curţii Supreme de la Londra, cică el aşteaptă să se expună în acest caz judecătorii lui corupţi şi procurorul lui Platotniuc, Zubco. V-aţi mai ciocnit vreodată de o aşa penibilitate şi bătaie de joc?

Din toată această "tusovcă", care s-a vrut a se numi Consiliu de Securitate s-au urmărit două lucruri. Punerea în legalitatea a infracţiunilor săvârşite de Plahotniuc: cică, eu ştiu că se fură, că se iau bănci şi alte companii cu japca, mă tem, dar nu am ce face. Deci, hoţilor în frunte cu Plahotniuc, furaţi în continuare, că Timofti ştie asta, dar nu are ce să vă facă. Ba mai mult, chiar se şi teme de voi. Al doilea lucru pe care l-au urmărit, este ca să arate prostimii că Moldova are preşedinte şi nu un oarecare preşedinte, ci unul care îşi face griji pentru popor şi organizează tusovci spre binele lui.

Astfel, Timofti a mai făcut încă o mişcare care i se permite să o facă. După punerea în funcţie a rudelor, iată că i s-a permis să treacă şi la a doua obligaţie pe care o are ca preşedinte, cea de protecţie a hoţilor.

Ştim ce urmează acum. Următoarea ieşire publică a lui Timofti, după aceasta menită să-l protejeze pe Plahtoniuc şi hoţiile lui, va fi atunci când va trebui să dea acoperire juridică şi politică altor hoţii fie ale lui Filat, fie ale lui Ghimpu. Ceea ce nu ştim însă, este cât le vom mai permite să-şi bată joc în halul acest de noi?!


P.S. Că tot vorbesc toţi de cele 100 de zile ale lui Timofti de când e preşedinte, încununate cu "succes", aveţi în articolul de faţă o parte a muncii prodigioase de 100 de zile a acestuia, iar cu cealaltă parte puteţi face cunoştinţă aici şi aici.

Un comentariu:

  1. cum să meargă el bietul împotriva celui ce la adus pe tron, iată dacă era unul ales de tot poporul poate spunea altceva. Valentine R.Moldova după mine este acum la orânduirea feudală, unde marii feudali dicteaza legile, adevărata democraţie de noi e f. departe, aşa că degeaba strigi

    RăspundețiȘtergere