Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 iunie 2012

Premierul Vlad Filat cere ajutorul justiţiei internaţionale pentru pedepsirea lui Plahotniuc

Paradoxal, dar aşa este. Ditamai prim-ministrul unui stat european ce se vrea a fi democratic şi cu orientare pro-europeană, cere ajutorul altor state să facă ordine la el în ţară. Toate acestea, după ce oamenii de afacere Victor şi Viorel Ţopa au demonstrat încă odată prin intermediul justiţiei britanice, dar şi cipriote, dacă mai era nevoie de demonstrat nu ştiu a câta oară, că Vladimir Plahotniuc este autorul hoţiilor ce au avut loc în ultimii 2-3 ani, numite altfel şi atacuri raider. Mai mult ca atât, el menţionează că îi sunt foarte clare lucrurile în ceea ce ţine de autorul atacurilor raider, ceea ce demonstrează încă o dată că Plahotniuc este autorul acestor atacuri raider.

Ştiţi de ce-mi aminteşte acest lucru? De perioada când lui Filat îi pompase cineva suficient sânge în instalaţie, ca acesta să aibă curajul necesar, să iasă şi să recunoască public că Plahotniuc este capul răului ce se petrece în Republica Moldova cu aceste atacuri raider. Mai mult chiar, acesta a avut curajul să ne anunţe că este gata să-l bage şi la răcoare pe infractorul numărul 1 de pe plaiurile mioritice, doar că....am rămas atunci doar cu aceste declaraţii pompoase şi cu falsa impresie, pentru scurt timp, că avem un prim-ministru cu adevărat bărbat. Ce a urmat, cunoaştem cu toţii, numai de bărbăţie nu a dat dovadă premierul nostru. O batere continuă în retragere a lui Filat în faţa lui Plahotniuc, retragere ce a culminat cu alegerea omului lui Plahotniuc în fotoliul prezidenţial. A uitat imediat Filat şi de Plahotniuc şi de demiterea lui Zubco, pe care Plahotniuc a plătit 2 milioane de euro şi de demiterea lui Lupu, dacă nu pune în discuţie în parlament demiterea lui Zubco. Pe undeva este şi de înţeles frica lui Filat de acest criminal, odată ce acesta controlează orice mişcare în acest stat, iar odată cu instalarea lui Timofti în fotoliul prezidenţial, Plahotniuc şi-a asigurat imunitatea totală faţă de toţi şi de toate.

Revenind la declaraţia lui Vlad Filat, trebuie neapărat să specificăm două lucruri. Primul este că Filat ori nu-şi dă seama de cele menţionate, ori el încă se crede undeva prin opoziţie, iar cuvântul lui nu valorează nimic atunci când vorbeşte despre ajutorul justiţiei internaţionale. Al doilea, este că Filat probabil are impresia că adresându-se instanţelor internaţionale în soluţionarea unei anumite probleme, acestea vor reacţiona la fel ca şi instanţele judiciare autohtone, controlate de Plahotniuc, care, oricât nu l-ar trece apele şi nu s-ar strofoli Filat, tot nu-i vor da ascultare. Filat nu realizează importanţa apelului pe care l-a făcut, atunci când a vorbit despre acest lucru. Sau poate a făcut-o intenţionat, deşi nu cred să dea dovadă de atâta curaj?

Probema constă în faptul că, adevărata problemă este aici, pe loc şi nu în instanţele judiciare internaţionale. Instanţele noastre judiciare şi judecătorii noştri corupţi până în măduva oaselor, a procurorilor cumpăraţi, corupţi şi supuşi de Plahotniuc prin Zubco, care, oricâte probe şi dovezi nu li s-ar prezenta despre infracţiunile lui Plahotniuc, nu vor mişca un deget pentru a-l atrage pe acesta la răspundere.

Şi dacă chiar prim-ministrul cere ajutorul justiţiei altor ţări. pentru a face regulă în propriul stat şi pentru a băga la închisoare criminali precum Plahotniuc, mă întreb şi vă întreb şi pe voi, la ce bun mai avem noi organe de drept în stat, la ce naiba ne folosesc judecătorii şi procurorii corupţi? Doar pentru a le plăti salariile, iar ei să bage la puşcărie oameni nevinovaţi, iar criminali precum Nechifor şi Şoltoianu să scape aproape basma curată, iar alţi criminali precum Gumă sau Plahtoniuc să fie condamnaţi în România, respectiv Marea Britanie şi Cipru, căci la noi nu au curajul instituţiile abilitate să-şi facă treaba.

Culmea nesimţirii este că Timofti, cel trimis de Dumnezeu lui Ghimpu şi Plahotniuc (probabil pe alocuri şi lui Filat) vrea mărirea salariilor acestor judecători corupţi până la 2000 de euro. Pentru ce domnule fost judecător şi preşedinte al lui Ghimpu, Plahotniuc şi pe alocuri şi Filat? Pentru ce să le măreşti salariile acetor infractori în robe? Poate că sunteţi la curent că, în curând se va spăla pe mâini Plahotniuc şi vă va demite din fotoliul de preşedinte şi vei redeveni judecător din nou, de data aceasta cu salariul de 2000 de euro. Sincer, alt motiv plauzibil sau merit pentru care ar mări salariile acestor corupţi nu văd.

Dacă am ajuns să ne rugăm prin gura oficialilor de cel mai înalt rang din stat, precum prim-minsitrul să ne fie atraşi la răspundere inrfactorii de judtiţia din alte state, atunci domnule fost judecător şi actual preşedinte de stat, soluţia nu este nici pe departe mărirea salariilor judecătorilor corupţi, ci desfiinţarea totală a sistemului judecătoresc şi al procuraturii, iar criminalii să ni-i judece România, Marea Britanie, Germania, Cipru şi alte state competente, dacă noi nu suntem în stare.

În final, dacă Vlad Filat a fost cu adevărat cinstit atunci când a vorbit despre condamnarea lui Plahtoniuc măcar în străinătate, dacă la noi nu este posibil, aş vrea să-i dau un sfat prim-ministrului. Un amănunt important pe care-l treceţi cu vederea: Treceţi dracului la procedura de retragere a imunităţii atât a lui Plahotniuc, cât şi a lui Gumă, dar şi a altora în cazul cărora e necesară această procedură, pentru a se putea expune cu adevărat justiţia internaţională aşa cum aţi cerut. Ori, Plahtoniuc înfunda de mult puşcăria, cel puţin în Cipru, dacă nu se ascundea după imunitatea de deputat.

Un comentariu:

  1. este a6a treaba; din pacate...
    totu6i banuesc ca are si filimon ceva pacate si plohotniuk lo aninat si pe filimon cu ceva pe undeva..
    a la: daca ma duc la fund te trag si pe tine..
    un cerc vicios.

    dezha vedem poate cumva l-or trage la rapsundere pe plohotniug justicia internacionala.

    RăspundețiȘtergere