Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 iulie 2012

România campioană europeană la fotbal! Moldova semifinalistă!

Ştiu că mulţi dintre cititori vor veni cu diverse contraargumente, cu o puzderie de surse media şi de tot felul şi vor spune că de fapt Spania este noua şi vechea campioană a Europei, iar italienii sunt medaliaţii cu argint. Desigur, nu vă pot contrazice, aveţi perfectă dreptate, dar nu mai puţin decât voi am şi eu dreptate când spun că România a devenit şi ea campioană a Europei la fotbal, tot ieri şi tot în Ucraina, doar că la Lvov şi nu la Kiev.

Pe teren nu au fost Mutu, Raţ, Marica sau Torje şi cei care la fiecare meci îi susţin pe tricolori. An de an, la sfârşit de iunie, ultraşii lasă torţele şi încălţă ghetele, iar în loc de schiţele de coregrafie apar planurile pentru 4-4-2 sau 4-1-3-2. Pe scurt, EURO 2012 al fanilor, în titulatura sa completă Silpo EUROFAN.

La a şasea ediţie, competiţia s-a desfăşurat tot în Ucraina, iar finala a avut loc tot ieri, la fel ca cea în care au jucat Balotelli şi Xavi, dar la Lvov. Şi mai e o diferenţă faţă de meciul de la Kiev, aici au câştigat românii! Selecţionata suporterilor români, formată în totalitate din ultraşii dinamovişti din Peluza Cătălin Hîldan, a învins în finală, după loviturile de departajare, echipa gazdă, Ucraina. Dar ce mai trebuie ştiut? La competiţie au participat 21 de echipe, trei dintre ele reprezentante ale gazdelor, s-a jucat 11 contra 11 pe teren de dimensiuni normale, iar toţi tricolorii au ştiut imnul, titrează cei de la prosport.ro.

Poate că unii o să-mi reproşeze că am scris despre acest campionat european al fanilor, că ar fi prea neînsemnat. Totutşi, ţin să-i contrazic. Acest turneu are o foarte mare importanţă pentu noi. O importanţă istorică, patriotică, sentimantală dacă vreţi. Tricolorii basarabeni au ştiut şi ei IMNUL. şi nu oricare IMN, ci IMNUL adevărat al tuturor românilor, iar în semifinala jucată cu România şi pierdută cu 3:1, jucătorii care au făcut parte din selecţionata Republicii Moldova au ţinut mâinle la inimă şi au cântat alături de jucătorii României imnul Deşteaptă-te române!

Citind despre aceşti tineri şi despre acest eveniment important, trebuie neapărat să spun că se poate, că suntem români, că avem viitor. Ne lipsesc doar mai mulţi astfel de tineri, precum aceştia care-şi iubesc ŢARA şi şi-au cinstit imnul chiar şi pe pământ mai puţin prietenesc nouă!

Un comentariu:

  1. Bravo romaniilor basarabeni !!! Romania Mare !!
    un salut din Ardeal pt toti romanii patrioti din Basarabia romaneasca

    RăspundețiȘtergere