Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 aprilie 2013

Metamorfoza odioasă a lui Mihai Ghimpu

Oamenii de bună credinţă, cu idealuri româneşti şi europene l-au votat pe Mihai Ghimpu, dar s-au trezit peste noapte cu Mihail Feodorovici pe capul lor:

1. Mihai Ghimpu pe când era în opoziţie vorbea despre dorinţa sa de a ajunge la guvernare pentru a ajuta aceşti oameni nenorociţi locuitori ai spaţiului dintre Prut şi Nistru - Mihail Feodorovici ajuns la guvernare are grijă doar de propriile rude, cumătri, prieteni aliaţi politici, numindu-i în cele mai înalte funcţii din stat, uitând cu desăvârşire de promisiunile făcute în campaniile electorale.

2. Mihai Ghimpu ne promitea că el vrea la guvernare pentru a ajuta poporul şi nicidecum pentru funcţii - Mihail Feodorovici a blocat activitatea Consiliului Municipal Chişinău aproape un an de zile, pentru ajunge el preşedintele CMC. Mihail Feodorovici se plânge mereu că nu are funcţii, pârghii, putere, iar pentru a le obţine este gata să compromită total parcursul european al RM, datorită însă şi obsesiei sale faţă de actualul Premier în exerciţiu.

3. Mihai Ghimpu ne promitea că nu vine la guvernare pentru a se îmbogăţi – Mihail Feodorovici a devenit multimilionar în euro în doar 3 ani, acaparând afaceri bănoase şi punând monopol pe piaţa petrolieră din RM. Iar pentru a nu pierde aceste surse imense de venit este în stare să calce şi pe cadavre, compromiţând total parcursul european al RM.

4. Mihai Ghimpu ne vorbea frumos despre integrarea în UE şi ne promitea că odată ajuns la putere acest lucru va fi posibil într-un timp cât mai scurt – Mihail Feodorovici este cel mai mare eurosceptic, iar după ultima sa vizită la Bruxelles a înţeles că UE nu mai este aşa cum credea el doar lapte cu miere şi mai nu a spus că o eventuală integrare a RM în UE ne-ar aduce mai multe dezavantaje decât beneficii. Lui i-ar aduce numai dezavantaje, căci nu ar mai putea fura cum fură acum.

5. Mihai Ghimpu ne vorbea despre necesitatea stringentă de aderare a RM la NATO -  Mihail Feodorovi se răfuieşte cu Vitalie Marinuţă, unicul ministru destoinic care-l are PL-ul în actualul guvern, fie el şi în exerciţiu, pentru faptul că acesta a reuşit să apropie RM mai mult ca niciodată de NATO, dar şi pentru faptul că Marinuţă a devenit prea apropiat de Premierul în exerciţiu, Vlad Filat.

6. Mihai Ghimpu vorbea despre puritatea şi inocenţa echipei cu care PL-ul vine la guvernare – Mihail Feodorovici nu vede nicio problemă că stă la aceeaşi masă cu corupţii şi incompetenii Ion Ceban, Ion Lupu, Gheorghe Şalaru, Anatol Şalaru, Nistor Grozavu, Adrian Boldurescu şi ceilalţi hoţi din primăria Chişinău şi nu numai. Pe Mihail feodorovici nu-l deranjează că a transformat PL-ul într-o jucărie pentru Plahotniuc şi l-a făcut captivul lui Anatol Şalaru. De fapt, Anatol Şalaru pentru PL este precum Plahotniuc pentru PD sau Furdui pentru PLDM.

7. Mihai Ghimpu ne vorbea despre românism, idealurile româneşti, unire, limba română, istoria românilor -  Mihail Feodorovici ne spune că unirea nu poate avea loc, istoria românilor nu-l mai interesează, iar despre limba română îşi aminteşte doar în campaniile electorale, sau când vrea să-şi promoveze vreun om la Ministerul Apărării, cum se întâmplă acum cu Ana Guţu şi proiectul ei de lege legat de limba română.

8. Mihai Ghimpu se simţea jignit pentru faptul că cetăţenii simpli întrebuinţează în limbajul lor rusisme, astfel stâlcind şi urâţind limba română – pe Mihail Feodorovici nu-l deranjează nici măcar faptul că nepotul său, ditamai primar de capitală înjură în public în limba rusă, folosind un limbaj obscen care nu i-ar face cinste nici celui mai îndârjit băutor de vodcă din îndepărtata Siberie.(video 2)

9. Mihai Ghimpu iubea televiziunile radiourle şi publicaţiile indepentente, echidistante şi corecte precum Jurnal TV, Pro TV, radio Vocea Basarabiei, publicaţiile Jurnal de Chişinău, jurnal.md, Ziarul de Gardă - Mihail Feodorovici le urăşte la nebunie, boxând cu microfoanele şi camerele acestora şi ameninţându-le cu judecata dacă-şi mai permit să-l critice. (vedeţi mai jos video 1)

10. Mihai Ghimpu era client fidel al surselor media prezentate mai sus, bocind şi jeluindu-se prin studiourile acestora cât de nedreptăţit şi obijduit este el de comunişti -  Mihail Feodorovici îi vrea pe aceşti jurnalişti la puşcărie, încercând să aducă modificări în această privinţă Codului penal al RM.

11. Mihai Ghimpu ne vorbea despre unire, despre idealurile româneşti,despre îmbunătăţirea relaţiilor cu România. Mihail Feodorovici spune că unirea nu poate avea loc, iar în ianuarie 2013 împreună cu Vladimir Plahotniuc îl internează pe Preşedintele Nicolae Timofti pentru a-i împiedica pe Preşedintele României Traian Băsescu şi Premierul Victor Ponta să vină în vizita la Chişinău. Prin acea vizită oficialii români erau mandataţi de UE să salveze parcursul european al RM prin nepermiterea demiterii Guvernului Filat.

12. Mihai Ghimpu spunea că iubeşte tinerii, că doreşte promovarea lor, că doreşte să promoveze libera exprimare printre tineri şi nu numai -  Mihail Feodorovici atacă virulent tinerii bloggeri care-şi permit să-l critice, încercând să le îngrădească astfel libera exprimare şi pe care-i numeşte idioţi şi corupţi. Cu toate acestea şi-a făcut şi el blog.

13. Mihai Ghimpu ne spunea că detestă ruşii, Rusia şi că este un român pro-european -  Mihail Feodorovici în cârdăşie cu Plahotniuc au debarcat guvernul Filat, astfel făcând jocul Rusiei, furându-ne visul european.

14. Mihai Ghimpu declara că nu iubeşte şi că luptă cu comuniştii -  Mihail Feodorovici luptă cu oricine numai cu comuniştii nu, mai ales cu cei care îndrăznesc să-i lezeze onoarea prietenului său Vladimir Plahotniuc. Mihail Feodorovici se pupă cu foşti sau actuali comunişti atunci când îi votează propriul candidat pentru fotoliul de judecător la Curtea Constituţională. Mihail Feodorovici poate fi prieten şi poate avea aceeaşi opinie cu comunişti precum Igor Dodon, atunci când cel din urmă îl desfiinţează pe Vitalie Marinuţă. Şi toate astea pentru a-l înlătura pe Marinuţă ca să nu mai aderăm niciodată la NATO.

15. MIhai Ghimpu juristul din opoziţie ne vorbea despre lacunele legislaţiei, despre modificarea Constituţiei şi oferirea de statul oficial limbii române -  Mihail Feodorovici, juristul de la guvernare a uitat şi de limba română şi de perfecţionarea legislaţiei. Tot el este cel care interpretează legislaţia după bunul său plac, făcându-i pe adevăraţii jurişti să intre în pământ de ruşine când aud ce minunăţii poate să scoată acesta pe gură. Juristul Mihail Feodorovici nu are habar nici ce înseamnă imposibilitatea de exercitare a funcţiei de către Prim-ministru prevăzut la articolul 101 al Constituţiei RM, care nu prevede altceva decât imposibilitatea în caz de îmbolnăvire gravă, sau în alte situaţii de imposibilitate prevăzute de legislaţia în vigoare. Funcţia de Prim-minsitru în exerciţiu de care se luase Mijail Feodorvici nu face altceva decât să-l lipsească pe acesta de mai multe împuterniciri de care s-ar bucura un Premier în deplină exercitare a funcţiei şi nicidecum nu-l pune în imposibilitatea de a-şi ecercita funcţia. Funcţia de Prim-ministru în exerciţiu este de fapt egală cu cea de interimat, şi în prima situaţie şi în a doua Premierul fiind lipsit de mai multe împuterniciri. În acest caz, putem să credem că Mihail Feodorovici fie este un jurist mediocru, care nu are habar de noţiunile elementare din jurisprudenţă, fie este rău intenţionat şi prin aceste ieşiri penibile încearcă să pună presiune pe judecătorii de la Curtea Constituţională. Probabil o fi sperând că şi aceştia cunosc legislaţia nu mai bine decât el, chiar permiţându-şi să facă trimitere la nişte hotărâri ale CC care nu mai sunt conforme cu legislaţia în vigoare, fie şi din simplul motiv că la sfârşitul anilor ‘90 RM era o republică semiprezidenţială, iar împuternicirile Preşedintelui erau altele decât sunt acum într-o republică parlamentară.

Ştiu că Mihail Feodorovici obişnuieşte să citească presa, bloggerii, chiar şi pe cei care nu au teamă să-i spună în faţă cine este şi sunt sigur că va citi şi acest material. Cu această ocazie vreau să-l întreb, ce motivaţie ar mai avea electoratul său să-l mai voteze la următoarele alegeri, dând dovadă de un astfel de comportament mârşav prin care îi discreditează total pe aceşti votanţi sinceri, devotaţi unei cauze nobile, le scuipă în suflet, chiar mai rău decât a făcut-o altă dată Iurie Roşca.. Ţinând cont de situaţia jenantă în care se află el dar şi PL-ul, datorită lăcomiei sale şi a goanei după bani, vreau să-l întreb dacă mai are vreun rost să se prezinte la următoarele alegeri?

5 comentarii:

  1. bravo Dle!... frumos, corect si drept in bot... cum ar zice nepotsu de la primarie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am intels ca unu Valentin i-a luat unica statie de petrol a lui GHIMPU, despre tine era vorba ???
    Stiu ca Ghipmu cu acel Valentin se judeca... nu vrei sa ne povestesti mai bine despre asta ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă amuză unii dintre voi. Că sunt plătit, că nu mai ştiu ce. Deja că am sau i-aş fi luat lui Ghimpu vreo benzinărie :)). Sigur oameni buni, iau mii de euro pentru ce scriu, am staţii PECO de la Ghimpu şi nu numai de la el, din care cauză şi stau ca în exil prin Europa şi fac muncă fizică pentru a-mi câştiga existenţa.
      Benzinările i le ia plahotniuc lui Ghimpu, din care cauză Ghimpu se şi omoară în aşa hal să-l apere pe plahotniuc, pentru a-l îmbuna pe păpuşar şi pentru a nu-i fi luate afacerile

      Ștergere
  3. Autorul este absolut subiectiv, agresiv si... pardon, platit de Filat! Lupta aceasta crincena impotriva PL cred ca pina la urma doar o sa-i consolideze rindurile. Si eu l-am votat, si eu sunt dezamagit, dar nu scriu abra-cadabra din pod despre Ghimpu! Ar trebui ca autorul sa se documenteze inainte de a afirma ceva si de a nu face din tintar armasar!!! Din cele trei belele pe care le avem astazi, oricum суд mai curat, mai roman si mai om ramine Ghimpu! Cu toate prostiile lui...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule, de ce dracu sunteţi atât de înguşti la minte şi vărsaţi rahat peste toţi cei care încearcă să spună adevărul despre Ghimpu? Vedeţi că sunteţi penibili? şi vă comportaţi exact ca Mihail Feodorovici, care acuză ca un derbedeu pe toţi cei care-şi permit să spună adevărul despre el că sunt plătiţi. Încercaţi totuşi să fiţi raţionali şi să vă daţi seama cine este acest nesimţit care şi-a clădit averi pe seama noastră, a celor care cred şi respiră româneşte.
      Şi încă ceva, să parte în viaţa ta de atâţia bani câţi am luat eu vreodată pentru vreun articol scris pe acest blog, sau pentru vreo opinie pe care mi-am exprimat-o vreodată.

      Ștergere