Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 27 aprilie 2013

De ce separatiştii au instalat la Varniţa containere cu inscripţii în limba română?

Iată că au trecut deja mai bine de 12 ore şi autorităţile de la Chişinău, sau ce-au mai rămas din ele, unele interimare, altele naiba ştie cum mai sunt, nu au ieşit cu nicio reacţie pe marginea celor întâmplate în noaptea de 26 spre 27 aprilie din localitatea Varniţa. Singurul care a oferit o declaraţie presei este Vitalie Marinuţă, el fiind cel mai puţin potrivit să iasă cu o părere în această privinţă. Ori, Ministrul apărării trebuie să intervină mai degrabă în situaţii de conflict şi de necesitate de apărare a statului, ceea ce din fericire până acum încă nu este cazul.

Unde sunt însă ceilalţi? Preşedintele Nicolae Timofti este garantul suveranităţii şi independenţei statului şi era primul indicat care să se expună pe marginea acestei probleme grave. Am folosit termenul “a expune”, deoarece ai noştri doar asta ştiu să facă, se expun, se plâng în timp ce separatiştii uşor-uşor, câte o localitate, câte două vor ajunge să ocupe şi Chişinăul. Ori consilierul său Vlad Ţurcanu are liber la sfârşit de săptămână şi nu a avut cine ieşi în faţa presei?

Apropo de presă, bravo celor de la Jurnal Tv şi Publika că au mers în miez de noapte şi în plin weekend într-o zonă şi un moment de risc major şi chiar pericol pentru reporteri şi au relatat de la faţa locului ceea ce se întâmpla. Cred că doar prezenţa camerelor de luat vederi i-a oprit de la un măcel pe separatişti, ţinând cont de cât de încinse erau spiritele şi cu câtă dârzenie le opuneau rezistenţă localnicii. Bravo bărbaţilor din Varniţa cărora nu le-a fost frică şi şi-au apărat localitatea, în timp ce glamouroşii de la Chişinău, care se vor a fi şi guvernanţi, în cel mai rău caz erau prin saune, pe la Nobil Club sau pe la amante.

Urmărind imaginile video cu altercaţiile de la Varniţa, mi-a sărit în ochi un lucru mai puţin obişnuit. Acele containere aduse de separatişti şi pe care BĂRBAŢII (adevăraţi bărbaţi) se chinuiau, luptând cu separatiştii să le ducă de acolo, de ce acele containere aveau pe ele inscripţii în limba română, precum CONTAINER şi vânzare/chirie? Poate că unii o să spună că o fi fiind fabricate în dreapta Nistrului, unde încă limba română mai este la ea acasă. Dar şi aşa, ştiind ce alergie au separatiştii de la tot ce e românesc, latinesc, încât interzic scrisul românesc şi în şcoli, cum ar fi permis ei ca pe acele containere să rămână înscripţiile în limba română?

Ştiu că risc să trec de partea speculaţiilor, iar ceea ce voi scrie mai jos unii să le considere simple speculaţii, dar odată ce Curtea Constituţională lipseşte un om şi de data aceasta este vorba de fostul premier de dreptul constituţional de a fi ales în baza unor simple speculaţii, de ce noi simplii cetăţeni nu am opera cu speculaţii? În special că CC a adus speculaţiile mai presus de lege.

Pe uşa din spate ies la iveală informaţii, sau puteţi să le ziceţi speculaţii (după 22.04 avem tot dreptul să operăm cu acestea), cum că s-ar pregăti un război. Situaţia actuală, când am rămas fără Guvern, fără Parlament funcţional şi cu un Preşedinte legumă, care nu întreprinde nimic că e sfârşit de săptămână şi consilierul său are liber, chiar şi în situaţia în care riscăm să fim ocupaţi total de separatişti, există premise să credem că ni se pregăteşte ceva. Iar containerele moldoveneşti ajunse aseară la Varniţa scoase direct de la fabricare, separatiştii reuşind doar să scrijelească un pic literele latineşti de pe ele aseară, după cum veţi vedea şi în video de aici, au toate şansele să fie vreun “ajutor” din partea vreunui politician de la Chişinău aflat la ananghie.

Odată ce în Găgăuzia şi-a înarmat cazacii aduşi de prin fundul Rusiei pentru a pune la respect acea regiune şi pe Başcanul ei, Bălţiul stă şi el pe o bombă cu ceas, iar în raioanele de est pune autorităţile separatiste la treabă prin astfel de provocări cum a fost cea de aseară de la Varniţa, exact în momentul în care unuia din aşa-zişii politicieni de la Chişinău îi fuge pământul de sub picioare zilele acestea în urma evenimentelor petrecute în Parlament, ne întrebăm până unde oare pot merge unii oameni pentru a nu pierde treuca şi controlul instalat de mai mulţi ani asupra Republicii Moldova?

P.S. Eu în locul autorităţilor, sau ce au mai rămas din ele de la Chişinău aş lăsa mimarea consultărilor cu aşa-zisele comisii de pacificare şi aş încerca să aflu cum a fost posibilă izbucnirea bruscă a acestui conflict, exact în acest moment destul de delicat pentr RM. Sunt sigur că pe lângă containerele buclucaşe ar mai putea descoperi şi alte dovezi care să-l deconspire pe un anume politician de la Chişinău, a cărui orgoliu diabolic şi răutate imensă îi depăşesc cu mult propria-i înălţime.

3 comentarii:

  1. SIS-ului RM.: "Noapte buna,somn usor"!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu avem SIS,pentru ca avem doara un singur "shaf", sau care se pretinde a fi "shaf". Un buric de pamant, scos de o cartita, se crede mai presus nu numai de lege, ci si mai presus de aceasta prostime, rupta din sanul familiei. Lasati, bei, jalea shei mari cu privire la CC, a fost una dintre, practic, unicele exprimari curajoase din ultimii peste 20 ani a constitutionalitatii moldave. Fie ele reglari de conturi, fie exprimare a vointei unui "aligarh", pana la urma, aduce-ti-mi vre-un exemplu de curaj, cand institutia data, dar si altele de genu, au incercat sa puna picioru n prag guvernarii in functie - nu gasiti nici unul, basta. De asta si am un respect deosebit pentru oamenii, care inca nu au fost coplesiti de ceata verde, care s-a oplosit de peste 3 ani pe ochii prostimii basarabene...

      Ștergere