Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 aprilie 2013

Circul oferit de Mihai Ghimpu a avut menirea de a pune în umbră înţelegerile şi schemele criminale ale lui Plahotniuc şi Filat

Ar trebui să te faci comentator politic, sau măcar previzionar politic – îmi spuseseră mai mulţi cititori ai blogului şi amici virtuali;

Nu le trebuiesc eu lor. Le-aş da peste cap planurile diabolice pe care le coc prin locaţiile de lux pe unde-şi dau întâlnire, astfel zădărnicindu-le înţelegerile, schemele şi combinaţiile periculoase pe care ni le pregătesc, iar woow-ul suspansului în care ne ţin şleahta glamouroşilor invitaţi prin studiourile tv nu ar mai avea impactul aşteptat asupra plevei, cum ne consideră ei pe noi, oamenii de rând – le răspunsei eu cititorilor acestui blog şi amicilor virtuali. Şi nu numai lor.

În Republica Moldova, toată scena politică este un adevărat circ, care zilele acestea are drept clovn principal pe Mihail Feodorovici Ghimpu. Ştim cu toţii, circul are în componenţa sa drept principali eroi clovni. Aşa pare să fie şi la noi. Noutatea la noi este însă că acest circ naşte păpuşi. Pare paradoxal, dar aşa e. În timp ce Mihai Ghimpu îşi îndeplineşte sârguincios meseria de clovn naţional, cu care l-au înzestrat zilele acestea Vladimir Plahotniuc şi Vlad Filat, iată că în spatele circului făcut de Ghimpu se pun bazele mariajului dintre Plahotniuc şi Filat, care a născut un alt plod, pe nume Corneliu Gurin.

De ce am avut încă odată dreptate şi de ce mi se impută faptul că prevăd din timp cu o prea mare exactitate mutările care urmează să fie făcute pe scena politică autohtonă

Cititorii fideli ai acestui blog au avut ocazia de mai multe ori să cunoască din timp, cel puţin parţial, ceea ce urmează să se întâmple pe scena politică. Asta deoarece de mai multe ori am avut inspiraţia de a-mi da seama şi de a relata şi aici ceea ce cred personal că se va întâmpla şi cum vor acţiona în timpul apropiat politicienii noştri. Despre acest fapt vă vorbeam şi în debutul acestui articol, când unii cititori ai blogului, dar şi amici virtuali mi-au zis că din nou am avut dreptate şi că Vitalie Pîrlog a fost doar o glumă atunci când a fost înaintat în fruntea Procuraturii Generale. Am scris acum câteva săptămâni în urmă că Vitalie Pârlog este adus în faţa societăţii de câtre Plahotniuc în calitate de preş, pentru ca oamenii să-şi steargă bine picioarele de el, să-şi manifeste nemulţumirea pentru faptul că a făcut parte din guvernarea comunistă. Punct ochit, punct lovit. În această situaţie, prin intermediul portavocii Marian Lupu, Plahotniuc l-a retras pe Vitalie Pârlog, chipurile drept nemulţumire a societăţii civile faţă de acesta şi şi-a scos la înaintare o altă unealtă docilă, pe Corneliu Gurin. Când am spus că Vitalie Pârlog a fost scos drept sac de box şi preş pentru societate şi analişti politici, am mai specificat şi faptul că aceştia vor fi obosiţi şi dezgustaţi în aşa hal, încât nu prea vor mai avea energia necesară pentru a împiedica înscăunarea următoarei marionete la PG.

Cu părere de rău, constat că din nou am avut dreptate şi observăm că, în tumultul făcut de clovnul Ghimpu, dar şi obosiţi să tot ţină piept tuturor uneltelor lui Plahotniuc de prin toate organele importante ale statului, unii fie nici nu mai ripostează, nici nu aduc vorba de acest Gurin, iar alţii mimează o împotrivire anemică şi neputincioasă. Chiar în momentul în care scriu aceste rânduri, noua slugă una şi mai docilă decât a fost Valeriu Zubco, a şi fost numit şa şefia PG. În aceeaşi zi, la ora 9 dimineaţa propus şi la ora 2 după amiază şi votat!

Mă miră şi faptul cu câtă lejeritate a tratat societatea civilă situaţia în care, preşedintele acelei aşa-zise comisii de selectare a cadidatului la şefia PG, ajunge el însuşi principalul favorit de a ocupa această funcţie. Oameni buni, analişti politici, jurişti, unde s-a mai văzut, ca un individ precum Corneliu Gurin, după ce în calitate de preşedinte al acelei comisiii elimină toţi candidaţii devine el unicul candidat? Unde este logica acestui exerciţiu, care se vrea a fi democratic? Unde este morala, onoarea noastră?

În spatele circului de prost gust făcut de Mihai Ghimpu, Plahotniuc îşi pune în linişte în aplicare planurile

În timp ce toate televiziunile, ziarele, site-urile de ştiri, opinia publică, internauţii vorbesc şi se amuză pe seama zănaticului Ghimpu, criminalul Plahotniuc dă mâna liniştit cu contrabandistul Filat făcându-şi mendrele aşa cum le place lor. Iar noi ca nişte spectatori tâmpiţi aplaudăm şi facem haz de ieşirile demne de ospiciu psihiatric ale lui Mihail Feodorovici.

1. Plahotniuc reformatorul. Vă mai amintiţi cum Plahotniuc striga în gura mare că el va reforma justiţia, că va da şefia instituţiilor de forţă din stat opoziţiei şi alte năstruşnicii? Iată că a şi făcut-o. PG o oferă opoziţiei, adică lui Godea, prin numirea lui Corneliu Gurin, membru al PAD-lei lui Godea. Mai contează că această opoziţie care iaca-iaca pune mâna pe PG are doar un deputat în parlament, în persoana slugii lui Plahotniuc, pe nume Mihai Godea? Nu mai contează nimic, când avem circul şi batjocura lui Ghimpu, care ne acaparează toată atenţia.

2. Plahotniuc trage cu dinţii de mai mult timp de aşa-zisul vot uninominal şi e pe cale să-şi îndeplinească visul acum. Cei din PD, dar în special Plahotniuc sunt conştienţi că la următoarele alegeri au şanse minime de a atinge pragul electoral de 4% în condiţiile votării pe liste de partid cum se practică până în prezent în RM. Totodată, Plahotniuc a înregistrat un scor neaşteptat de mare la ultimele alegeri locale, unde s-a votat pentru oameni concreţi (primari, consilieri locali, preşedinţi de raioane) şi nu pentru Lupu sau Plahotniuc, cum se votează deobicei la alegerile parlamentare generale. Plahotniuc a înregistrat scor electoral mare la alegerile locale nu din cauza că ar fi avut candidaţi buni, dar datorită faptului că fiecare s-a ocupat cu coruperea oamenilor din localităţile în care au candidat. Exact acelaşi lucru îl urmăreşte Plahotniuc şi în cadrul unui eventual scrutin pe liste uninominale, unde cetăţeanul simplu va vota fie cumpărat cu 200-400 lei pentru vot, fie ameninţat şi şantajat de candidaţii PD, aşa cum s-a întâmplat cel puţin în raionul Nisporeni, unde a luat majoritatea prin astfel de metode. În situaţia actuală, cu un PD distrus de Plahotniuc şi imaginea sa de criminal şi cu un Lupu uitat chiar şi de băbuţele care puneau ştampila pe buletinul de vot în dreptul lui Za Lupu, salivând la gândul cât de mare şi frumos este Marian Ilici, acest partid are unica şansă de a accede în parlament doar cumpărând voturile cu ajutorul listelor uninominale.

3. Plahotniuc vrea şi Ministerul Afacerilor Externe. Dacă despre uninominalul lui Plahotniuc, înregistrat deja în parlament, parcă aţi fi auzit, aşa un pic printre strigătele de scăpat de la psihiatrie ale lui Mihai Ghimpu, sunt sigur că nici nu aţi luat în seamă faptul că Plahotniuc vrea şi MAEIE-ul lui Leancă. Mai corect spus, portavocea Marian Lupu, a cerut ca MAEIE să fie separat. Leancă să rămână cu integrarea europeană, sau ce-a mai rămâne din aceasta, iar grosul Ministerului Afacerilor Externe să treacă la PD. Ştiţi de fapt ce urmăreşte prin acest lucru Plahotniuc? Împiedicarea şi mai mult a mişcării în ritm de melc pe care o are RM în orientarea sa spre UE. Astfel, Leancă ar încerca, prin puţinele împuterniciri care i-ar mai rămâne să ne apropie de Europa, iar Popov şi Corman, în fruntea Ministerului Afacerilor Externe, ne-ar duce cu forţa spre Rusia şi Uniunea Euroasiatică. Plahotniuc a înţeles că o apropiere a RM de UE înseamnă sfârşitul său politic şi puşcărie pentru mulţi ani, sau în cel mai bun caz, azil politic pe vreo insulă care nu extrădează. Pericolul apropierii RM de UE a şi început pentru Plahotniuc, prin deschiderea de mai multe dosare prin statele UE, iar mai nou şi condamnarea definitivă a prietenului său Valeriu Gumă la patru ani de puşcărie cu executare în România. Tocmai pentru a nu împărtăşi şi el soarta lui Gumă, fapt de neevitat, în cazul în care RM se apropie şi mai mult de UE, acesta încearcă scindarea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene pentru a compromite total apropierea RM de UE.

În final, vreau să întreb mass-media, dar şi pe simplii cetăţeni care citesc aceste rânduri, aţi sesizat careva faptul că Plahotniuc a ajuns deja cu acest proiect de vot uninominal la Comisia Juridică, unde a şi fost avizat pozitiv, proiect înaintat doar cu scopul de a-i asigura lui şi PD-ului prezenţa în următorul legislativ? Realizaţi faptul că Plahotniuc urmăreşte compromiterea totală a parcursului european al RM prin scindarea MAEIE? Aşa-i că, parcă aţi citit undeva despre aceste lucruri, dar ce importanţă au aceste pericole cu urmări catastrofale pentru, pe lângă show-rile de prost gust făcute de Ghimpu? Savuraţi în continuare circul făcut de Ghimpu, tocmai în scopul de a trece în umbră toate aceste mişcări ale lui Plahotniuc, dar nu uitaţi să cereţi şi pâine. Să fie tabloul complet: circ şi pâine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu