Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Despre frăţia plahofilă şi rolul sondajelor măsluite

Cineva spunea că o luptă adevărată, nu doar de faţadă între Vlad Filat şi Vladimir Plahotniuc ar putea aduce la situaţii catastrofale pentru statul Republica Moldova, cunoscut fiind faptul că Plahotniuc deţine structuri paramilitare foarte bine pregătite şi înarmate până în dinţi, care ar putea da oricând o lovitură de stat încununată cu succes.

O mică mostră de acest gen ne-a fost prezentată de Plahotniuc în aprilie 2009, când şi-a pus la treabă mercenarii, care au deturnat protestele paşnice ale tinerilor şi nu mai era mult până să pună mâna pe putere, chiar în aprilie 2009. De atunci şi până acum aceste structuri au devenit înzecit mai puternice şi mai bine pregătite. O noutate a demonstraţiei de forţă a lui Plahotniuc este şi organizaţia paramilitară a cazacilor din Găgăuzia, despre care a vorbit chiar başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal, care a şi recunoscut că aceasta este formată şi întreţinută de Plahotniuc şi PD.

Urmărind mizeria care are loc în aceste zile, când aceşti doi îşi dau mâna din nou, marea majoritate a populaţiei şi-ar fi dorit continuarea ostilităţilor dintre aceştia, chiar şi cu riscul ca situaţia să degenereze într-un conflict deschis dintre aceşti doi, care ar fi adus mai mult ca sigur la eliminarea, cel puţin din politică a unia din cei doi. Întorcându-ne la situaţia din februarie, când Filat a prins la curaj şi s-a luat la trântă cu Plahotniuc, acesta având pe atunci de partea sa structurile statului, dar şi sprijinul UE, SUA şi al majorităţii populaţiei, Filat ar fi ieşit la sigur câştigător din lupta cu Plahotniuc. Singurul lucru care i-a lipsit lui Filat a fost curajul şi dorinţa adevărată de a pune capăt odată cu subjugarea RM de către mafiotul din Grozeşti.

Acest pas făcut de cei doi, care va aduce după sine şi instaurarea unei bune frăţii plahofile nu poate decât să ne trezească dezgust şi greaţă faţă de aceşti indivizi, care mai ieri se numeau mafioţi şi contrabandişti, iar Filat ne dădea asigurări că nu va ceda deacum încolo mafiei. Am o stare de dezgust, care riscă să se transforme într-o stare de vomă faţă de Filat. Chiar nu pot să-l înţeleg pe acest individ care a fost umilit în cel mai josnic hal acum câteva săptămâni, ca acum să dea mâna din nou cu propriul călău. E cunoscut faptul că nu are niciun respect faţă de locuitorii acestui stat, faţă de proprii alegători, dar chiar să nu ai un pic de respect faţă de propria persoană şi să te laşi umilit în aşa hal. Mă întreb, oare Vlad Filat cunoaşte ce e aia onoare? Onoarea de a fi om?!

Rolul sondajelor măsluite în toată această tevătură ordinară

Că tot vorbeam de onoare mai sus, mă întreb dacă şi aşa zişii analişti politici, comentatori mai au câtuşi de puţin onoare, sau au pierdut-o şi ei în goana pe care o duc pentru lustruirea imagini fie a lui Plahotniuc, fie a lui Filat. Ieri am scris un material în care am atras atenţia asupra pericolului pe care-l prezintă tot acest circ făcut de Mihai Ghimpu, care are menirea de a acoperi şi de a distrage atenţia opiniei publice de la înţelegerile făcute dintre Filat şi Plahotniuc. Cu părere de rău am văzut că şi spre seară la unele posturi de televiziune s-a continuat dezbaterile fierbinţi pe seama circului făcut de Ghimpu. Toate acestea în condiţiile în care a fost votat în regim de urgenţă o altă slugă a lui Plahotniuc în fruntea Procuraturii Generale, în persoana lui Corneliu Gurin şi tot ieri s-a votat în prima lectură şi acel vot mixt propus de Plahotniuc, care este menit să-i asigure PD-ului un loc în următorul legislativ.

O altă problemă care ar merita o deosebită atenţie din partea comentatorilor politici şi a mass-media sunt şi aceste sondaje mincinoase care apar anume în aceste momente cheie. Pur şi simplu nu pot să înţeleg cum aceşti invitaţi pe la toate televiziunile nu realizează de ce sunt făcute aceste sondaje? Cui servesc ele şi pentru ce? În aceste situaţii ţin să cred că, fie avem nişte comentatori politici mediocri, pe care nu-i duc mintea decât să bată câmpii despre ceea ce li se oferă pe tavă, cum ar fi scandalul din PL. Păi, odată ce eşti un adevărat cunoscător al vieţii politice şi te mai şi dai cu părerea pe la tv, nu ai voie să nu analizezi fiecare problemă, situaţie în parte care are loc pe scena politică autohtonă. Nu-ţi este permis să nu observi că aceste sondaje mincinoase, unde PCRM-ul şi liderul acestuia sunt intenţionat umflaţi în procentaj, tocmai pentru a-şi motiva Plahotniuc şi Filat frăţia pentru jefuirea şi pe mai departe a RM pe care o leagă acum şi pe care o vor numi AIE-3.

Foarte important este şi perioada când apar aceste sondaje. Primul, care s-a vrut a fi o mare gală, dar în realitate a fost o batjocură la adresa cetăţenilor acestui stat a fost pus la cale de IMAS-ul lui Petruţi Doru şi Publika tv, exact în momentul când apele se linişteau între cei doi fraţi siamezi, Plahotniuc şi Filat. Rezultatele acelei mârşăvii în care ambii Voronin, tată şi fiu au fost plasaţi pe primul loc la categoriile cel mai bun politician şi respectiv cel mai bun om de afaceri a avut ca principal scop readucerea în discuţie a marelui pericol comunist şi necesitatea stringentă de colaborare între bandiţii AIE, tocmai pentru a nu se ajunge la alegeri anticipate speriind lumea cu revenirea lui Voronin la guvernare. Şi pentru ca această mizerie pe care unii au numit-o gală să aibă un efect şi mai mare în societate, căutându-se bineînţeles şi o cât mai mare mediatizare, Petruţi şi compania au hotărât să o numească într-un mod batjocoritor şi mizerabil pentru noi toţi: 10 pentru Moldova. Vă imaginaţi, Voroninii se numără printre cei 10 oameni cei mai importanţi care au făcut ceva pentru Moldova? Odată ce efectul urmărit s-a produs, bineînţeles nu au întârziat să apară şi mulţumirile pentru cei care au participat la această mârşăvie, astfel încât Petruţi a ajuns peste noapte ditamai vedetă, etalându-şi zecile de cămăşi şi alte ustensile din garderoba sa şi bineînţeles şi papioanele sale de clovn. Şi toate astea, în situaţia în care majoritatea populaţiei trăieşte la limita sărăciei neavând practic e pune pe masă copiilor.

Un alt sondaj despre care bravii noştri comentatori nu s-au deranjat să discute este cel apărut ieri, din nou într-un moment cheie, când frăţia plahofilă deja era ca şi stabilită, iar acest sondaj a venit din nou tocmai pentru a motiva pacea făcută între cei doi Vlazi. Din nou PCRM-ul şi Voronin umflaţi în sondaje, din nou încercarea de a speria lumea cu pericolul revenirii comuniştilor la guvernare. Dar pentru ca manipularea să fie totală, cei care au făcut acest sondaj nu au uitat să umfle şi scorul celor care au comandat acest sondaj. Chiar în momentul în care scriu acest articol, în presă a apărut un material semnat de Ernest Vardanean, în care acesta vorbeşte că adevăratul procentaj care l-ar acumula cele două componente ale viitoarei AIE-3 sunt cu mult mai mici. Acesta vorbeşte despre faptul că adevăratele rezultate ale sondajului s-au ascuns de ochii presei şi că în realitate PLDM ar acumula 14% din voturi şi nu 25% cum au făcut ei public, iar PD doar 5% şi nu 14%.

Pericolul revenirii la putere a PCRM este o utopie

Cu toate că adevăratele rezultate ale sondajelor de opinie arată o situaţie catastrofală pentru fraţii siamezi Filat şi Plahotniuc, fapt pentru care s-au şi grăbit să dea mâna din nou, pentru a evita alegerile anticipate şi o catastrofă pentru partidele lor, asta nu înseamnă că voturile celor dezamăgiţi de AIE vor merge spre PCRM. Pe scena politică a Republicii Moldova mai sunt şi alte partide politice, care acum se află în afara parlamentului şi care încep să capete încredere în ochii alegătorilor. Cu siguranţă este unul, care are toae şansele să acceadă în următorul parlament, tocmai pe voturile celor dezamăgiţi de actuala guvernare. Dar despre acest partid poate voi vorbi într-o altă postare. Ştim, mămăliga nu explodează la noi, dar să nu uităm şi de surprizele electorale pe care ni le pot oferi alegătorii, iar una din cele mai elocventa este cea din Italia, unde la ultimele alegeri, italienii au oferit un puternic vot de blam celor care se aflau deja ori la guvernare, ori în legislativul italian.

După încercarea de separare survenită în februarie a celor doi Vlazi siamezi, multă lume a susţinut acest fapt, marea majoritate dorindu-şi ca Plahotniuc să fie depărtat de la guvernare. Motive pentru acest lucru sunt de ordinul sutelor şi nu se merită de readus acuma în discuţie. Se pare însă că metoda “medicală” de separare a siamezilor a dat greş, cei doi împotrivindu-se intervenţiei de a fi separaţi, ceea ce i-ar fi asigurat viaţa măcar unuia din ei. După cum bine ştim o astfel de metodă de convieţuire nu este posibilă, unul din cei doi fraţi siamezi trebuiesc sacrificaţi, pentru a asigura viaţa măcar unuia din ei, altfel existând riscul iminent ca ambii să moară. Tocmai de acest lucru vom avea noi grijă la alegerile următoare, care vor avea loc peste cel mult 2 ani. Votul nostru va însemna moartea politică a siamezilor, asta dacă în timpul rămas până la alegeri nu se vor omorî între ei, cum se întâmplă deobicei în cazul siamezilor, când unul din ei nu este eliminat la timpul potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu