Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 29 martie 2012

Muşchii lui Timofti

Despre persoana Nicolae Timofti, atât în calitatea sa de candidat (trimis de Dumnezeul Plahotniuc pentru Ghimpu), dar şi după ce a fost ales Preşedinte al R. Moldova, prin trădare, aşa cum a spus-o tot juristul Mihai Ghimpu cu câteva săptămâni în urmă, m-am cam abţinut să scriu.

Nu am scris, nu din cauza că nu aş fi avut ce scrie, căci despre un preşedinte al CSM care a protejat judecătorii corupţi din ţară, ar fi destule de scris. Iar despre Colenco, banditul numărul 1, care a prejudiciat statul R. Moldova cu zeci de milioane de euro, a zis că pur şi simplu l-a iertat că aşa este el Timofti, iertător din fire. Domnule Timofti, dacă fac şi eu nişte fraude de milioane, pot sta liniştit că mă veţi ierta şi pe mine? Sau eu şi ceilalţi oameni de rând nu ne ridicăm la nivelul lui Colenco, nu avem aceleaşi drepturi?

AIE şi-a tras Preşedinte de stat

Am evitat să scriu despre această persoană şi datorită faptului că alţii au scris destule despre el. Unii l-au numit trimisul lui Dumnezeu (am spus mai sus al cărui Dumnezeu), alţii că ar fi o persoană bună, blândă, iertătoare şi chiar au avut dreptate, odată ce Nicolae Timofti, preşedintele CSM a fost paradoxal de bun, blând şi iertător cu hoţi în lege precum Colenco şi alţii. Au existat şi persoane care nu-l idolatrizează nici pe Ghimpu, dar nici pe dumnezeii lui şi care au scris destul de dur despre noul nostru preşedinte. Unii l-au numit preşedintele lui Filat, alţii al lui Plahotniuc, ca în fine să se demonstreze că Ghimpu a fost cel ce l-a înaintat pe Timofti în calitate de candidat la preşedinţie. Paradoxal, dar chiar dacă aparent pare ca unii să nu aibă dreptate, în realitate au avut parţial dreptate când au zis că Timofti este preşedintele lui Plahotniuc. Chiar dacă acesta, aparent a fost înaintat de Mihai Ghimpu, este cunoscut că cel din urmă nu face nicio mişcare fără aprobarea lui Vlad Plahotniuc.

Poate că am creat un pic de confuzie prin cele scrise mai sus, dar ca să fiu mai clar, indiferent de cine nu ar fi fost propus sau înaintat Nicolae Timofti, un lucru este sigur, sau era sigur până acum câteva zile, Nicolae Timofti este preşedintele AIE, adică al lui Plahotniuc, Ghimpu şi pe la teatru, prin beciuri pe la Cricova, este şi preşedintele lui Filat.

Puţin mai sus am spus despre faptul că Nicolae Timofti nu este în totalitate numai al lui Plahotniuc şi asta nu din cauza că ar fi parţial şi al lui Ghimpu şi Filat. Altul este motivul pentru care am spus acest lucru. Timofti nu este numai preşedintele lui Plahotniuc şi AIE, căci el este şi preşedintele judecătorilor. Nu, nu este preşedintele CSM, este preşedinte de stat (deşi nu ştiu dacă şi-a dat sau nu demisia din fruntea CSM), un preşedinte de stat al AIE şi al sistemului judecătoresc, al judecătorilor, mai simplu spus. La fel cum R. Moldova, teritorial este împărţită în cel puţin trei bucăţi (unii le-ar spune chiar state), Transnistria, Găgăuzia şi ce mai rămâne restul Republica Moldova (doar că nici de acest rest de teritoriu nu mai suntem siguri după tentativele separatiste ale celor din Bălţi), tot în cel puţin trei categorii este împărţită ca şi populaţie. Ca să fiu mai clar. Există AIE şi neamurile, există sistemul judecătoresc (care s-a proclamat stat în stat şi care acum are şi propriul preşedinte) cu judecătorii şi mafioţii pe care îi protejează şi mai rămânem şi noi, sărmanii locuitori ai acestui teritoriu dintre Prut şi Nistru. Bine, mai nou vedem că se conturează şi o nouă categorie socială, Timofti şi neamurile de la Floreşti, dar deocamdată este prea firavă, aşa că nu-i vom da prea mare atenţie acum.

Prin alegerea lui Nicolae Timofti preşedinte ne-am întors cu cel puţin 12 ani în urmă

Întorcându-ne puţin în timp, în special prin anii 1999, 2000 începutul lui 2001, o să ne amintim că şi atunci a mai fost o încercare de a-şi pune judecătorii propriul lor preşedinte. Atunci era vorba despre Pavel Barbalat. Însă, această tentativă a eşuat, iar noi ne-am ales pe cap cu pacostea pe nume Vladimir Voronin. Nu pot să spun dacă ar fi fost mai bine sau mai rău dacă Pavel Barbalat devenea preşedinte în locul lui Voronin. Nu am cunoscut, decât din puţinele surse scrise persoana Pavel Barbalat şi nu mă pot exprima în privinţa defunctului, căci între timp a plecat de printre noi, iar despre cei decedaţi, este o vorbă din bătrâni, ori pomenim de bine, ori deloc.

Ceea ce vreau însă să spun, este că, atunci la început de nou mileniu, odată cu guvernarea Sturza lucrurile începuse uşor-uşor să revină la normal. Bandiţii anilor ‘90, care terorizau populaţia până atunci începeau să fie chemaţi în faţa legii. Iar cum legea la noi era reprezentată de alţi bandiţi, doar că puşi în lege (a se înţelege judecătorii), cei din urmă erau puşi în situaţia de a începe să respecte legea, iar respectând legea, deranjau pe ceilalţi bandiţi ca: Karamalak, Zelenîi,  Micu, Makena, Plahotniuc etc. Astfel, pentru a  nu avea probleme s-a încercat de a obţine protecţia de la cel mai înalt nivel, adică de la preşedintele statului, prin însuşi Pavel Barbalat, care era preşedintele Curţii Constituţionale în acea vreme.

După cum bine ştim, această tentativă a eşuat, iar la conducere a ajuns Voronin cu clanul lui de bandiţi. Ce s-a întâmplat cu renumiţii bandiţi ai anilor ‘90, se cunosc puţine lucruri. Unii s-au eliminat reciproc unul pe altul (cele mai des întâlnite metode de eliminare era ciuruirea cu automatele în propriile maşini), alţii erau scoşi la suprafaţă după luni de zile de apele Nistrului. Unii din ei, mai norocoşi au reuşit să dispară, să ceară azil politic prin diferite state europene sau stau ascunşi prin Rusia şi Tiraspol. Mai sunt şi din cei care au înfundat puşcăria şi mai fac legea şi acum printre puşcăriaşi. Se spune că în spatele tuturor acestor răfuieli ar fi stat Oleg Voronin, susţinut de tatăl său, care devenea tot mai influent în plan politic, dar şi în rândul bandiţilor. Pe lângă categoriile de bandiţi pomeniţi mai sus, a mai fost o categorie. Cei cu caracter de femeie uşoară (curvă li se spune în popor), care au reuşit să-i intre sub piele lui Voronin şi să treacă în tabăra acestuia. Unul din aceştia, care a reuşit să supravieţuiască cu succes şi chiar să-şi detroneze mentorul şi binefăcătorul, este Vlad Plahotniuc, care din postura de traficant de carne vie şi proxenet în anii ‘90 a ajuns “om de afaceri” sau mai simplu, primul mafiot.

Astfel, datorită schimbării situaţiei de la începutul anilor 2000 şi a venirii “timpurilor noi”, unde nu mai este posibil să te manifeşti ca în anii ‘90, liderii lumii interlope s-au acomodat noua situaţie existentă pe atunci, schimbându-şi strategia de existenţă. Mascându-se sub chipul „agenţilor economici”, sumele enorme băneşti, dobândite ilicit, le investesc în proiecte de afaceri, acţiuni, bănci comerciale, valori imobiliare şi bunuri şi aşteaptă schimbarea atitudinii organelor de drept, şi îndeosebi a celor care combat criminalitatea organizată.

În prezent, la început de nou deceniu, timpurile par a se schimba iar. Astfel că foştii bandiţi, care au supravieţuit şi au devenit mai nou, mari “oameni de afaceri” prin privatizări ilegale din proprietatea statului, prin preluarea ilegală a afacerilor profitabile, prin raiderizarea băncilor şi a altor instituţii de stat şi întreprinderi, iar sunt în pericol de a fi chemaţi în faţa legii, sau cel puţin a amicilor lor, judecătorii care pretind a face legea în acest stat. Şi cum situaţia actuală pare să fie mai sumbră pentru ei decât acum 10-12 ani, deoarece acum mass-media stă cu ochii pe ei şi la orice încălcări din partea acestora pot face mare tărăboi, ajungându-se chiar şi la mustrări aspre pentru unii judecători care au furat statul de sute de milioane de euro datorită multiplelor hotărâri judecătoreşti ilegale, s-a apelat din nou la  “crâşă”, de data asta din partea lui Nicolae Timofti. Deja nu s-a apelat la Nicolae Timofti preşedintele CSM, căci din acea funcţie el nu putea împiedica dizolvarea judecătoriilor economice şi la fel nu poate împiedica nici pedepsirea penală a judecătorilor corupţi, în urma scoaterii imunităţii acestora de către tânărul şi naivul Oleg Efrim.  De aceasta dată, se va apela după protecţie deja la Nicolae Timofti, Preşedintele Republicii Moldova!

(Mâine va urma cu detalii despre cum îşi foloseşte muşchii Nicolae Timofti)

7 comentarii:

  1. „...m-am cam abținut să scriu...?” Ai procedat cum nu se putea mai bine. Aberațiile necesită să fie stăpânite. Vipera folosește veninul pentru a se apăra sau pt ași dobândi hrana. D-ta de ce manifestezi ură față de o persoană pe care pretinzi că o cunoști într-atât că doar bandit (deocamdată) n-o numești?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceea ce am scris sunt ca rezultat la cele întreprinse de această persoană pe care zici că nu o cunosc. Citeşte şi a doua parte de mâine şi vei înţelege mai multe. Ură nu am faţă de Nicolae Timofti, chiar mi-e simpatic ca om, doar că a dat dovadă din start că nu e preşedintele poporului aşa cum a zis că va fi. Sper să-şi revină până nu e prea târziu şi atunci voi scrie lucruri bune despre el (dacă le va merita) cu mare plăcere.

      Ștergere
  2. "Apusoara"....care curge la a cui moara? Daca e sa fim sinceri - necesita a fi nominalizati TOTI "eroii privatizarii", indiferent de "culoare" si "merite" la moment, cu FAPTE concrete si DOVEZI. De palavrageala a cam obosit lumea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eşti amuzant anonime. Ai citit să fi menţionat vreun nume al eroilor privatizării şi am scăpat vreo unul care ţi l-ai fi dorit să-l menţionez? Scriu ceea ce cred şi ce văd că se întâmplă în jur. Îţi recomand şi ţie să citeşti şi partea adoua şi vei vedea şi dovezile pentru care cosnsider că Timofti nu este preşedintele oamenilor de rând

      Ștergere
  3. prostii :)))))))))
    cu 12 ani in urma

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonime, învaţă să citeşti, dar să şi intri în esenţa celor citite. Am specificat că în partea a doua voi scrie în amănunte despre muşchii lui Timofti. Prima parte a fost ca o introducere, pentru anonimi ca tine, să poată înţelege despre ce scriu. Vezi că am publicat şi partea a doua :)

      Ștergere
  4. Foarte bune articolele de pe acest site!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere