Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 martie 2012

Iarăşi incertitudine?

Astăzi AIE şi-a anunţat în sfârşit şi oficial candidatul. Spun şi-au anunţat candidatul deoarece este candidatul lor şi preşedintele lor dacă vor purcede la alegerea acestuia.

Ghimpu deja îl vedea ca pe un înger coborât din cer pe acest Timofti trimis, oferit chiar de însuşi Dumnezeu. O fi având Ghimpu şi ceilalţi lideri AIE propriul Dumnezeu, căci Dumnezeul nostru, al tuturor, dacă nu şi-a întors faţa de la noi, la sigur nu ne-ar “ferici” cu o asemenea pacoste pe capul nostru. Că o fi aşa, sau altfel nu vă pot spune cu certitudine. Însă, o certitudine este că Nicolae Timofti a căzut din cer ca un înger protector al continuităţii afacerilor cu petrol şi nu numai ale lui Ghimpu, dar şi ale fărădelegilor celorlalţi. Ori, o incertitudine continuă, o luptă continuă pentru un candidat al unuia sau altuia, nu făcea decât să stea cu toţii pe un butoi cu pulbere, gata să explodeze oricând şi să se aleagă praful de tot ce a agonisit Ghimpu şi compania “în sudoarea frunţii” de doi ani de când sunt la conducere.

O altă certitudine este că Ghimpu a intrat puţin în vacanţă, iar rolul lui a fost pentru puţin suspendat, ca să-i ia locul cel puţin până joi, Igor Dodon. Aceşti guvernanţi probabil au făcut o obsesie din ţinerea în şah a populaţiei, pentru menţinerea acesteia mereu în suspans şi incertitudine. Astfel, urmează să mai stăm până spre joi cu “grija”, oare va accepta Dodon sau nu să voteze vineri pentru Nicolae Timofti. Pe undeva a încercat şi Godea să iasă în evidenţă, creând şi el un mic suspans, egal cu valoarea unui vot de care dispune acesta. De fapt, ori că votează Dodon, ori că nu votează, Godea nu contează absolut deloc.

Pe mine personal, deja nu mă mai miră nimic. Ceea ce vor ei să mă ţină sau să ne ţină în suspans, deja pentru mine a devenit o regularitate a celor din AIE şi toate aceste tertipuri ale lor mă lasă rece.

De un lucru nu putem fi siguri. Ceea ce face Dodon acum, e din cauza că i s-a cerut să procedeze aşa, de către cineva din AIE, ori, doar doreşte să mai capete nişte posturi importante, pârghii etc. în schimbul votării preşedintelui? Desigur, până joi se mai pot întâmpla încă multe, cum ar fi situaţia prezentată în postarea precedentă, cu sesizarea de către cineva a Curţii Constituţionale privind legalitatea acestui parlament şi alegerea de către acesta a preşedintelui.

Oricare dintre scenariile de mai sus s-ar întâmpla, chiar dacă şi Dodon îşi va anunţa susţinerea pentru Tomofti, sunt şanse enorme ca preşedintele să nu fie ales, căci vor exista voturi nevalabile. Miza este prea mare. Oricare dintre cei 62 de deputaţi necomunişti ar putea fi interesaţi să nu se aleagă preşedintele, cu precădere unii din PLDM şi din PD.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu