Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 10 martie 2012

Chiar suntem de râsul lumii de se comportă aşa cu noi?

Poate o să vă pară puţin cam dur titlu, dar trebuie să recunoaştem cu toţii că acesta e adevărul. Deja de mai bine de jumate de an (fără încetare) şi de aproape trei ani (cu unele mici pauze), cei trei lideri ai alianţei (şi al patrulea care dictează totul, doar că din rândul doi) îşi bat joc de noi, inventând tot felul de tertipuri pentru a continua haosul acesta în care ne aflăm în prezent.

Când spun haos, nu mă refer la faptul că lipseşte Preşedintele statului, cu care ne terorizează minţile în fiece zi Ghimpu, Lupu şi Filat, plus o armată de trompete mediatice şi politice. Cu sau fără acest preşedinte, nu ne va fi nici mai rău, nici mai bine. El trebuie doar pentru a îndeplini unele cerinţe legale, ce stau la baza funcţionării unui stat de drept (avem dubii şi în privinţa RM ca stat de drept). Astfel, când spun haos, debandadă mă refer la ce încearcă să creeze ei prin această aşa-zisă apocalipsă – lipsa preşedintelui Republicii Moldova. De fapt, ei nu fac altceva decât să creeze panică în societate, să focuseze atenţia tuturor pe problema alegerii preşedintelui, în timp ce ei îşi caută nestingherit de jafurile lor din avuţia statului şi nu numai, fără să atragă atenţia cuiva.

Dacă o să privim cu atenţie la toată această batjocură la adresa societăţii, pe care şi-o permit guvernanţii, o să observăm că fiecare din ei au un rol bine stabilit. Astfel, Plahotniuc este capul tuturor relelor (şi chiar este şi rolul lui este unul real), el furând şi raiderizând tot ce a mai rămas de furat prin statul acesta. Apoi intervine Filat veşnicul supărat şi luptător cu infractorii, care promite că păpuşarul şi păpuşile care au participat la aceste jafuri vor fi atraşi la răspundere. Câteva luni de “razborci”, ca într-un final fericit să intervină împăciuitorul Lupu şi să-i împace spre binele ţării (sau mai corect, spre binele propriului buzunar).

Ce a urmat, deja ştim. Acea jumate de an de batjocură continuă (începând cu octombrie 2011 şi până în prezent), cu alegeri eşuate din cauza neînregistrării niciunui candidat. Apoi prostia lui Lupu cu arătarea buletinelor de vot şi anularea alegerilor ca să mai câştige nişte timp. De fapt, faza cu arătarea buletinului de vot a fost una premeditată, se ştia din timp ce se va întâmpla. Aici au intervenit cei doi fii rătăcitori ai PLDM-ului, Tănase junior şi Godea, mai nou, subordonaţi lui Plahotniuc. Unuia îi vine ideea de a sesiza Curtea Constituţională referitor la legalitatea scrutinului în cauză (cu buletinele de vot la vedere), iar celuilalt, pus în fruntea Curţii Constituţionale de curând, nu-i revine decât simpla formalitate de declara neconstituţionale alegerile din 16 decembrie 2011. Şi nu se opreşte aici, anulând fără niciun motiv şi data alegerilor din 15 ianuarie 2012.

Începând cu data de 15 ianuarie 2012, vine rândul altui pion să intre în forţă. Astfel, Ghimpui intră în forţă în rol cu anunţarea acelui referendum stupid, care era din start clar că nu va avea loc, sau chiar dacă va avea loc, nu va fi susţinut de către cetăţeni. Totuşi ceilalţi doi, Lupu şi Filat dau afirmativ din cap şi intră şi ei în acest joc, care a mai durat până pe la sfârşitul lui februarie. Ce s-a întâmplat în acest timp, cunoaştem cu toţii. Un alt val masiv de raiderizare a instituţiilor de stat. Doar că, de data aceasta, luptătorul numărul unul cu raiderii (a se înţelege că e vorba de Vlad Filat), şi-a înghiţit limba. Chiar mai mult, deja declarând că nu păpuşarul e de vină de data aceasta, ci alţii. Cine a stat în spatele acestor jafuri, ştim cu toţii, doar că, ca şi în alte dăţi, doar am participat neputincioşi la toate acestea, vinovaţi nu au existat, milioanele de dolari din bugetul statului au dispărut şi, paradoxal fără ca cineva să fie tras la răspundere.

Între timp venise primăvara, şi cum acesta e anotimpul trezirii la viaţă, după o iarnă estrem de grea, am crezut că şi politicienii noştri se vor trezi, îşi vor da două palme şi se vor apuca serios de treabă. Şi ei chiar au trecut serios la treabă, doar că şi de data asta în folosul lor şi în dauna societăţii.

Ne gândeam cu toţii, că gata, li s-au epuizat toate manevrele, că Ghimpu scosese toţi aşii săi de prin mânecile lui de la costumele de mii de euro şi că acum nu mai au cu ce ne amăgi şi ne duce de nas mai departe.Dar iată că nu a fost să fie aşa.

Au mai găsit un şiretlic. Şi iarăşi cu aportul nemijlocit al lui Ghimpu. Liste întregi de candidaţi şi toţi respinşi cu vehemenţă de unionistul nostru înverşunat. Unul nu i-a plăcut că a făcut parte din guvernul Tarlev. Ghimpu s-a dat cu fundul de pământ câteva zile a zis că nu-i place de el şi gata, asta deşi Ababii avea şi cetăţenia română, lucrul care ar fi trebuit să-l determine pe Ghimpu să-l accepte din start. Apoi a urmat episodul Bacalu. Şi de data aceasta Ghimpu nu-i plăcea de respectivul candidat că, cică nu l-a văzut la ochi şi nu i-a dat lui “ociotu”. Pe deoparte, trebuie să recunoaştem că Ghimpu avea dreptate, aparent, deoarece nu ai cum să votezi un preşedinte, pe care nici nu-l cunoşti.

Doar că bravul nostru Ghimpu, nu vota data alegerii preşedintelui pentru că nu o văzuse la ochi pe Bacalu, deşi deţinea multe informaţii despre ea, ca, într-un final, tot el, marele Ghimpu să voteze data alegerilor preşedintelui, fără ca măcar să existe stabilit un candidat. Staţi puţin domnule Ghimpu, explicaţi-mi şi mie cum stă treaba. Adică, pentru Bacalu, care e o persoană reală nu votaţi data alegrilor pentru că nu o cunoşteaţi suficient de bine, dar când nu există niciun candidat sigur la preşedinţie votaţi data alegerilor? Explicaţi-mi şi mie vă rog, unde este raţiunea că eu nu reuşesc să-mi dau seama?

În final, pot să pun un pariu cu cititorii acestui blog, că nici pe 16 martie nu va fi ales preşedintele. Mai mult, şi această dată va fi amânată. Deşi am crezut că parcă au epuizat toţi aşii, uite că ei au mai găsit unul. Acum va urma o altă scenă din teatrul absurdului politicii moldoveneşti. Cineva din deputaţi, cel mai probabil Godea, se va adresa la Curtea Constituţională pentru a o consulta în privinţa legitimităţii actualului parlament şi a legitimităţii unui eventual preşedinte ales de actualul parlament. Iar Curtea Constituţională va examina şi această sesizare în termenii prevăzuţi de lege. Adică, nu prea devreme.

La ce bun toate astea? Probabil pentru a mai căpăta ceva timp. Deoarece timpul pentru ei, în acest moment înseamnă salvarea de la deces. Un deces politic, care, pentru unii dintre ei va fi de neevitat la următoarele alegeri.

8 comentarii:

  1. asta deşi Ababii avea şi cetăţenia română, lucrul care ar fi trebuit să-l determine pe Ghimpu să-l accepte din start.
    Prostii - mii de cetăţeni romîni sînt criminali. Propui să fie ales orice criminal?
    într-un final, tot el, marele Ghimpu să voteze data alegerilor preşedintelui, fără ca măcar să existe stabilit un candidat
    Dacă ai fi fost atent, era să auzi că candidatul este, doar că numele lui nu se anunţă.
    Dacă aşa de importantă ţi se pare alegerea preşedintelui, încearcă să dovedeşti că preşedintele are mai multă libertate decît am descris eu aici: http://nerealtime.blogspot.com/2012/03/alegerea-presedintelui-pe-16-martie.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fi român sau a fi pro-român, era o cerere a lui Ghimpu. De asta am pomenit că Ababii avea cetăţenie română. Întreabă-l pe el dacă e gata să pună orce crimnal preşedinte,numai să fie pro-român Prostii vorbeşti tu, că habar nu ai ce scrii.
      Candidatul este dar e secret? Dar ce mama dracului mă, cine e Ghimpu, ca el să nu voteze un candidat pe care nu-l ştie, dar el, in numele nostru să voteze un candidat secret? Tu ai habar ce spui? De ce Ghimpu trebuie să cunoască şi ce mănâncă şi cu cine doarme candidatul, dar nouă să ni-l ţină secret? Ca să fiu mai explicit şi pentru tine, te invit mâine la alegeri să votezi un candidat la preşedinţie secret.
      Vă înţeleg că e prostia şi pupincurismul mare pentru Ghimpu, dar vă rog să mai faceţi diferenţă atunci când Ghimpu se comportă ca un idiot şi îşi bate joc de alegătorii săi, că el îi va ferici cu un candidat secret.
      Cât ţine de importanţa alegerii preşedintelui, dacă citeai atent vedeai că nu dau doi bani pe ea. Ori cu preşedinte, ori fără, nouă, cetăţenilor de rând nu ne va fi mai bine. Doar ei au nevoie de preşedinte, fie Filat vrea să fie presedintele lui pentru a avea siguranţa că nu va fi demis din funcţia de premier, fie Plahotniuc doreşte să-şi pună preşedintele lui pentru a-l demite pe Filat şi a ajunge el premier

      Ștergere
  2. O ANALIZA DE ..RUSOFIL!! NU E O FERICIRE DAR RUSIA OFERA DISPARITIA CERTA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un comentariu de ...anonim, ca să nu-ţi zic pe adevărate. Unde ai văzut măi anonime că aş fi dat dovadă de simpatii pro-ruse? Mai citeşte şi alte materiale pe blog şi poate te ajută că sunt mult mai român şi decât Ghimpu voxtru. Voi sunteţi limitaţi în gândire, dacă cineva scrie adevărul despre Ghimpu, deja e rusofil. Deschideţi ochii până nu e târziu şi vedeţi cine e cu adevărat Ghimpu. Nu de alta, dar o altă dezamăgire, marca Roşca o să vă fie fatală.

      Ștergere
  3. Чем лучше я узнаю таможенников, тем больше я люблю гаишников. Unicul personaj din politica noastră care nu l-am văzut cu trădări şi afaceri este Ghimpu. În toate campaniile acestea electorale, unicul "negativ" ce i-a fost găsit - faptul că are operaţie la cap. Şi au săpat bine. Da, are greşelile lui, dar cine nu le are? Propunerea cu tancurile, de exemplu, era total greşită: în loc să le topeşti, mai bine le vinzi colecţionarilor. Preţul unui tanc depăşeşte 300000 euro. Dar cu toate greşelele el, totuşi, pare consecvent. Cine crezi că apără real interesele Moldovei astăzi? Poate întradevăr este cineve mai bun? Dă un nume...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ţin să-ţi dau dreptate parţial. Totuşi, faptul că s-a încurcat în acest hal cu Lupu cel mai înverşunat anti-român, plus ştim cu câtă ardoare a apărat taică-su lui Lupu păstrarea URSS-ului la începutul anilor '90. Să mai amintesc că a fost şi fruntaş îb PCRM? Eu aş numi-o asta o trădare, o trădare a aşteptărilor propriilor alegători. Cunosc foarte mulţi oameni, români adevăraţi foşti votanţi ai lui Roşca, acum votanţi PL, sau tineri care au oferit primul lor vot PL-ului, care sunt dezamăgiți că Ghimpu s-a "abătut" atât de tare de la unionism, aproape find gata să accepte limba moldovenească de dragul prietenului său Lupu.
      Afaceri? Ori nu cunoşti, ori eşti rău intenţionat, dar de când e la Guvernare Ghimpu şi-a tras mai multe afaceri, cele mai renumite fiind în domeniul petrolier, alături de Plahotniuc.
      Un nume care ar ne-ar apăra interesele? E greu de dat un aşa nume. Chiar foarte greu, pentru că toţi au dezamăgit. Ar fi unele peroane, dar deocamdată mă abţin de a da nume, pentru a nu mă arde din nou.

      Ștergere
  4. Dacă ţii minte, la început za Lupu, "nu putea alege" înte comunişti şi democraţi. Dacă Ghimpu insista că nu lucrează cu Lupu, atunci era să avem o guvernare comunistă cu Lupu preşedinte, ei aveau, împreună, voturi destule. Dar, din moment ce s-a creat alianţa, Ghimpu nu a trădat-o. Dat fiind faptul, că nu are majoritate, el, mi se pare, a făcut totuşi destul de multe în direcţia cea bună.
    Trădare eu pot numi, de exemplu comportamentul celor care şi-au înaintat partidele la alegeri parlamentare, ştiind că nu au nici o şansă. de ex. Pavlicenco.

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi slavă lui Klara Ţetkin şi preacuviosului Pintilimon. Însfârşit i-au grămădit pe toţi spurcaţii ăştea , ca pe gândaci într-un borcan, pe un timp mai "rezonabi", ca să-i vedem şi Noi ( oamenii normali din RM) cum se papă potlogarii şi VIP-erele unii pe alţii. Că hunta bolşevică PCRM îi ascundea şi furau împreună. De trecut la faza principală ! Воры должны сидеть в тюрьме ! Nu ne implicaţi pe Noi în rahatul ăsta. Politicenii de toate culorile sunt de râsul Lumii.

    RăspundețiȘtergere