Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 mai 2013

Justiţia selectivă a lui Plahotniuc înfloreşte

Doar câteva zile i-au trebuit lui Plahotniuc ca să se repună pe picioare după loviturile primite prin demiterea lui Gurin, anularea votului mixt. Şi aici mă opresc, căci astea sunt unicele lovituri primite. Unii ar spune că şi trecerea CNA-ului în subordinea Guvernului ar fi o lovitură dată mafiei. Vin să vă contrazic, iar urmărirea penală pe numele lui Streleţ şi Ioniţă de la PLDM dovedesc încă odată, ceea ce am scris în articolul precedent şi pe care mai multe surse media, dar şi televiziuni le-au mediatizat, unde am menţionat că: trecerea CNA-ului sub jurisdicţia Guvernului nu înseamnă deloc că Chetraru va înceta să îndeplinească comenzile politice ale lui Plahotniuc. Soluţia corectă în acest caz este demiterea lui Chetraru şi motive sunt suficiente în această privinţă şi numirea altui Director nesupus vreunui partid politic, fără a se opera modificări la Legea privind CNA. Desigur şi desfiinţarea acestui Centru ar fi o soluţie foarte bună, însă deocamdată se pare că niciunul dintre partidele politice nu-şi doresc acest lucru.

Iată că am avut din nou dreptate, iar justiţia selectivă a lui Plahotniuc se întăreşte şi mai mult. Nu vreau deloc să fiu apărătorul celor doi, Streleţ şi Ioniţă şi nici nu mă pot pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei acestora. Să o facă organele abilitate, dacă mai avem aşa ceva. Însă, felul cum se deschid dosare penale şi sunt hărţuiţi doar cei de la PLDM de către CNA, vine încă odată să dovedească faptul că acest Centru este unul corupt şi criminal, care, fără nicio jenă îndeplineşte direct ordinele lui Plahotniuc. Dacă acest CNA ar fi fost cât de cât corect, de mult îl băga la puşcărie pe Anatol Şalaru de la Transporturi, care numai în 2012 a deturnat peste un miliard de euro destinaţi reparaţiei drumurilor. Atenţie, peste 1.000.000.000. Aşa-i că sunt multe zerouri în coadă şi că sare în ochi această cifră? Iată că pe Chetraru şi Plahotniuc această delapidare unică în istoria Republicii Moldova nu-i deranjează deoarece şi-au luat şi ei partea meritată din acest miliard. Şi mai grav este că atât UE, BERD, SUA cât şi alţi parteneri şi sponsori, care în ultimii 20 de ani au virat constant bani în dezvoltarea drumurilor în RM au renunţat de a mai oferi bani statului nostru. Atenţie, nici pe timpul comuniştilor nu au fost stopate ajutoarele în bani pentru reparaţia şi construcţia drumurilor. Nici comuniştii nu au furat atât de la drumuri în cei opt ani ai lor de guvernare, cât a furat şi delapidat Anatol Şalaru, încât să se ajungă să-şi piardă încrederea europenii şi americanii şi să nu mai ofere bani RM pentru drumuri. Şi lista funcţionarilor corupţi din toate partidele de la guvernare ar continua încă mult, dar nu am nici timp şi nici spaţiu suficient pentru toţi. Totuşi CNA, la ordinul lui Plahotniuc îi vede doar pe cei din PLDM, care sigur că nu sunt deloc îngeri.

Plahotniuc a prins la curaj din nou şi datorită reacţiei unor oficiali europeni, care s-au arătat nemulţumiţi de unele legi şi modificări de legi care s-au votat cu votul comun al PLDM şi PCRM. Problema însă este că aceşti oficiali au reacţionat la cald în baza informaţiilor primite de la reprezentanţii UE din RM, a căror îndeletnicire de bază este parazitarea prin Nobil Club, Driver şi Hotelul Nobil, învăluiţi de aburii bahici şi în compania selectă a fetelor de companie oferite cu dărnicie de către Plahotniuc acestora. Treptat însă, vedem că aceste critici dure ale oficialilor europeni vizavi de votul comun PLDM-PCRM încep să se diminueze după ce au avut ocazia să discute şi cu Nicolae Timofti sau Iurie Leancă, care le-au explicat situaţia actuală din RM un pic mai altfel decât a făcut-o Dirck Schuebel. De altfel, singurul care mai iese cu reacţii pe marginea acestei situaţii este doar Schuebel, în timpul în care-i sunt schimbate damele de companie cu altele mai proaspete.

În condiţiile în care se tărăgănează promulgarea acestor legi de către Nicolae Timofti, Plahotniuc va lovi în plin în Filat prin CNA-ul lui Chetraru, ceea ce-l va face din nou pe Filat să îngenuncheze a nu ştiu câta oară şi să dea înapoi din lupta pe care a început-o pentru curăţarea statului RM de mafia lui Plahotniuc. Pentru a nu se întâmpla aceste lucruri, Nicolae Timofti trebuie să promulge cât mai urgent pachetul de legi votat săptămâna trecută, cu excepţia modificărilor la legea privind Curtea Constituţională, unica faţă de care europenii aduc critici. Doar prin demiterea lui Chetraru, Zumbreanu şi a altor corupţi de la CNA, vom putea asigura puţină independenţă CNA-ului şi vom pune capăt justiţiei selective a lui Plahotniuc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu