Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 mai 2013

Să vină referendumul

Începând de ieri caut Republica Moldova pe hartă şi nu o găsesc. Palma de pământ dintre Nistru şi Prut pur şi simplu a dispărut, a căzut de pe hartă, de pe harta Europei, de pe harta strategică a UE, dacă a fost vreodată acolo. Pe locul unde se doreşte a fi Republica Moldova se aude încă bubuiturile batjocoritare ale manifestaţiei bolşevice din inima unei capitale care se vrea europeană, care se găseşte în anul 2013, sau poate prin 1960-1970. Încă sunt vii chiotele, dansurile, aplauzele, veselia adunăturii din PMAN, care au transformat o zi de doliu în una de dezmăţ. Se aud gemetele de suferinţă ale celor căzuţi în al doilea război mondial din ambelel armate, gemete de durere şi suferinţă, pe pieptul cărora dansau şi se veseleau cei care se numesc creştini ortodocşi. Plâng şi-şi plâng soarta amară pe care au avut-o milioanele de oameni omorâţi, înfometaţi, deportaţi în Siberii de gheaţă de către cei care ieri, 9 mai sărbătoreau şi se veseleau pe seama nenorocirii lor. Plânge şi piatra comemorativă instalată acolo tocmai pentru a aminti tuturor de chinurile prin care au trecut buneii şi părinţii noştri din cauza celor care sărbătoreau ieri victoria. Victoria Răului, Victotia Morţii!

Am evitat să scriu aceste rânduri ieri la fierbinţeală. Nu am dorit nici azi să scriu ceva despre cele întâmplate ieri. Dar nu a fost posibil. Bătaia de joc la adresa băştinaşilor este prea mare. Bătaie de joc care vine atât din partea bolşevicilor, dar şi a celor în care am avut încredere şi am sperat până în ultima clipă că ne vor scăpa de umilinţa la care am fost supuşi ieri.

După ce Dorin Chirtoacă a permis acestor bolşevici să ne spurce un simbol naţional precum e PMAN, acesta nici măcar nu a avut bunul simţ să-şi ceară scuze pentru această umilinţă. În stilu-i caracteristic a început să dea vina pe toţi şi pe toate, numai să iasă el din nou basma curată. Mai întâi a minţit că nu a ştiut ce semnează şi că nu a ştiut ce va avea loc în PMAN de 9 mai. Apoi când i s-a dovedit că de acum câteva săptămâni de când s-a aflat ce ne-au pregătiti bolşevicii, Dorin Chirtoacă ar fi putut retrage autorizaţia oricând şi pe bună dreptate putea să facă acest lucru, Chirtoacă a încercat să de vina pe lege. Mama ei de lege, care se aplică doar când e vorba de drepturile minorităţilor, iar când băştinaşii au dorit să organizeze un marş unionist, Chirtoacă s-a rupt în zece şi a interzis acestora să meargă în PMAN. Domnule jurist, Dorin Chirtoacă,despre care legi vorbeşti? Sau dumneata, la fel ca şi alt mare jurist, moşul Mihai Ghimpu aplicaţi legea selectiv? Adică bolşevicii care reprezintă aici doar o minoritate de 9% se pot bucura de lege şi pot organiza batjocuri la adresa băştinaşilor chiar în PMAN, iar băştinaşii nu au voie nici măcar să treacă prin PMAN când organizează manifestaţii naţionale şi pro-UE?

Apoi primăraşul nostru a încercat să arunce piatra în grădina guvernării, cum că ei s-ar face vinovaţi de ce se întâmplă în curtea lui Dorin Chirtoacă. Jenant, domnule Chirtoacă. Jenant şi umilitor. S-a mai răţoit primarul şi pe la nişte posturi tv, cum că le va arăta el de alt an bolşevicilor cine e şefu’ aici şi că nu le va mai permite niciodată să facă astfel de concerte. Păi cum Dorine, la anul şi la mulţi ani deja nu va mai funcţiona legea de care te-ai agăţat cu disperare anul acesta? La anul vei încălca legea pe care anul acesta nu ai încălcat-o şi le-ai permis să ne batjocorească? Şi oare ce valoare mai tu Dorine şi ce valoare mai au vorbele şi ameninţările tale goale, după ce ne-au umilit bolşevicii aşa cum şi-au dorit ei anul acesta? Cu ce vei şterge tu din umilinţa naţională de ieri dacă vei prinde la curaj şi nu vei mai permite aşa ceva?

Realitatea însă este alta. Dorin Chirtoacă nu a fost oprit de lege să anuleze autorizaţia pentru concertul ruşilor. El a fost legat de mâini şi de picioare de bonusului imens pe care l-a luat de la organizatorii acestui concert, pentru a le permite desfăşurarea acestuia. Multă lume cunoaşte despre faptul că Dorin Chirtoacă a primit bani pentru autorizaţie, iar acest lucru va fi demonstrat cu dovezi de Dodon, în timpul referendumului de demitere a lui Chirtoacă pe care-l va demara foarte curând. Dorin Chirtoacă în prostia lui nu a înţeles că acest dezmăţ al bolşevicilor, pentru care el a luat bani a fost o capcană întinsă lui de Igor Dodon şi Ilan Shor, un truc de care se vor folosi ca să arate unioniştilor cine e cu adevărat Dorin Chirtoacă şi să-l demită prin referendum. Ca o dovadă în plus la cele menţionate mai sus este şi siguranţa cu care ieri un individ, care din câte cunosc este mâna dreaptă în partidul lui Dodon, la unul din posturile de televiziune private a spus că Dorin Chirtoacă până în 2014 nu va mai fi primar.

Şi de ce ar mai fi primar? Întrebare, pe care probabil marea majoritatea care l-au votat şi susţinut şi-o adresează acum. Poate să mai fie primar pentru că nu a reuşit încă să distrugă toate monumentele istorice din Chişinău, în locurile cărora oferă autorizaţii de construcţie mafioţilor? Sau poate pentru faptul că încă nu a reuşit să distrugă total parcurile oraşului, a mai rămas un pic de verde în oraş şi trebuie construit şi acolo ceva? Sau pentru că mai sunt câteva drumuri încă bune, construite acum zece ani şi mai bine de comunişti şi încă mai rezistă, spre deosebire de drumurile reparate de Chirtoacă, care se distrug în 2-3 luni? Da, Viaductul ce leagă sectorul Centru de sectorul Botanica a fost reparat acum aproape 10 ani de primarul comunist şi care încă este în stare foarte bună, cu unele reparaţii cosmetice. Ce s-a întâmplat însă cu strada Alba Iulia reparată de Chirtoacă şi care după 3 luni era şi mai distrusă ca până la reparaţie? Ce avem pe perimetrul de drum de la porţile oraşului până la aeroport, unde după 2 luni s-a măcinat tot asfaltul devenind şi mai inpracticabil ca până la reparaţie? Tot Dorin Chirtoacă ne-a asigurat că vom scăpa odată de rusificarea Chişinăului, dar de fapt vedem la orice pas publicitate în rusă, denumiri de magazine, localuri şi altele în rusă. Peste tot vedem o batjocură la adresa limbii române prin greşelile intenţionate sau neintenţionae, care se fac atunci când se mai scrie puţin şi în limba română. Să mai pomenesc şi de pieţele apărute sub geamurile oamenilor, de buticurile care au împânzit oraşul etc. etc.?

Exemplele de incompetenţă crasă de care dă dovadă Dorin Chirtoacă în gestionarea Chişinăului pot continua la nesfârşit, însă nu am timp şi nici spaţiu necesar pentru toate. Dorin Chirtoacă a luat al doilea mandat doar datorită faptului că până acum oamenii îl credeau un om cinstit, un om cu viziuni pro-europene, un pro-român, un unonist desăvârşit. În ciuda incompetenţei de care dă dovadă, oamenii i-au mai dat o şansă în speranţa că va scoate Chişinăul şi RM de sub jugul rusesc. Ceea ce a făcut el prin autorizarea umilinţei de ieri din PMAN întrece chiar şi trădarea lui Roşca din 2005. Roşca măcar ne-a trădat pentru comuniştii moldoveni, stopând astfel revenirea ruşilor pe cai mari în Republica Moldova prin intermediul BMD-ului lui Urechean. Dorin Chirtoacă însă ne-a trădat celui mai mare duşman al nostru, al românilor/moldovenilor. Ne-a trădat şi umilit la noi acasă în faţa bolşevicilor, într-o zi în care am fost ocupaţi şi am devenit robii URSS-ului şi a ruşilor.

După o astfel de trădare, Dorin Chirtoacă nu numai că nu merită să mai fie primar, dar nu merită nici măcar să se identifice ca român, ca promotor al valorilor româneşti. Poate doar ca un român trădător şi cumpărat cu tot cu papuci de către ruşi. În aceste condiţii oamenii nu-l mai vor primar nici pentru faptul că ar fi un unionist adevărat, pentru că a dovedit că nu este. Pentru capacităţile sale manageriale nu l-au vrut niciodată. Cei care vor iniţia acel referendum de demitere a sa, pot fi siguri că au votul a zeci de mii de oameni care cândva l-au susţinut şi votat pe Dorin Chirtoacă. Pot conta pe votul meu şi a altor sute, poate mii pe care-i voi convinge să voteze pentru demiterea sa. Şi Dorin cunoaşte încă din 2009 puterea mea de convingere, când cutreieram împreună satele, însetaţi şi înfometaţi şi convingeam oamenii să voteze PL-ul. Şi i-am convins, în acea campanie electorală PL-ul luând cel mai mare scor electoral din istoria partidului. Şi de atunci scorul acestuia a fost în cădere liberă, după ce majoritatea tinerilor competenţi şi cu dăruire pentru partid au părărit PL-ul, dezamăgiţi fiind de drumurile pe care le-a apucat Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă.

P.S. Ieri, şi nu numai ieri, PMAN şi Chişinăul au fost împânzite de simboluri comuniste, simboluri care sunt interzise prin lege în Republica Moldova. Să-i vedem acum pe guvernanţii noştri cum asigură respectarea legilor adoptate chiar de ei şi cum vor fi atraşi la răspundere cei ce au încălcat legea.

2 comentarii:

  1. Referendum,referendum.Repetati intr-una ca papagalii,Referendum.In situatia Republicii Moldova,cind populatia,in majoritate apta de munca,constienta de situatia reala din RM,este peste hotare,rezultatele Referendumului vor fi neconcludente,chiar ,,inconstiente,,.E necesar legalizarea unei forme de Adunari nationale,cu reprezentani din rindul intelectualitaii,oamenilor de stiinta,tineretului cu carte,care va DECIDE incotro sa mergem!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rezultatele unui eventual referendum vor fi la fel de concludente precum au fost şi alegerile ptin care Chirtoacă a ajuns primar. Sau atunci a avut cine vota şi au fost şi acum nu? Cât ţine de Adunarea de care spui, e ceva utopic şi chiar dacă va fi vreodată aşa ceva, în acea Adunare vor fi tot membrii sau simpatizanţii unuia sau altui partid. Rezultate 0

      Ștergere