Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

marți, 28 mai 2013

Alexandru Tănase complice la un nou atac raider

Ziele trecute, deputatul Ion Butmalai, secretar al Comisiei Securitate din Parlament, a făcut o dezvăluire cu privire la complicitatea lui Alexandru Tănase şi Mihai Poalelungi în atacul raider asupra Băncii de Economii. Informațiile au parvenit pe adresa Comisiei și au fost oferite de persoane din cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Imediat au încercat să iasă basma curată, Poalelungi chiar minţind cum că nu ar fi fost în RM în data de 7 aprilie 2012, atunci când s-a pus la cale schema de legalizare a unor acțiuni de tip raider asupra Băncii de Economii. Dovezile însă îl contrazic pe Mihai Poalelungi şi demonstrează că acesta a fost în RM în zilele în care s-a pus la cale atacul raider asupra BEM.

Implicarea acestora în delapidarea statului, dar şi a investitorilor străini însă nu se opreşte aici. După cum bine cunoaştem cu toţii, hoţii numiţi şi raideri se simt cel mai bine atunci când în RM este haos şi instabilitate politică. Cele mai răsunătoare atacuri raider au fost făcute tocmai în aceste perioade, care se dovedesc a fi mană cerească pentru ei.

Hotărârea Curţii Constituţionale din 22 aprilie 2013, de fapt, mai corect spus Hotărârea lui Alexandru Tănase din acea zi, dictată de Vladimir Plahotniuc, a avut menirea tocmai de a prelungi această perioadă de instabilitate politică, pentru a oferi timp lui Plahotniuc să ducă la capăt distrugerea Moldova Agroindbank. După cum bine cunoaştem, această bancă a mai fost supusă atacului raider acum doi ani şi doar intervenţia promptă a Guvernului a stopat distrugerea MAIB şi trecerea ei în proprietatea lui Plahotniuc, Platon şi ceilalţi din grupul lor mafiot. Cu regret, Filat a avut atunci curajul să restituie acţiunile investitorilor străini, doar datorită faptului că au fost furaţi acţionarii străini. Nu la fel a procedat şi în cazul Victoriabank, ASITO, Moldinconbank etc.

Deoarece exista riscul de a le eşua atacul raider asupra MAIB, Plahotniuc a recurs din nou la ajutorul lui Alexandru Tănase, care printr-o hotărâre a CC a restrâns împuternicirile Guvernului şi Premierului interimar, astfel ca acesta să nu poată interveni pentru a stopa jefuirea MAIB, aşa cum a intervenit în 2011. Prin această Hotărâre, Tănase a devenit încă odată complice la atacul raider asupra MAIB, pe care l-a înlesnit prin lipsirea de posibilităţi şi împuterniciri Guvernul pentru a nu avea posibilitatea stopării acestui atac raider.

Acest nou atac asupra MAIB a început prin luna februarie a acestui an, cunoscându-se deja mersul evenimentelor politice din RM. Deşi s-a calculat fiecare pas pentru jefuirea MAIB, se pare că insistenţa europenilor de a fi votat cât mai rapid un nou Guvern le-a cam dat peste cap planurile raiderilor, ceea ce a şi adus la mişcarea disperată din 22 aprilie 2013, când Vlad Filat a fost pur şi simplu lipsit de dreptul fundamental de a alege şi de a fi ales. Însă nu aceasta e problema asupra căreia trebuie să ne axăm acum, ci ingeniozitatea cu care s-a făcut această mişcare. Plahotniuc a mizat pe faptul că toţi vor fi oripilaţi de neconstituţionalitatea şi ilegalitatea Hotărârii CC din 22.04.2013, iar atenţia tuturor va fi axată asupra celui lipsit de dreptul fundamental de a alege şi de a fi ales. Trebuie să recunoaştem că planul i-a reuşit de minune. În timp ce toţi îl plângeau sau se bucurau pentru necazurile lui Filat, Plahotniuc îşi căuta în umbră şi nestingherit de nimeni de atacul asupra MAIB.

Există toate şansele ca de această dată Plahotniuc să pună mâna definitiv pe MAIB. De asemenea existau şanse ca acest atac raider să aibă loc fără ca nimeni să cunoască despre el, dacă Filat nu ar fi pus condiţie votarea Guvernului cel târziu până la întâi iunie, sau în caz contrar se va merge la alegeri anticipate. Această situaţie neprevăzută de raideri le-a provocat panică şi au încercat grăbirea lucrurilor, ceea ce i-a făcut să comită unele greşeli. Aceste greşeli i-au demascat pe raideri, ceea ce i-a pus în gardă pe acţionarii MAIB, care au făcut publică de urgenţă această informaţie în plină noapte dintre 27 spre 28 mai.

Plahotniuc la ora actuală are la mână întreg sistemul judecătoresc, Procuratura, CNA şi alte instituţii de importanţă strategică şi de forţă din RM, iar prin acapararea MAIB va pune stăpânire şi pe întreg sistemul financiar-bancar al statului. Filat la ora actuală este o legumă politică, practic nu mai contează pe scena politică. Însă, mai are şansa şi posibilitatea de a opri acapararea totală a statului de către Plahotniuc, iar odată atins acest scop, acestuia nu-i va rămâne decât să-l execute în stil mafiot şi pe Filat pentru a-l elimina total.

Chiar în momentul în care scriu acest articol, din surse cunosc că la sediul PLDM se duc negocieri strânse, de data aceasta între membrii PLDM. În urma acestor negocieri, concluzia sau rezultatul trebuie să fie doar unul: alegerile anticipate, deoarece în această situaţie nu se poate de format un alt Guvern din care să facă parte aceeaşi hoţi, care nu au nicio tangenţă cu scopul declarat, cel de integrare europeană, dar urmăresc doar jefuirea statului şi acapararea criminală a afacerilor prospere, cum se întâmplă acum şi în cazul MAIB

Votarea lui Iurie Leancă în fruntea Guvernului poate însemna pentru Filat şi PLDM un nou caz Tănase, Godea, Nagacevschi, care au fost cu toţii cumpăraţi de Plahotniuc, iar acum lucrează de zor la distrugerea PLDM şi a lui Filat. Chiar dacă Iurie Leancă pare loial acum lui Filat, nu trebuie să uităm că la fel au fost şi Godea cu Tănase, iar “puterea de convingere” a lui Plahotniuc nu a dat niciodată greş în astfel de situaţii.

P.S. O condiţie pentru votarea Guvernului Leancă de către PD ar fi neimplicarea insitutuţiilor statului în frunte cu Guvernul în stoparea atacului raider de la MAIB.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu