Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 18 mai 2013

Până unde va merge Tănase şi Curtea lui

Astăzi cineva şi-a mai arătat odată muşchii prin intermediul lui Alexandru Tănase şi CC. Într-un stat normal, odată ce eşti atât de corupt, iar Ministerul Transportului nu a fost furat şi falimentat atât de mult nici pe timpul comuniştilor, cum se întâmplă sub conducerea ta, omeneşte ar fi să-ţi depui singur demisia şi să-ţi vezi de căutatul vacilor sub coadă, meserie la care se spune că te pricepi cât de cât. Iată că la noi e cu totul altfel şi atunci când eşti demis pe bună dreptate, apelezi la tot felul de tertipuri pentru a te reîntoarce la treucă.

Decizia lui Tănase de astăzi vine încă odată să ne amintească că trăim în Republica Moldova, iar aici contează doar ce comandă stăpânul şi banul! Nu o să intru acum în detalii juridice, deşi CC încalcă flagrant Constituţia prin împuternicirile pe care şi le-a arogat, situându-se astfel, chiar deasupra Constituţiei. Pentru Tănase nu mai contează nici faptul că prin aceste decizii pe care le ia acum se încalcă însăşi practica judiciară a Înaltei Curţi din perioada celor 22 de ani de independenţă. Faceţi un mic efort şi veţi găsi o sumedenie de astfel de încălcări, când CC s-a expus acum 12-13 ani pe astfel de situaţii, există hotărâri în vigoare ale CC pe marginea împuternicirilor Guvernului interimar, iar Tănase le ignoră cu neruşinare, fără ca măcar să facă micul efort de a le abroga, înainte de a adopta altele total contrarii celora deja existente în practica judiciară a Curţii.

De ce face aceste lucruri Alexandru Tănase şi unde vrea să ajungă prin aceste violări ale Constituţiei, veţi vedea foarte curând. Foarte curând Alexandru Tănase va deveni preşedintele unui partid, după ce va părăsi CC, partid finanţat de Plahotniuc. Acum Tănase îşi asigură banii pentru finanţarea noului partid pe care-l va conduce şi care va aparţine de facto lui Vladimir Plahotniuc. Tănase prin aceste încălcări ale legislaţiei vrea să forţeze mâna celor din PLDM şi PCRM pentru a-l demite. Şi la acest lucru se va ajunge, căci în acest rimt nu mai poate funcţiona statul. Orice se încearcă să se facă spre binele cetăţenilor acestui stat, este anulat de Tănase şi CC. Statul RM practic este paralizat acum datorită crizei politice existente, dar şi a faptului că Plahotniuc prin lacheii săi de la CC şi CNA nu permite ca să se depăşească această criză.

Următorul pas pe care-l vor face cei din parlament va fi reîntoarcerea legii cu privire la CC pentru a fi promulgată de către Preşedinte. Şi o vor întoarce în acelaşi format în care este şi acum, cu posibilitatea demiterii judecătorilor CC. Asta s-a urmărit prin aceste decizii luate de Tănase şi CC, forţarea deputaţilor de a merge la limita legii şi asta vom avea. Iar Nicolae Timofti este obligat a doua oară să promulge legea aşa cum o va primi de la parlament.

Tănase trebuie să părăsească funcţia de la CC, dar nu vrea să o facă de bunăvoie. Vrea haos, vrea dezordine şi forţarea mâinii celor din parlament, ca aceştia să meargă la limita legii pentru a demite actualul format al CC. Şi-i va reuşi acest lucru, iar după asta în calitate de lider politic îşi va pune tunurile pe rivalii politici, sperând că asta-i va aduce dividente politice în alegerile anticipate care vor avea loc cel târziu în luna noiembrie-decembrie a acestui an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu