Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 octombrie 2010

Unde este raţiunea în ceea ce spune Lazăr?

În ultimul timp nu prea am scris nimic şi din lipsa timpului, dar şi din alte cauze, care mi-au displăcut. Printre acestea ar fi şi neînţelegerile din alianţă, eşuarea referendumului, dar şi prostia unor politicieni. Pur şi simplu am vrut să privesc toate ce se întâmplă cu mai multă indiferenţă. Doar că şi indiferenţa poate avea o limită. Când mă refer la limită, vorbesc de prostia debitată de Lazăr în calitatea sa de ministru al economiei, în ceea ce ţine de cele 30% pe care ar trebui să le achite cetăţenii care se refuză de a mai fi furaţi de Termocom.

Deşi, "distinsul" ministru a dat drumul acestei prostii cu ceva timp în urmă, nu am vrut să mă pronunţ asupra celor spuse, până nu voi auzi şi părerea altor persoane, care ar fi mai potriviţi să se dea cu părerea în această privinţă. Vorba premierului Filat "Îmi este subaltern şi-l tratez în asemenea mod". Deci, Lazăr este un subaltern şi aşteptam să se dea cu părerea persoane care ar putea hotărî această problemă.

Filat a fost promt în această privinţă şi a spus că nu va trece nicidecum o astfel de aberaţie în guvern.
Am aşteptat o reacţie promtă şi din partea primarului, care încă se lasă de aşteptat. Ori să nu mai fie Dorin Chirtoacă, actualul, acel Dorin Chirtoacă, care pe vremea guvernării comuniste se bătea cu pumnul în piept încercând să protejeze consumatorii de furtul celor de la Termocom? Ori să fie de vină faptul că la conducerea Termocom nu se mai află Antocel, ci omul său? Ori prieteniile PL-ului cu PD-ul să-l fi împiedicat pe primar să mai ia apărarea simplilor consumatori?

În ceea ce-l priveşte pe Lazăr, am înţeles că acesta s-a transformat peste noapte în apărătorul celor săraci, şi că cei care au trecut la încălzire autonomă ar fi mari bogătani şi trebuie taxaţi de stat. Domnule Lazăr, nu mai fiţi penibil. Oamenii bogaţi nu locuiesc la bloc şi nu au ei parte de încălzire centralizată. Asta cred că o ştiţi din proprie experienţă, dar o faceţi pe naivul (ca să nu folosesc alte apelative), demonstrând cât de îngust puteţi să gândiţi în unele situaţii. Şi încă ceva, domnule ministru, oamenii care aleg o sursă alternativă pentru energia termică o fac tocmai pentru a economisi ceva bani şi pentru a nu fi nevoiţi să dea şi ultima bucăţică de la gura copiilor pe serviciile de proastă calitate ale Termocomului!

Tot privitor la aberaţiile lui Lazăr, ţin să-i amintesc că fiecare persoană are dreptul să-şi aleagă pentru ce serviciu să plătească şi nu este obligat să achite servicii de proastă calitate.
Lazăr şi ceilalţi cărora acesta încearcă să le mărească fraudulos averile din buzunarul bieţilor oameni ţin să le amintesc că dacă o mai ţin cu astfel de aberaţii, oamenii n-o să achite nici acele 5%, care la fel sunt ilegal stabilite. Din contră, Termocom va plăti cetăţenilor pentru disconfortul pe care-l provoacă ţevile lor care trec ilegal prin apartamentele oamenilor, care atenţie, constituie PROPRIETATE PRIVATĂ!

Un comentariu:

  1. Ehei, hai sa nu uitam ca nu am scapat definitiv de comunism. Nu toti au reusit la sfiristul anilor 90 sa prinda un loc la teava de gaz, asa ca pina la "fiecare persoană are dreptul să-şi aleagă pentru ce serviciu să plătească" mai este cale lunga

    RăspundețiȘtergere