Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 24 octombrie 2010

“Ocean Paradise” şi realitatea dură în care ne aflăm

După atâta răutate, ură şi atacuri existente între politicienii noştri, fenomen care se propagă rapid şi printre oamenii de rând, în special printre susţinătorii acestora, este nevoie de a evada puţin din această atmosferă  neplăcută. Cel mai mult ne poate ajuta în această situaţie un film bun. Şi nu oricare film, ci un film excepţional, precum este Ocean Paradise, care îi are ca protagonişti principali pe Jet Li şi Kwai Lun-Mei (o puteţi recunoaşte din “All About Women”).

În Ocean Paradise, Jet Li s-a angajat într-un proiect atipic, o dramă în care actorul se îndepărtează  de filmele cu arte marţiale care l-a făcut celebru. Acest film va marca revenirea lui Li în lumea filmului chinez, fiind primul film în limba chineză după succesul înregistrat de “Warlords”. Cu siguranţă că şi Ocean Paradise va fi un adevărat succes, ţinând cont de tema originală a filmului şi calitatea acestuia.

Ocean Paradise este un film în care veţi avea ce vedea, chiar dacă este un pic monoton (în comparaţie cu alte filme de acţiune ale lui Jet Li). Este un film care ne prezintă realitatea. Un film despre nişte eroi simpli, care trăiesc zi de zi printre părinţii noştri. Un film recomandat tuturor părinţilor şi viitorilor părinţi. Privind acest film vom învăţa să fim mai buni, mai răbdători, mai atenţi cu cei din jurul nostru, cu cei mai trişti ca noi, cu cei ce suferă de diferite dezabilităţi.

Nu voi înşirui în cele ce urmează evenimentele care au loc în film, lăsându-vă pe voi să-l priviţi cu mai mare interes, căci din proprie experienţă pot să spun că un film despre care ai aflat prea multe amănunte nu mai este atât de interesant şi captivant atunci când îl priveşti.

Desigur, vreau să recomand acest film şi politicienilor noştri din două motive:

1. Pentru ai face mai buni, şi

2. La un moment dat, vedeam în copilul autist, pe nume Dafu, fiul lui Wang Xingcheng (Jet Li), o bună parte a electoratului, care după aproape un deceniu de îmbolnăvire continuă a devenit grav bolnav, asemeni unui autist incapabil în aşi exercita majoritatea activităţilor. Ceea ce cer eu de la actualii politicieni este să lase fotoliile calde în care se află acum şi studiourile tv şi să meargă la alegători, care în mare parte nu sunt capabili de a face alegerea corectă la 28 noiembrie. Şi asemeni protagonistului principal din Ocean Paradise, să lucreze cu ei, să încerce să-i vindece de autismul comunist de care suferă.

Cancerul de care suferea Wang Xingcheng îl asociez cu comuniştii, care sunt cancerul societăţii, cu care trebuie să lupte şi politicienii noştri şi să câştige lupta cu el, ca să nu se trezească societatea într-un final, vindecată, dar cu cancerul comunist din nou la guvernare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu