Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 21 octombrie 2010

Încep să apară şi rezultatele primirii cu “hurta” în rândurile PLDM

Azi a avut loc o situaţie cel puţin penibilă şi jenantă în ce-l priveşte pe Prim-ministrul şi în acelaşi timp şi liderul PLDM Vlad Filat. Din cele întâmplate azi, am putea înţelege că domnul Filat, jurist de profesie, cu studiile efectuate la una din cele mai prestigioase universităţi din România nu prea a avut timp în anii de studenţie să ia cunoştinţă cu unele prevederi elementare de jurisprudenţă. Posibil să fie adevărată şi ipoteza cu privire la lipsa timpului domnului Filat, ţinând cont de zvonurile ce ţin de perioada de studenţie la Iaşi a sus-numitului.

O altă ieşire din situaţia a domnului Filat ar fi că în România a studiat după legislaţia românească (pe care o aducea drept exemplu cu mare ardoare domnul Preşedinte interimar într-o emisiune tv, situaţia la fel de penibilă), dar a avut totuşi timp destul pentru a face cunoştinţă şi cu legislaţia autohtonă pentru a nu ajunge în astfel de situaţii jenante.

Dubios este şi faptul că Curţii Constituţionale i-au trebuit tocmai două săptămâni să-şi dea seama că Prim-ministrul nu poate sesiza Curtea Constituţională. Aici am putea lesne înţelege că este o răzbunare subtilă a lui Mihai Ghimpu, fapt deloc îmbucurător, deoarece asta dă dovadă de laşitate din partea membrilor AIE, care continuă să se atace reciproc, folosindu-se de diverse lovituri sub centură.

Un analist politic a recunoscut într-o emisiune tv că Vlad Filat, pe timpul când era deputat plătea din banii proprii unele persoane pentru a-l ajuta şi consilia, pentru a nu-şi irosi fără folos mandatul de deputat pe care i l-au oferit cetăţenii. Acţiune salutabilă şi binevenită. Atunci de ce nu-şi aduce în jurul său şi acum oameni capabili care l-ar putea consilia în cele ce trebuie să facă, pentru a nu se trezi în situaţii penibile ca şi cea de azi de la Curtea Constituţională?

Răspunsul la aceste întrebări, cât şi cauza acestei situaţii în care s-a trezit azi preşedintele PLDM stă în prostia pe care a făcut-o acesta atunci când fără pic de raţiune a primit în ultimul an toate scursurile comuniste în partid. Cu astfel de oameni s-a înconjurat domnul Prim-ministru, care, unii din prostie, alţii intenţionat, îl vor trage dor în jos, în timp ce oamenii cumsecade, capabili, bine-intenţionaţi, dar care nu au fost de acord cu ce se întâmplă acum în partid au fost marginalizaţi. Şi acesta e doar începutul declinului. Ce e mai rău pentru PLDM abia urmează!

8 comentarii:

  1. A mai zis cineva, foarte aproape de unii conducatori ai PLDM, ca asa cum s-a umflat acest partid cu multi specialisti, din multe domenii, asa si se va sparge, ca o bula de sapun. Interesant, ce va face atunci intreaga inteligentime, care s-a inverzit peste noapte???

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu specialistii sunt problema acestui partid, ei sunt putin la numar adevarati specialisti si nu au un cuvând greu de spus. Problema sta in toti acei care au venit dupa 29 iulie 2009, multi din ei venind doar pt a fi in partidul lui Filat, iar altii trimisi special aici pentru a distruge partidul pe interior

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate asa este, sa umflat cam repede harbuzul, verde pe din afara si rosu inauntru. Pacat

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci este o răzbunare subtilă a lui Mihai Ghimpu? Nu-mi inchipui cum Curtea Constituţională l-ar asculta pe Mihai Ghimpu. In rest, sunt de acord.

    RăspundețiȘtergere
  5. Se pare e si o razbunare si a lui Pulbere, care e vechi prieten de al lui Diacov. La fel Puscasu nu-l prea inghite pe A. Tanase, amicul lui Filat. Dar totusi nu inteleg, cum se poate ca un subaltern al prim ministurlui, fie el si minstru al justitiei, este subiect al sesizarii la CC, iar capul guvernului, nu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim 22 octombrie 2010, 10:50, a fost o presupunere a mea, care e posibil sa ramână la stadiul de presupunere. Am dedus asta si din intepaturile tot mai frecvente dintre PL si PLDM (de existenta carora imi pare foarte rau), dar si de subiectii sesizarii respective.
    Anonim 22 octombrie 2010, 11:27 tot ce e posibil sa ai dreptate in privinta razbunarii. Dar, este nespus de regretabil daca judecatorii de la care ne asteptam cel mai mult la corectitudine impartialitate si neatârnare, emit hotărâri in dependenţa de cine si pe cine are ură. Cât despre subiectii de sesizare: legea este ambiguă, iar distinsii nostri "constitutionali" o interpretează in dependenta de caz, persoana. Pâna acum sesizarile Guvernului la CC au fost semnate de premier, la fel ca si in situatia dată.

    PS Data viitoare comentati sub un nume, ca sa-mi fie si mie mai usor sa va raspund :)

    RăspundețiȘtergere
  7. "răzbunare subtilă a lui Mihai Ghimpu" nu-l mai cita pe Botan si adu ceva argumente,ca ajungi sa fii la fel de las ca si Ghimpu,faci exact acelasi lucru pt care il judeci pe dinsu(il ataci fara dovezi confirmate) ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu citez pe nimeni, in special pe Botan care mi-e antipatic. Am zis, e o opinie a mea. In aceasta problema erau interesati doar Ghimpu si Filat. A iesit asa cum si-a dorit Ghimpu. Daca e o simpla intâmplare, asa sa fie. As saluta asa ceva.
    De lasitate dau dovada cu totii, atunci când se ataca reciproc, gândindu-se doar la buzunarul lor si cum sa mai adune un vot in detrimentul celuilalt, in loc sa fie uniti si sa se inteleaga pentru binele oamenilor.

    RăspundețiȘtergere