Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 august 2010

Unii îi au din belşug, noi măcar să-i admirăm

Zilele astea se face mare zarvă pe seama unora, la ordinul cărora se mişcă orice în ţara asta sau nu se mişcă, în funcţie de cum le vrea muşchiul lor. Şi asta datorită relaţiilor pe care le au, dar în special a banilor cărora nici nu le ştiu numărul.

Tocmai despre bani vreau să vorbesc şi eu în această postare. Dar nu doar despre euro şi dolari, preferaţi de Plahotniucii şi Voroninii de la noi, ci despre bani frumoşi, ca aspect, nu ca număr şi valoare.

În cele ce urmează voi încerca să vă arăt cele mai frumoase bancnote din lume conform The Telegraph, care face o scurtă prezentare a acestora.

Astfel, o bancnotă de cinci colones din Costa Rica care îl reprezintă pe Rafael Yglesia Castro, preşedinte al Costa Rica între 1894 - 1902 şi o orhidee Guaria Morada, floarea naţionala din Costa Rica.

88303-banconte[1]

O bancnotă canadiana de cinci dolari, reprezentând copii care joacă hochei pe gheaţă. Pe spate este o poveste scurtă de Roch Carrier: "iernile copilăriei mele au fost multe. Am trăit în trei locuri - şcoală, biserică şi patinoar -. Dar viaţa noastră reală a fost la patinoar".

bancnota2

Urmează o colorată bancnotă de cinci dolari australieni. În 1965, Australia a adoptat numele "royal" pentru moneda sa, dar a fost ulterior abandonat în favoarea dolarului.

bancnota3

O bancnotă de o liră egipteană. Toate bancnotele egiptene sunt bilingve.

bancnota4

O bancnotă 100 dirham din Emiratele Arabe Unite, arătând World Trade Centre. Un watermark cu un soim este introdus pe toate bancnotele din Emiratele Arabe Unite pentru a ajuta la prevenirea fraudelor.

bancnota5

O bancnotă de cinci rupii din Pakistan. Portul descris este portul Gwadar, care a fost deschis în 2008

bancnota6

O bancnotă de cinci ringitt din Malaezia. Are pe ea imaginea Aeroportului Internaţional Kuala Lumpur, Petronas Twin Towers, şi Multimedia Super Corridor.

bancnota7

O bancnotă de 20 de rand din Africa de Sud. Fiecare din această serie de bancnote are un animal diferit pe ea.

bancnota8

O colorată şi florală bancnotă de 1.000 de franci din Polinezia Franceza.

bancnota9

O bancnotă de 500 baht din Thailanda. Aceasta este echivalentă cu aproximativ 10 lire sterline.

bancnota10

O bancnotă de zece dolari din Surinam. Dolarul a înlocuit guldeni surinamezi în ianuarie 2004.

bancnota11

O bancnotă de o lempira din Honduras. Lempira a fost introdusă în 1931 şi este numită după al 16-lea conducător, care a condus rezistenţa împotriva spaniolilor.

bancnota12

O bancnotă de cinci dolari din Noua Zeelanda, cu imaginea unui hoiho, un pinguin cu ochii galbeni, reprezentativ pentru această ţară.

bancnota13

O bancnotă de un dolar din Bahams, arătând prima linie a poliţiei regale.

bancnota14

O bancnotă de un dinar din Libia. Dinarul a înlocuit lira în 1971.

bancnota15

O bancnotă indoneziană de 1.000 de rupiah. Termenul de rupiah derivă din indianul "rupie". Această bancnotă prezintă case tradiţionale în oraşul Palembang.

bancnota16

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu