Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 19 decembrie 2015

Plahotniuc i-a găsit un nou rol lui Usatîi




Cred că toată lumea își amintește cum la 12 septembrie, sâmbătă seara, cadavrul politic Iurie Roșca a postat pe Facebook cât de mult îi iubește el pe cei din Platforma Demnitate și Adevăr, cum își ia cortul și se duce a doua zi în PMAN, când se pregătea un nou protest de amploare.

Joi seară, la TV 7, la o oră de maximă audiență, Renato Usatîi, revenea triumfător într-un studiou pe care-l părăsea acum o lună cu coada între vine, neputând explica de ce Plahotniuc se joacă cu el precum un șoricel.

Numai că de data aceasta, Usatîi n-a mai părăsit studioul, dar chiar și-a permis de câteva ori să silabisească cuvântul Plahotniuc. Desigur, nu a spus nimic concret despre nașul mafiei moldovenești, doar lăudându-se că Plahotniuc s-ar teme de el.

Însă pe lângă show-ul său obișnuit, Renato a avut la un moment dat câteva ieșiri care au bulversat opinia publică și au creat subiecte de știri pentru bloggerii lui Plahotniuc. Vezi Doamne, cică el în Parlament ar face alianță numai cu Platforma DA și că tare l-ar simpatiza pe Andrei Năstase, liderul acesteia.

Pe loc mi-a venit în minte istoria de la 12 septembrie, cu declarația lui Roșca și campania mediatică de pe toate site-urile lui Plahotniuc: Roșca e cu Platforma DA.

Cam la fel s-a întâmplat și acum, iar odată cu aceste declarații, se pare că Plahotniuc i-a găsit un nou rol lui Usatîi, cel de a lupta cu cei din Platforma Demnitate și Adevăr – singurul adversar real al Păpușarului.

Și dacă până acum lui Plahotniuc nu i-a reușit deloc strategia detractării, toate invențiile sale despre platformă, pe care a acuzat-o ba că e cu unioniștii, ba cu rușii, ba cu teroriștii, ba cu kgb-iștii, acționând ca un bumerang, acum a început o nouă stratagemă – aceea de a o băga în aceleași ape cu Usatîi.

Pentru că orice laudă din partea unui asemenea individ nu poate să facă nimic altceva decât să te murdărească, mai ales că platforma s-a transformat acum în partid politic, iar electoratul său este format din intelectualitate, oameni care niciodată nu ar avea ochi pentru asemenea specimene.

 Renato mai repetă de vreo 2-3 ori ideea aceasta, iar televiziunile lui Plahotniuc vor titra non-stop această gogoriță a făleșteanului.

În final nu pot decât să îi sfătui pe cei din platformă să fie mai atenți cu această slugă umilă a lui Plahotniuc, care timp de trei ani n-a avut decât un singur rol – cel de a lupta cu dușmanii nașului.

Așadar, mă aștept ca-n următoarele luni Usatîi să plece tot mai rar pe la Moscova, Plahotniuc i-a găsit un nou rol, cel de a murdări Platforma prin asocierea cu oamenii de acolo. Doar că eu cred că dacă și are de făcut cu cineva alianțe, atunci Renato trebuie să le facă doar cu Filat și Plahotniuc, de preferat în penitenciarul 13.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu