Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 decembrie 2015

Cum îl face Alexandru Tănase premier pe Plahotniuc




Zilele trecute discutam cu câteva persoane despre mişcarea neaşteptată a lui Plahotniuc, prin care, practic a distrus PCRM-ul lui Voronin, scoţându-i pe cei 14 deputaţi comunişti.

Mulţi probabil au văzut în ultima acţiune a lui Plahotniuc o mişcare de mare maestru şi strateg. În realitate, să distrugi un PCRM cu un Voronin total supus şi loial, care ar fi votat orice i-ai fi cerut, este o acţiunea realizată din disperare. Din disperarea de a demonstra că el are cea mai mare fracţiune din parlament, numeric mult peste celelalte fracţiuni şi de a încerca astfel să-şi impună candidatul preşedintelui Nicolae Timofti, dacă prin şantaj şi ameninţare cu puşcăria a membrilor familiei acestuia nu i-a reuşit.

Şi se pare că, cel care şi-a început „businessul" traficând femei în Ţările Balcanice şi nu numai, nu s-a limitat doar la a distruge PCRM-ul, dar a făcut o altă mişcare, şi mai disperată decât prima.

Dacă până acum Plahotniuc apela şi îşi punea în funcţie doar trepăduşii mai neimportanţi, cum sunt Ghimpu, Leancă, Voronin, Usatîi, uneori şi pe Dodon, de data aceasta Plahotniuc a apelat la artileria grea din subordonarea sa, Curtea Constituţională şi în special, la Alexandru Tănase.

Spun artileria grea, deoarece oligarhul Plahotniuc a mai apelat la Tănase în condiţii decisive şi de extremă disperare, doar odată, atunci când lui Filat i-a fost interzis să mai ocupe vreodată funcţia de premier printr-o decizie a Curţii Constituţionale.

Este evident, că acest individ este în agonie şi disperare. O spun acţiunile lui, jurnaliştii şi televiziunile aflate la cheremul lui. Disperarea şi frica de a eşua şi de a fi distrus de propriul sistem pe care l-a creat poate fi observat şi în modul de a acţiona al bloggerilor şi postacilor lui aserviţi, care, altădată erau reţinuţi şi destul de civilizaţi, dar care acum sunt tot mai agresivi şi mai disperaţi.

În aceste condiţii, soarta este în mâinile noastre. În situaţia în care, chiar şi preşedintelui statului (ultima instituţie care nu era captivă şi care prin lege se putea opune) i s-a interzis de a-şi îndeplini împuternicirile atribuite de lege şi de a stopa încercarea de a fi instalat premier Plahotniuc sau altcineva aservit lui, salvarea este în noi înşine!

Doar noi, simplii cetăţeni mai putem salva statul Republica Moldova şi pe noi înşine din captivitatea lui Plahotniuc, ieşind în stradă pe 4 ianuarie şi cerându-le să-l voteze pe Ion Sturza, un prim-ministru pentru popor şi împotriva clanurilor mafiote din parlament!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu