Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 februarie 2013

Cerem audierea publică a lui Plahotniuc, Ghimpu, Filat, Lupu şi a celorlalţi implicaţi în cazul Paciu

Se pare că de ce ne-a fost cel mai mult frică nu vom putea evita. Cu câteva zile în urmă am făcut un apel către toţi cei de bună credinţă care vor să afle adevărul legat de dezmăţul din Pădurea Domnească soldat cu moartea unui om nevinovat, să nu lase ca acest subiect să se epuizeze, să fie uitat de presă şi opinia publică, iar în final Plahotniuc şi toţi ceilalţi care se fac vinovaţi de moartea şi tăunirea morţii lui Sorin Paciu să scape basma curată, cum din păcate se întâmplă mereu la noi.

Am intuit din timp că Plahotniuc îşi va pune căţeii la treabă, de care dispune într-un număr impunător de mare (Hămăieşi, VasilCăţău, Publike, Timpuri plahotniuciene etc, dar şi organe de stat şi organe de forţă), care vor face tot posibilul să distragă atenţia de la demiterea şefului lor suprem, Plahotniuc-Ulinici. Şi de această dată s-a dovedit că aceştia îşi slujesc cu credinţă stăpânul, astfel că ne-am trezit că lumea mai că a uitat de demiterea criminalului de la Grozeşti şi şi-au întors privirea spre Bamca de Economii, Spitalul Republican, sau alte probleme scoase acum de la naftalină de păpuşar în scop de şantaj şi intimidare la adresa celor care vor să-l demită.

Trebuie să recunoaştem cu toţii că problema Băncii de Economii este una foarte gravă, dar această problemă există încă din 2010. De ce tocmai acum organele de forţă controlate de Plahotniuc s-au apucat de deschis dosare penale? Răspunsul este clar pentru toţi, tocmai pentru a distrage atenţia de la infractorul Plahotniuc, de la audierea acestuia de către Comisia parlamentară de anchetă şi de la demiterea acestuia. Cullmea nesimţirii este că aceşti căţei lingători de organe genitale ale lui Plahotniuc, prin influenţa mediatică de care dispun şi de data aceasta au reuşit să inducă lumea în eroare. Astfel, de la raiderul Plahotniuc care în doi ani a pus în genunchi Banca de Economii, aceşti lătrători au reuşit să paseze vina colapsului în care se află BEM spre cu totul alte persoane. În consecinţă, Plahotniuc a reuşit să distragă atenţia societăţii civile de la demiterea sa, totodată aruncând vina pentru hoţiile de la BEM asupra altora, ajutat fiind de supuşii din meidia şi online, iar cu ajutorul organelor de forţă controlate fabrică dosare penale şi-i şantajează pe cei care doresc să-l demită.

Toate aceste noi mişcări ale lui Ulinici au dat roade. Filat, cum ne şi aşeptam s-a dovedit a fi din nou şantajabil. De la demiterea directă a lui Plahotniuc, a făcut un pas mare înapoi spre modificare legislaţiei pentru a putea fi demişi vice-preşedinţii fără acordul lui Marian Lupu. Se pare că, şantajat fiind de Plahotniuc, atât el cât şi alţii din PLDM, care trebuie să recunoaştem că sunt foarte şantajabili la câte hoţii au făcut, Filat a uitat şi de modificare Regulamentului parlamentului. Plahotniuc ştie de ce.

O ultimă speranţă care ne-a mai rămas ar fi audierile Comisiei parlamentare de anchetă. Cu regret, nici de aici nu avem prea mari reuşite. După o săptămână de audieri nu am aflat nimic nou. Membrii comisiei ţin aproape totul ascuns faţă de opinia publică Ceea ce ar fi trebuit să se desfăşoare cu uşile deschise, din contra se fac departe de ochii presei. Ori, această comisie nu se ocupă de urmărirea penală, nu are scopul de a atrage la răspundere pe cei implicaţi. Scopul acestei comisii este de a face lumină în ceea ce Plahotniuc, Ghimpu, Lupu, dar poate şi Filat vor cu tot dinadinsul să ţină asuns de opinia publică, din care cauză şi trebuie ca aceste audieri să se facă în prezenţa presei.

Aceste audieri trebuie să fie publice din motivul că membrii acestei comisii nu vor, sau au frică, sunt şantajaţi să nu spună tot ceea ce află de la cei audiaţi. Aceşti membri nu sunt decât nişte simpli deputaţi, o bună parte din opoziţie care pot fi şantajaţi în spatele uşilor închise atunci când îi vor audia pe persoane precum Zubco, Pleşca şi ceilalţi. La aceste audieri, dacă chiar se vor prezenta, atât Zubco, dar în special Plahotniuc vor veni pregătiţi cu câteva dosare fabricate în special membrilor comisiei comunişti şi liberal-democraţi pentru a-i face să tacă şi să nu-şi facă treaba aşa cum trebuie. Imaginaţi-vă, ce curaj ar avea Petrenco să-i adreseze întrebări incomode lui Plahotniuc în spatele uşilor închise, departe de ochii presei şi a societăţii civile, când Plahotniuc foarte simplu poate să-i fabrice nişte dosare penale la fel cum a făcut şi în cazul PLDM-iştilor Alexandru Tănase, Vitalie Nagacevschi, Mihai Godea dar şi a comuniştilor Ion Ceban, Sergiu Sârbu, Vadim Mişin şi a celorlalţi foşti comunişti pe care a reuşit să şi-i supună fie prin ameninţări, fie prin sume mari de bani.

Nu ştim ce se va întâmpla cu Regulamentul parlamentului, va fi modificat, ori Filat a clacat total şi nu va mai face nicio mişcare de frica lui Plahotniuc, dar ştim cum vor decurge audierile în cazul lui Plahotniuc, Zubco, Pleşca, Ghimpu, Lupu, Filat, în cazul în care acestea se vor desfăşura cu uşile închise. De aceea trebuie să le cerem celor din Comisia parlamentară de anchetă să dea dovadă de curaj şi să cheme la aceste audieri presa. Aşa se vor apăra şi ei de şantajul lui Plahotniuc şi a celorlalţi audiaţi, nu vor fi nevoiţi să treacă prin intimidările acestor bandiţi, totodată aşa vom putea vedea reacţia fiecăruia atunci când este audiat şi ne vom putea da seama când mint şi când nu şi poate vom afla şi noi mai multe despre cele întâmplate la acea vânătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu