Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 ianuarie 2013

Căpuşile şi lăţeii lui Plahotniuc au scos capul la lumină

Preţ de vreo trei săptămâni, presa din Republica Moldova, oamenii politici, comentatori, analişti, bloggeri s-au împărţit în două tabere. Prima tabără sunt cei cărora nu le este indiferent de soarta acestui stat, cei care încă nu au fost cumpăraţi de Plahotniuc, care au încă demnitate şi onoare, puterea şi curajul de a-l înfrunta pe Plahotniuc-Ulinici şi care-şi doresc neapărat debarcarea acestuia din prezidiul parlamentului şi pedepsirea lui pentru nenumăratele infracţiuni săvârşite .

Ştiu că risc să mă repet la nesfârşit atunci când readuc în atenţia oamenilor simpli care citesc cele scrise aici, dar ştiu că doar spunându-le şi reamintindu-le mereu cine este acest criminal pe numele său Plahotniuc, sau Ulinici sau naiba să-l ia cum l-o mai fi chemând, vom reuşi să-i ajutăm să vadă adevărul despre acest infractor. De data aceasta îl voi parafraza pe I Hadârcă (nu ştiu dacă această persoană are vreo legătură de rudenie cu I. Hadârcă din PL), care a spus într-un articol al său, citez: “Nu am spațiu și nici plăcerea de a enumera toate faptele abjecte ale acestui individ demn de a sta pe banca acuzaților într-un proces imparțial și echitabil, în care judecătorii să nu-i dea sentințe exagerate ci doar pe cele pe care le merită cu prisosință. Căratul de «parașute», plastic vorbind, atacurile de tip raider, condamnarea la închisoare a unor oameni nevinovați, traficul cu de toate, de la carne la metale feroase, implicarea în crima organizată, mulgerea mecanizată a întreprinderilor de stat de genul FRAZELUȚA și Moldtelecom, dar și a magazinului GEMENII, sunt doar un vârf de aisberg a ceea ce înseamnă rechizitoriul acestui individ multiplu. Subjugarea și capturatea statului de drept ar constitui o altă crimă, pentru ca procuratura, CCCEC, CNA. CNI. CCA, Curtea de Apel Chișinău, Curtea Supremă de Justiție și alte judecătorii de nivel inferior au fost paralizate și puse în serviciul ticăloșiei sale.”

Dar acestea sunt doar o parte din infracţiunile comise de cel care acum ne zâmbeşte în batjocură din prezidiul parlamentului, dar mai sunt multe altele, printre care preluarea cu forţa a afacerilor de la alţi oameni de afaceri prin intermediul bandiţilor săi Nichifor, Sajin şi mulţi alţii. Ameninţarea cu răfuiala fizică a celora care refuzau să-i cedeze de bună voie afacerile, răfuiala fizică, violarea soţiilor celora care au încercat să-l sfideze pe Plahotniuc şi să nu i se supună. Poate vă întrebaţi de ce acestui pitic diabolic îi trebuiesc armate întregi care să-l păzească. Tocmai pentru faptul că unii care au avut de suferit din urma lui, le-au fost distruse familiile, violate soţiile care, la rândul lor, din ruşine au fost nevoite să se sinucidă, nu-şi vor găsi liniştea până nu vor răzbuna moartea persoanelor dragi. Din frica de a nu le reuşi răzbunarea acestor victime, Plahotniuc şi-a subjugat instituţiile statului, judecători, procurori, poliţişti etc. şi şi-a creat adevărate armate de oameni bine instruiţi şi antrenaţi care să-l apere.

Cele menţionate mai sus se întâmplau acum câţiva ani, când Plahotniuc era un simplu proxenet şi bandiţel apărat de Voronin. Acuma, când a ajuns printre primii oameni din stat, eliminându-şi chiar şi protectorul de altă dată, pe Voronin, Plahotniuc operează deja cu alte modalităţi de intimidare, şantaj şi răfuieli, modalităţi demne de un adevărat mafiot şi nu de un mărunt traficant de femei cum era odinioară. Astfel, pe lângă subjugarea organelor de forţă din stat, Plahotniuc a înţeles că are nevoie şi de lustruirea propriei imagini pentru a da bine în faţa electoratului. Aşa au apărut căpuşele şi lăţeii, care sug orice le oferă Plahotniuc: bani, posturi înalte, ziare şi televiziuni, partide căpuşă pe care le finanţează tot el. Tocmai aceşti păduchi pubieni şi căpuşe fac parte din tabăra a doua, despre care am scris chiar în primele rânduri ale acestui articol.

Aceste căpuşe şi lăţei nu s-au lăsat prea mult aşteptate şi au scos capetele sugătoare la lumină, să-şi manifeste mare îngrijorare pentru viitorul AIE, pe care, o bună parte din ei până acum o criticau şi o atacau vehement. Sau cel puţin unele componente ale AIE, care nu sunt tocmai pe placul lui Plahotniuc.

Pe departe, căpuşa de bază s-a dovedit a fi Mihai Ghimpu. Cu încă un dram de credibilitate în faţa propriilor alegători, cărora le-a scuipat în suflet prin cârdăşiile pe care le face cu Plahotniuc, ieri Mihai Ghimpu a ieşit într-o conferinţă de presă în care a debitat vreo oră vrute şi nevrute, de la deportări la familia sa Ghimpu, de la ADR la AIE, ca într-un final, toate aceste aberaţii ale acestui liberal vândut şi cumpărat să aibă un scop: cel de a-i lustrui papucii lui Plahotniuc. În imaginaţia bolnavă a acestui om alianţa de guvernare înseamnă Plahotniuc, dacă dispare acesta, dispare şi AIE. Toate aceste tertipuri au scopul de a speria lumea, de a o duce în eroare şi de a nu mai cere insistent demiterea criminalului Plahotniuc. Mihai Ghimpu, în disperarea sa de a-l apăra pe Plahotniuc îşi bate joc chiar de familia sa, de fratele său Gheorghe Ghimpu, care s-a dovedit a fi un adevărat luptător împotriva sovieticilor (pe care Mihai Ghimpu îi numeşte simplu comunişti, tot cu intenţia de a mai speria populaţia cu un cadavru în putrefacţie, care sunt acum comuniştii în frunte cu Voronin). Spun că-şi bate joc, deoarece Mihai Ghimpu are marea neruşinare de a se compara cu fratele său în lupta împotriva totalitarismului sovietic. Ori, în timp ce Gheorghe Ghimpu era deţinut politic, Mihăiţă se plimba nestingherit şi aduna informaţie compromiţătoare împotriva celor care erau împotriva Uniunii Sovietice. Astfel Mihai Ghimpu minte când spune că el personal nu a fost cumpărat de KGB şi mai mult minte când spune că nu se află în buzunarul de la spate a lui Plahotniuc.

O altă căpuşă, ce se vrea şi ea importantă este Vitalia Pavlicenco, care la fel ca şi Mihai Ghimpu, ascunzându-se după idealurile unioniste şi-a tras partid unionist, finanţat în totalitate de Plahotniuc. Aceasta, în schimbul finanţării partidului său, a oferirii de pază de corp şi a mijloacelor de transport de către Plahotniuc, are menirea de a-i crea spăla imaginea acestuia şi de a-i da o alură de mare român şi unionist. În acelaşi timp, Pavlicenco are şi scopul bine stabilit de a murdări, ataca, acuza tot ceea ce este pe neplacul lui Plahotniuc. O ţintă oreferată a Vitaliei Pavlicenco este Vlad Filat. Acesta a devenit ţinta preferată a acesteia datorită greşelii pe care a făcut-o acum vreo 7 ani când a refuzat de a o mai plăti pe Pavlicenco pentru a ieşi la microfonul parlamentului cu proiectele de lege pregătite de chiar el. În rezultat, Pavlicenco s-a reorientat rapid, găsându-şi un alt finanţator, în persoana lui Plahotniuc, care a făcut-o şef de partid, i-a oferit pază de corp şi automobil.

Un alt parazit, care a fost cunpărat la pachet de către Plahotniuc cu alţi paraziţi, fie din PLDM fie din PCRM, doar că în perioade de timp diferite, este Mihai Godea. Acesta a fost acontat de păpuşar pentru a slăbi şi a lua din credibilitatea PLDM-ului, dar şi pentru a-i avea la mână atât pe Ghimpu, cât şi pe Pavlicenco. Godea s-a orientat spre electoratul pro-românesc şi pro-european, tocmai pentru a-i ţine în şah pe ceilalţi doi aşa-zişi mari unionişti. Godea, la fel ca şi cei menţionaţi mai sus îşi manifestă marea îngrijorare pentru existenţa AIE, adevărata lui îngrijoare fiind însă soarta şefului său Plahotniuc şi existenţa PAD-ului său care depinde strict de soarta păpuşarului.

Un alt lăţel, păduche pubian, care s-a dovedit a fi cel mai vehement apărător al lui Plahotniuc, manifestându-se extrem de bolnăvicios, agresiv chiar la adresa tuturor celor care-i denigrează stăpânul, gazda pubiană de unde suge cu zor, este Traian Vasilcău. Acest personaj cu aere de mare Maestru şi despre soarta căruia am mai scris aici şi aici aruncă cu zoi în absolut oricine încearcă să se ia de stăpânul său Plahotniuc. Din vocabularul autointitulatului maestru nu lipsesc apelative precum gay, poponar şi multe altele.

Din categoria acestor căpuşe şi lăţei mai fac parte Constantin Tănase cu “Timpul” lui plahotniucian, diverşi Hămăieşi şi alţi lătrători din fotoliile de pe la televiziunile subordonate lui Plahotniuc sau din faţa calculatoarelor care au ca principal scop murdăriea mediului online prin osanalele lor aduse lui Plahotniuc şi încercarea disperată de a mai salva ceva din imaginea acestuia.

În final vreau să aduc sincere mulţumiri celor care au dat dovadă de curaj şi corectitudine în lupta pentru aflarea adevărului despre dezmăţul din Pădurea Domnească, soldat cu moartea şi tăinuirea morţii unui om. De apreciat este faptul că presa liberă, deşi au trecut deja trei săptămâni de când Sergiu Mocanu a anunţat despre asasinatul de la acea vânătoare, nu au abandonat acest subiect aşa cum se întâmpla deseori cu alte subiecte importante. Cu toţii împreună trebuie să avem grijă ca această gravă situaţie să nu se epuizeze şi să fie uitată, abandobată la fel ca şi multe altele. Să dăm dovadă de curaj şi să fim mai lucizi decât toat aceste căpuşe ale lui Plahotniuc şi să nu-i lăsăm să devieze atenţia societăţii civile spre alte probleme create artificial de ei aşa cum încearcă deocamdată fără succes. Să nu ne lăsăm până nu vom vedea că păpuşarul a fost lăsat fără pârghii de manipulare şi subjugare a tot ce mişcă în acest stat. Doar prin demiterea şi pedepsirea lui Plahotniuc acest stat poate avea viitor şi dacă vreţi, AIE mai poate fi salvată şi demafiotizată, atingându-şi scopul anunţat, cel de apropiere al Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu