Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 februarie 2013

Pentru Preşedintele Nicolae Timofti viaţa, sănătatea şi integritatea corporală a unei femei valorează 607 euro

Deşi sunt plecat printre străini de mai bine de un an de zile, forţat fiind de situaţia dezastruoasă din statul Republica Moldova, totuşi nu pot să uit de unde vin, nu pot să fiu indiferent la cele ce se întâmplă acasă, de situaţia în care se află cei mai puţin norocoşi ca mine, care încă nu au apucat să-şi ia lumea în cap şi să fugă cât mai departe de batjocura la care sunt supuşi de înalţii demnitari de stat. În consecinţă, nu trece nicio zi fără să urmăresc evenimentele care se petrec în RM, fără să citesc ştirile din mediul online, deorece doar la acestea am acces. Probabil că din cauza că nu pot fi indiferent, mai şi scriu uneori pe acest blog. Ceea ce se întâmplă cu precădere în ultimele săptămâni, pur şi simplu nu-mi permite să rămân indiferent, mă scandalizează şi mă face să protestez, să-mi manifest nemulţumirea faţă de batjocura la care suntem supuşi de cei pe care tot noi i-am adus la conducerea statului. Deocamdată, singurul mod pe care îl am la îndemână pentru a protesta, de a-mi manifesta nemulţumirea, este să scriu pe acest blog, în speranţa că mă voi face auzit şi înţeles şi că lumea, concetăţenii noştri se vor trezi într-o zi din nepăsare şi nu vor mai permite să fie călcaţi în picioare de cei cărora le-au oferit propria soartă.

Noul an, 2013 a început cum nu se putea mai negru pentru cetăţenii Republicii Moldova. Chiar în primele zile ale anului am aflat că în fruntea statului avem adevăraţi criminali, unii care apasă pe trăgaci şi omoară oameni, iar alţii care au grijă ca aceste crime să fie bine ascunse de ochii lumii pentru a nu fi ei înşişi pedepsiţi. Atât cei care apasă pe trăgaci, cât şi cei care ascund astfel de crime sunt la fel de criminali, diferenţa fiind că primii poate au făcut-o din greşeală, fără voinţă, iar ceilalţi ascund această crimă intenţionat, eschivându-se astfel de la răspunderea penală.

Urmărind cu atenţie mersul lucrurilor din RM, o să constatăm că la conducerea acestui stat avem toate scursurile posibil existente. De la veşnicul Mire al Naţiunii, care, în loc să aibă grijă de soarta oamenilor pe care-i conduce, el are grijă doar de propria imagine, de propriul buzunar. Iar atunci când crede el că e bine să ascundă oribila crimă din Pădurea Domnească, o face cu bună ştinţă, ca mai apoi, când crede că din această crimă ar putea scoate dividente politice o lasă să iasă la iveală, pentru a ştirbi din imaginea adversarilor politici implicaţi direct în acest omor, dar şi în muşamalizarea acestei crime.

Apoi avem un nebun în toată regula, care în timp ce opinia publică fierbea din cauza oribilei crime şi a tăinuirii acesteia, el îşi prelungea liniştit vacanţa, vorbind cu Burebista, Decebal şi mai ştie el cu cine prin peşterile din munţii României. La întoarcerea din vacanţa sa prelungită, după ce a gonit cu 150 km la oră prin localităţile României, ajuns acasă iese în faţa camerelor de filmat şi spune că pe el îl interesează moartea lui Sorin Paciu doar din considerentul că acest eveniment a reuşit să-i strice vacanţa. Vă imaginaţi, acest nebun cu acte în regulă (actele ce dovedesc apartenenţa sa de spitalele de boli psihiatrice pot fi găsite în arhivele serviciilor secrete, dacă nu a avut grijă chiar el să le elimine atunci când a fost intermiar), care mai este şi înalt demnitar de stat iese în faţa tuturor şi se arată supărat că moartea unui om i-a stricat lui vacanţa.

Mai avem şi unul de vreo doi metri care stă la tribuna parlamentului şi care, în aceste zile de grele încercări pentru stăpânul său, care se face vinovat de omorul şi tăinuirea omorului din Pădurea Domnească, face scut, alături de nebunul descris mai sus şi nu lasă pe nimeni să se ia de păpuşar şi nici mort nu ar permite ca Plahotniuc să fie demis şi supus răspunderii penale. Despre criminalul de la Grozeşti nu voi mai pomeni din nou aici, căci am scris şi s-a scris detule pe seama lui. Problema este că nimeni nu are curajul să ia şi măsurile necesare pentru pedepsirea acestuia.

Şi de parcă toate aceste enormităţi petrecute aceste zile nu erau de ajuns pentru sărmanii oameni care trebuie să privească neputincioşi la dezmăţul de rang înalt care are loc zilele acestea, astăzi aflăm că stimabilul nostru Preşedinte Nicolae Timofti preţuieşte viaţa, sănătatea şi integritatea unui om la nici mai mult nici mai puţin de 607 euro! Da, atât a socotit acest fost mare judecător cu experienţă, sau staj cum le place lor să-i spună. Acest instrument care a fost pus în fruntea statului de către Plahotniuc, Ghimpu şi Filat, a socotit că pentru o femeie faptul că nu va putea niciodată să nască copii nu înseamnă nicio dramă şi că oferindu-i el, milostivul şi bunul judecător prin sentinţa acordată de el 607 euro a rezolvat toate nenorocirile acestei femei. După ce această femeie a fost schilodită pe viaţă de nişte medici incompetenţi care meritau să înfunde puşcăria pentru acest fapt, Timofti nu s-a sinchisit deloc să emită o hotărâre judecătorească care nu a făcut altceva decât să-i adâncească chinurile prin care trecea această femeie. Nici suma de 40.000 de euro pe care i-a oferit-o CEDO şi pe care tot noi trebuie să o plătim din cauza unor medici criminali şi a unui incompetent şi corupt precum Timofti, nu-i poate ameliora tragedia de a nu putea avea copii, dar repet, Preşedintele Nicolae Timofti a considerat că sănătatea şi integritatea corporală a acestei femei costă 607 euro.

Cu această ocazie vreau să-l întreb pe Nicolae Timofti, ce ar fi făcut el dacă se întâmplau aceste lucruri cu soţia sa, iar acum, la bătrâneţi nu ar fi avut cei trei fii ai săi să-i fie alături? Domnule Timofti, închideţi ochii şi imaginaţi-vă viaţa fără cei trei fii ai dumneavoastră. Cum v-aţi fi simţit? Dar dacă un judecător corupt, un om necioplit, lipsit de scrupule, de moralitate şi de suflet cum sunteţi domnia voastră ar fi venit şi v-ar fi oferit 607 euro (sau poate ruble pe acele timpuri) în schimbul bravilor dumneavoastră fii?

2 comentarii:

  1. Îmi zice Gh.C.Portugalia
    Am citit cu lacrimi mesajul Dumneavoastra.Dupa asa ceva,cum au fost descrise lucrurile din RM,urmeaza imediat demisia guvernantilor.Interzicerea printr-un referendum ca actualii Ghimpu,Lupu,ceilanti pe vecie sa nu aiba dreptul sa participe si sa fie alesi în Parlament,ori vre-o primarie dintre vre-un sat din RM.
    Lipseste fata umana la acesti conducatori.N-au suflet.
    Consider ca marele Dumnezeu î-i Va pedepsi cu iadul.
    Noi,aici în Portugalia am îmblat si am scos lumea la votare,am îndemnat sa înlocuim puterea.
    Voronin a furat,împreuna cu Oleg-feciorul,milioane.
    Însa acelasi Voronin-nebunul a construit manastiri si biserci,a starpit banditizmul şi poti lasa automobilul în stradă,nu se mai deconecteaza curentul electric,pensiile se dadeau la timp.
    Parazitii astea omoara oamenii.
    Alegeri anticipate,reducerea numarului deputatilor pana la 35,vot direct al Presedintelui,circumscriptii uninominale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si apoi sa mai cante Topa " Veniti acasa mai copii " cred ca cine macar putin a reusit si duce o viata modesta si corecta in strainatate este pretuit de o mie de ori mai bine decat in Moldova....Imi este jale de VOI, dar de mine mi se rupe INIMA....

    RăspundețiȘtergere