Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 iulie 2012

Ghimpu spune că fură şi e corupt ca să ajungă în UE!

Orice om sănătos la cap şi cu puţină logică va spune că ceea ce spune titlul acestui articol este ceva ieşit din comun şi neconform cu realitatea. Ţin să le dau perfectă dreptate celor care vor susţine acest lucru, pentru că aşa este şi firesc. Ori, corupţia, hoţia şi alte infracţiuni cu care se îndeletnicesc Ghimpu, Plahotniuc, Filat, Şalaru şi restul hoţilor din jurul lor, nu au nicio treabă cu instituţia UE, iar cei care practică astfel de îndeletniciri nici nu trebuie să spere la o apropiere de comunitatea europeană.

Însă, după cum ne-au obişnuit deja guvernanţii noştri aşa-zişi pro-europeni, ei se ghidează în activităţile lor "prodigioase", de tot ce vor ei, numai nu de bunele maniere şi de corectitudine. Că avem poate una din cea mai coruptă guvernare din istoria recentă a Republicii Moldova, o ştim cu toţii. O ştim şi am şi spus acest lucru ori de câte ori am avut ocazia. Doar că de data aceasta vine să susţină cele menţionate de noi într-un interviu la Europa Liberă, chiar Mihai Ghimpu, cel mai corect om de pe această planetă, cel mai neprihănit şi sărac politician de pe plaiurile mioritice. Nu o să vă vină să credeţi, dar chiar el a recunoscut că cei de la guvernare fură şi sunt corupţi, iar el ca cel mai cumsecade om din lume, le acoperă hoţiile. Culmea culmilor, pentru a ajunge în Uniunea Europeană!

Sincer să vă zic, am mai auzit de la acest individ mediocru o groază de prostii, una mai mare decât alta. Însă prostia pe care a putut să o scoată pe gură cu furatul pentru a ajunge în UE, deja ne face să ne punem pe gânduri că acestui om ceva îi lipseşte. Fie cei 7 ani de acasă, căci îşi permite nesimţirea de a ne spune în faţă că da, eu fur, sunt corupt şi aşa sunt şi prietenii mei de alianţă! Ce-o să ne faceţi, o să se adreseze Filat justiţiei altor state ca şi în cazul lui Plahotniuc, ca să ne atragă la răspundere? O altă problemă  care pare să se adeverească la acest individ ajuns la guvernare călcând pe sentimentele naţionale a sute de mii de oameni şi batjocorind în cel mai urât hal tot ceea ce este românesc, este ceea ce se vehiculează prin presă şi de către alţi politicieni, cum că în tinereţe ar fi vizitat anumite instituţii specializate în domeniu psihiatric.

Oricare ar fi problema acestui individ, un lucru este cert. De când a ajuns la guvernare, acest Mihai Ghimpu a ajuns milionar, iar mass-media a scris despre mai multe afaceri bănoase apărute peste noapte şi multe altele pe care nu mă apuc acum să le înşirui aici. Acum vreau să întreb pe orice om de afaceri prosper, fie el din Republica Moldova, fie de oriunde, este posibil ca în mai puţin de 3 ani de zile să porneşti de la sapă de lemn şi sa ajungi prin mijloace cinstite milionar şi cu afaceri în cele mai prospere domenii? Nu e posibil aşa ceva, din care cauză Ghimpu tace atunci când are cunoştinţă de acte de corupţie şi alte infracţiuni comise de prietenii lui de alianţă, deoarece el însuşi este parte la acestea, ceea ce l-a şi ajutat să ajungă milionar în timp record. Nici un om sănătos la cap nu ar fura şi ar proteja pe alţii care o fac, ca să ajungă în UE. Alta e situaţia dacă aceşti idioţi mai fură acum cât încă Moldova nu e parte a UE şi acest lucru mai este posibil de făcut, fără a fi atras la răspundere şi a face ani grei de puşcărie, aşa cum ar şi merita cu toţii să facă.

Aceşti indivizi care ne sug sângele acum din fotoliile lor confortabile (vorba lui Ghimpu), în care tot noi i-am adus, ştiu că într-adevăr Republica Moldova are un traseu bine definit, cel de apropiere şi integrare în UE. Doar că prin hoţie şi corupţie, aşa cum spune Ghimpu, nu vom adera niciodată la această instituţie. Ori, un exemplu elocvent este România, unde, deşi cad capete importante din cauza corupţiei de care încă suferă ţara, totuşi ei încă au mari probleme în implimentarea unor programe şi îndeplinirea unor obligaţiuni impuse de UE pentru a adera la zona Schengen. 

Dacă nu cunosc acest fapt, vreau să le spun lui Ghimpu şi compania, că una din principalele condiţii impuse pentru integrarea în UE, este abolirea corupţiei! Ori Ghimpu are impresia că europenii nu cunosc situaţia de la noi şi el va putea merge de dragul hoţiei şi a prietenilor săi astfel în Europa? Nu ştie Europa de Plahotniucdupă dezvăluirile făcute de Curtea Supremă de Justiţie din Londra, nu ştie Europa de dosarele penale ale prim-vicepreşedintelui parlamentului Republicii Moldova din Cipru şi nu numai? Nu domnule Ghimpu, în UE nu ajungem ascunzând şi protejând corupţia şi jaful pe care îl faceţi voi, iar prostiile pe care le-ai spus sunt doar pentru a vă acoperi infracţiunile pe care le săvârşiţi şi pentru a prosti lumea!

În final, vreau să-i reamintesc încă odată lui Ghimpu, dar şi celorlalţi care fură pe lângă şi împreună cu el, că există un caz Năstase, un precedent care îi paşte fără niciun dubiu.Iar dacă Ghimpu, cel care e ochi şi urechi la tot ce se întâmplă în România, continuă să fure şi să acopere hoţii şi pentru care mi-am riscat sănătatea mea şi a apropiaţilor mei aducându-l la conducere, în speranţa că în sfârşit vom deveni şi noi un stat normal fără hoţi şi corupţi la conducere, nu-mi rămâne decât să-i doresc soarta lui Adrian Năstase. Şi încă ceva, să fie bărbat şi să aibă grijă să nu-i tremure mâna la fel ca şi lui Adrian Năstase!

2 comentarii:


  1. A intra in Europa inseamna a prelua acela modul de gandire orientat spre omul de rand din tara, si implementarea reformelor in care sa nu fie loc pentru corruptie.

    Pentru ce se strabat ei disperat sa intram in Europa - sa plece inca un million? deamu legal din tara, sa ramana doar batrini aici? Doar pe hartie vor sa intre in Europa. Nu le pasa de oameni si sa faca ceva sa pot trai mai bine. De fapt, conducerea isi merita popurul. Cine le voteaza? Turme de oi, prosti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Germania:“Coruptia in Romania este o problema ingrijoratoare.Nu este o aparitie sporadica ci mai degraba un fenomen sistematic”.
    Israel: "Coruptia din România este o boala nationala".
    Olanda: “România ar trebui sa fie exclusa din UE din cauza nivelului inalt de coruptie si nereguli care o fac nepotrivita cu calitatea de membru UE”
    Transparency International: “In Romania, atmosfera este incarcata de coruptie”.
    "Crima si cultura - relevanta perceptiilor coruptiei pentru prevenirea criminalitatii" (studiu al CE):"Romanii considera coruptia un mod normal de a rezolva lucrurile. Acest mod de a gandi si de a actiona este adanc inradacinat in atitudinile morale, conceptuale si practice ale vietii de zi cu zi.
    Romanii au perceptia unui fel de "ansamblu mafiot" deasupra legii, in care sunt agregate interese multiple din toate palierele societatii: politica, politie, magistratura, ..."

    RăspundețiȘtergere