Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 iulie 2012

O gravă greşeală făcută cu exact 40 de ani în urmă pune în pericol acum viitorul României

Despre Nicolae Ceauşescu cu toţii cunoaştem câte ceva. Unii mai multe lucruri, alţii mai puţine. Unii l-au cunoscut pe viu, sau au fost contemporani cu el, alţii l-au cunoscut din spusele primilor sau din cărţile de istorie. Unii s-au bucurat atunci când a fost executat la ordinul lui Ion Iliescu (unul din oamenii de încredere ai lui Ceauşescu) şi le pare rău acum, altora le-a părut rău şi atunci pentru asasinarea lui şi le mai pare rău şi acum. Unii au făcut averi şi au devenit mari "oameni politici" profitând de pe urma Revoluţiei din decembrie 1989, care mai degrabă a semănat cu o lovitură de stat, în timp ce peste 20 de milioane de români au rămas să o ducă la fel de rău, sau chiar şi mai rău şi după căderea lui Ceauşescu. Alţii mai nostalgici, chiar încă mai cred că Ceauşescu nu a fost asasinat în acea zi de 25 decembrie 1989, în chiar ziua de Crăciun, şi ar aştepta undeva ascuns prin Cuba momentul potrivit pentru a putea reveni în România.

Eu, ca român născut şi crescut dincoace de Prut, în Basarabia nu am avut ocazia de a trăi pe propria-mi piele dictatura şi teroarea din timpul lui Ceauşescu, aşa cum le place unora din fraţii noştri din dreapta Prutului să spună. Probabil ei nu cunosc ce e aia dicatură, teroare,  oroare, deportări, iepurare ietnică, genocid pe care le-au suportat basarabenii sub ocupaaţia dicatorială rusească. La sigur nu cunosc, căci dacă cunoşteau nu se mai plângeau de Ceauşescu.

Desigur, nu le poţi reproşa nimănui felul cum îl percep pe Ceauşescu. A fost un dictator şi va rămâne în istorie ca un dictator. Totuşi, ce se încearcă a se ascunde de istorie, este ataşamentul şi patriotismul său faţă de România, sentimente pe care nu ştiu care din predecesorii săi politici din România le au, sau le-au avut vreodată. Şi ca să-i parafrazez pe mulţi români, o să spun şi eu, că ceea ce s-a construit, făcut, dezvoltat în România pe timpul celor 22 de ani de conducere ai lui Ceauşescu, nu s-a făcut nici a zecea parte în cei 23 de ani de existenţă a României de după asasinarea sa.

În ceea ce mă rpiveşte pe mine, ca român din Basarabia, pot să spun că părerea mea despre Nicolae Ceauşescu era relativ bună. Din cele scrise de mine mai sus, poate că unii o să zică că părerea mea este chiar foarte bună despre el. Totuşi o să în cerc să-i contrazic. Da, era relativ bună până la aflarea greşelii fatale pe care a făcut-o el şi care acum ameninţă viitorul României.

Această greşeală ţine de politica sa de interzicere a avorturilor, din cauza căreia, mama lui Victor Ponta nu a avut dreptul şi nici posibilitatea să-l avorteze aşa cum a spus chiar ea însăşi că şi-a dorit foarte mult să o facă!


Această gravă greşeală ne-a adus pe cap un premier precum este acest avorton pe nume Victor Ponta. Un individ ce-i are drept mentori pe persoane precum Ion Ilescu sau Adrian Năstase şi alături de care, prin uzurparea puterii în stat încearcă să pună stăpânire totală pe toată România. O adunătură de indivizi avizi de putere în frunte cu Ponta, care pun în pericol statul de drept în România, creând o imagine extrem de gravă României în întreaga lume. Un incapabil de a-şi scrie propria teză de doctorat, pe care a copiat-o în proporţie de 85% vrea să conducă un stat precum România. O întrebare mai am pentru acest decreţel (aşa sunt numiţi cei care au fost născuţi forţat în urma Decretului de interzicere a avorturilor din 1967-1972), pe când aţi stabilit cu Ilescu următoarele mineriade în România?

P.S. O fi o simplă coincidenţă sau nu, dar celebrul Decret nr. 770 prin care au fost interzise avorturile în România a durat 5 ani, exact până în anul în care s-a născut Victor Ponta. Oare a ştiut Ceauşescu că astfel îşi asigură continuitatea ideilor sale la conducerea României chiar şi după mai bine de 20 de ani de la moartea sa? 

26 de comentarii:

  1. cred ca in timpul vizitei lui ponta la Chisinau, ar trebui sa-i aratam unde le este locul comunistilor, la gunoi,,,,,,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Povestea asta cu avortul lui Ponta, care trebuia să aibă loc, dar din păcate pentru noi nu s-a întâmplat asta, poate fi foarte complexă, daca stam si o analizam bine. Deci sa la luam pe rand.
      1.Omul afla (Dumnezeu sa-l ierte pentru marele pacat pe care l-a facut de a-si ruga sotia sa nu-l avorteze pe Ponta) ca sotia sa la inselat, asa ca actioneaza cum este mai omeneste in aceasta situatie: II CERE DIVORTUL (chiar mama lui Ponta a zis ca au divorat imediat).
      2. Ea, mama lui Ponta, ca sa-şi salveze familia se hotaraste sa-l avorteze pe Ponta (pacat ca nu a avut curajul sa o faca), astfel incercand sa dreaga busuiocul putin. Isi cere iertare de la sot pentru ca l-a inselat, iar pe rodul rusinii si pacatului ei (a se intelege Victor Ponta) hotaraste sa-l avorteze.
      3. Sotul ei, probabil a fost un om foarte cumsecade, alege sa puna capat casatoriei sale, numai sa crute viata acelui plod (plodul fiind Ponta) aparut in urma inselarii sale de catre sotie (pacat ca nu a ales sa pastreze familie, in detrimentul plodului). Astfel, cei doi divorteaza, asa cum a spus si mama lui Victor Ponta.
      4. Urmarind cariera politica a lui Victor Ponta, inimaginabil de acsendenta, care ajunge la o varsta foarte mica (practic pe la 30 de ani) printre primii in PSD si cu functii importante prin guvern, nu ne ramane decat sa tragem concluzia ca acest Victor Ponta a fost conceput cu vreun comunist de varf de pe la acea vreme. Acel comunist, din cauza schimbarii situatiei politice de după decembrie '89, dar posibil si din cauza varstei inaintate, alege sa "se dea la fund", scotandu-si plodul, pe Victor Ponta si veghindu-i si protejandu-i orice miscare pe care o facea, astfel ca in scurt timp sa ajunga unde a ajuns acum.
      5. Cine o fi acest om de prin anturajul lui Ceausescu este greu de spus. Nu ne poate duce gandul chiar la Ceausescu, caci daca si-ar fi permis asa ceva, murea cu mult inainte de '89 de mana Elenei Ceausescu.

      In cele din urma, nu-mi ramane decat sa le spun pdl-eilor sa miste fundurile sa-si puna la treaba mintile portocalii si sa faca sapaturi, sa aflam si noi cine este cu adevarat tatal lui Ponta, cel care a stat in umbra si l-a protejat, urcandu-l in ierarhia politica pana unde a ajuns acum!

      Ștergere
  2. Mai bine comunisti decat asa -zisi democrati care se bucura cand poporul crapa de foame!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu râde nimeni de nimeni. Nu crapă nimeni de foame, doar cei care dorm cu rahatul sub ei pot crăpa de foame. Toate aceste prostii vă sunt implantate in creier de antenele lui Voiculescu şi alte rahaturi din astea!

      Ștergere
    2. Daca vrei comunisti dute frate in chaina si lasane

      Ștergere
  3. Pe tine te platesc portocaliii, nu? Nu realizezi ce patetic e 'articolasul' tau, totusi? Ma asteptam la cine stie ce dezvaluire. Jenantule.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aia sunt prin Europa la munci fizice, că mă plătesc portocalii, da, deşi am şi un master la activ? Ce mizerabil eşti, pe lângă faptul că pe voi vă plătesc avortonii precum Poanta să le luaţi apărarea, vă mai şi permiteţi să atacaţi oamenii care văd lucrurile sănătos, nu în dependenţă de cum vine banii.

      Ștergere
  4. Antenele lui voiculescu duce o campanie sustinuta de tampire, prostire, in special a celor aparuti recent pe planeta, profitand faptul ca acestia sunt, inca, la varsta lui "NU", cand fac pe rebelii, pe grozavii (noroc, ca-i mai imputineaza accidentele de masina facute din...mandrie !), servindu-li-se "divertisment" grobian a la razvan si dani, dan negru, capatos, bendeac....sau "politica" gata mestecata de mintile libidinos agresive a unor gadea, radu tudor, a. stancu, a. ursu...si a altor prezevenghi "specialisti in...."stiri" (sic !) ...si dezinformare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergi la scoala si invata sa faci acordul intre subiect si predicat, analistule!

      Ștergere
  5. Sincer, articolul e de kkt. Nu ma incanta cu nimic !
    Toti sunt aceeasi Marie cu alta palarie.
    Tot de-ai lor se pun directori, tot de-ai lor isi mai fac vile cu piscine, iar noi cei care muncim zi de zi, avem studii superioare sau nu, castigam acelasi salariu de mizerie care se mareste cu 100 RON odata la 5 ani. Preturile sunt din ce in ce mai mari iar noi murim pe zi ce trece ! Numai hotzi peste tot !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta spun şi eu anonime, că toţi sunt de rahat, să vă luminaţi şi voi odată, să nu mai schimbaţi un rău mai mic cu un rău mai mare. Aveţi mintea scurtă, nu vă mai amintiţi cum şi-au bătut joc Iliescu şi comuniştii lui de voi.

      Ștergere
    2. Anonime, problema este in a stabili care este raul mai mic si care este cel mai mare!

      Ștergere
  6. Valentin, de atunci a trecut zece ani, au uitat ca clanul Iliescu a distrus tara si a demolat fabricile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt doar 10 ani de la jafurile psd-iste asupra României şi vreo 15 de la ultimele mineriade ale lui Iliescu. Oare să aibă românul mintea atât de scurtă?
      Eu mai aveam pretenţii la basarabeni, care au uitat că au fost înfometaţi, omorâţi, deportaţi, iepuraţi etnic etc etc etc de către tuşi şi acum tot îi ling în fund o parte din populaţia dintre Prut şi Nistru. Se pare însă că toată naţiunea de români suntem la fel, ne uităm călăii şi-i ridicăm în slăvi!

      Ștergere
  7. Referendumul nu este despre Ponta sau cu Ponta, cu atat mai putin cu Ceausescu. Este numai despre basescu... care este o dejectie de om la fel ca toti cei care ii vad calitatile lui exceptionale. Intrebarea este: mai ne dorim, mai ne permitem un individ ca el in cea mai inalta functie a Statului Roman? Daca esti asa de iubitor de base vino in Romania si traieste sub conducerea lui glorioasa. Nu mai da lectii de la distanta ca majoritatea basistilor din diaspora. Pacat ca exista astfel de specimene ca tine si mai ales ca basescu. Faci umbra Pamantului degeaba. Rusine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dejecţii sunt usl-iştii voştri şi Ponta avortonul. Dacă aveai puţină capacitatea de a gândi, ai fi văzut că eu nu am pomenit nimic de Referendum, ci despre această greşeală fatală pentru România, care este Ponta. Încercaţi totuşi să fiţi cât de cât raţionali, puneţi-vă mintea în mişcare, deşi nu prea cred că aveţi ce pune.

      Ștergere
  8. Chiar nu stiti sa cititi?
    Chiar nu puteti gandi cu capetele voastre?
    Ganditi pe realitati nu pe propaganda partinica. Mergeti la statistici si veti vedea ca PIB-ul Romaniei si nivelul de trai al oamenilor a scazut intotdeauna cand Basescu si partidul sau au fost la putere si mai ales in control.
    Din motive de capacitate intelectuala insuficienta oamenii nu vor sa isi aduca aminte filiatia politica reala atestata prin documente legale:
    FSN -> PD-FSN -> PD -> PDL (PD a pastrat multa vreme in denumire literele FSN tocmai pentru a va intra bine in cap si voi uitati).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încă odată mă repet şi vă spun că unii din voi aveţi o minte foarte scurtă. Despre ce PID şi statistici vorbeşti anonimule? Uită-te dracului ce se face în Europa. Ţări mult mai puternice decât România care sunt la un pas de faliment. România datorită lui Băsescu s-a salvat de la astfel de dezastre.
      Îmi e şi jenă de voi când văd că aţi uitat cum mureaţi de foame la propriu pe timpul lui Ilescu. Autocare întregi cu oameni veneau în Basarabia pentru a mai cumpăra câte ceva de pe aici, căci în România era foame lucie. Şi tu vorbeşti de PIB şi statistici pe timpul lui Băsescu? Ruşine să vă fie!

      Ștergere
  9. De ce a bagat moldoveni la pensii gratis in Romania fara ca acestia sa fi contribuit cu nimic in conditiile in care a taiat pensiile romanilor spunând ca nu sunt bani?
    Vai e criza.... de hoti in pmsii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt vreo 1400 care primesc pensie. Cred că România nici nu-i simte, pe lângă milioanele de români pensionari din România.
      Şi chiar dacă eşti indignat pentru asta, află că nu Băsescu e de vină, sau cel puţin nu numai el. Este vorba de o Conventia dintre Republica Populara Romana si tarile din componenta fostei URSS, valabila si in prezent, permite ca pensionarii respectivelor state, care si-au stabilit domiciliul in Romania, sa beneficieze de aceeasi pensie pe care o primesc romanii, calculata dupa criteriile de la noi. Ea a fost semnata la 24 decembrie 1960. De ce Iliescu sau ceilalţi nu au modificat-o până acum? Vina o poartă toţi, chiar şi partea moldovenească care nu vrea să-şi dea acordul la modificarea acestei legi.

      Ștergere
    2. Referitor la pensii. Din cate stiu, de un an si...pensiile basarabenilor nu mai sunt "re-calculate", nici re-evaluate, ci sunt, pur si simplu, trasferate, asta in cazul in care cetateanul s-a stabilit cu traiul in Romania. Cuantumul si atat.

      Ștergere
  10. numai la mine in judet sunt cel putin 3000, intr-o luna au intrat in incapacitate de plata din cauza ca nu mai aveau bani.
    E o lege de-a lui stalin, care nu a fost abrogata din cauza dictaturii pdl care a avut majoritate in parlament si ii trebuia ceva sa plătească voturile voastre.
    PSD a mirosit si el manevra posibilității plătii voturilor fiind la fel de hot ca pdl, cine stie cunoaște, pe aceeași filiera ar vrea sa meargă si daca se poate, deoarece au mărit șmecheria cu alte afaceri similare.
    Nu e numai problema de basescu, dar referitor la hoții, numai din cauza lui acum se intrec care mai de care sa fure mai mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil. Eu am dat date oficiale, 1400 care primesc deja şi vreo 1000 care au depus actele pentru pensie.
      Ce treabă are aici PDL? Şi când vobeşti de dictatură, probabil nu ştii ce e aia dictatură :). Ceea ce face acum USL începe să semene cu dictatură.
      Dacă PSD, in anii 2000-2004, când au stopat total acordarea de cetăţenii pentru basarabeni şi care şi-au arătat greaţa pe faţă, faţă de noi, cei din stânga Prutului, nu au abrogat această lege, de ce ar face-o Băsescu, care a arătat deschidere şi ataşament faţă de basarabeni? Nu prea a avut cum, toţi ar fi spus că Băsescu de fapt doar mimează ajutorul pentru basarabeni dacă abroga această lege.
      Cât ţine de cumpăarea voturilor, îmi pare rău că gândeşti aşa şi îi bagi pe toţi în aceeaşi oală. Eu nu am pensie şi mai am foarte mult până la ea, dar atunci când va fi nevoie voi merge la vot, şi voi susţine şi iubi România fără să-mi plătească cineva pentru asta. Şi încă ceva, cei care primesc acum pensii de la statul român, sunt persoane în vârstă, prea îndobitocite de regimul sovietic, ca să le mai pese de România şi să meargă la vot. Ei probabil îşi iau doar pensia şi se bucură de nenumăratele avantaje de a fi român doar în acte, nu şi în suflet

      Ștergere
  11. Ponta și Antonescu par niște clovni și transformă România într-un Circ (sunt atâtea argumente în presă). Nu sunt pro Băsescu, dar cu siguranță sunt pro România. Statutul adus cetățeanului român de către Ceaușescu, acel statut care-i permitea românului să fie tratat la egal de alte națiuni, nu cred că va mai fi în stare cineva să-l aducă. Iliescu l-a trădat pe Ceaușescu, a trădat poporul român. Dacă Iliescu ajunge iarăși la conducere(nu neapărat oficial), românii își vor avea soartă condamnată. Cât timp va mai rămâne poporul român naiv?!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt de acord cu avortonul Victor Ponta, o calamitate de uitat repede in istoria Romaniei. Insa contrazic idea ca Ceausescu ar fi fost patriot. Nu exista patriot care sa isi fi sugrumat propria natiune! Un patriot este acela care vrea binele natiunii sale. Ca sa dau un singur exemplu, in timpul rascoalei din 1957 la Vadu Rosca Ceausescu a calcat printre morti. El a coordonat asasinatele. Desigur sunt proportii care trebuiesc respectate. Este foarte probabil ca tirania ruseasca in Basarabia sa fie cu greu egalata dar sa nu uitam ca tiranul Ceausescu a fost membru PCR de la virsta de 15 ani deci in 1931 el era deja terorist. In primii ani dupa instaurarea barbarismului de tip comunist in Romania Ceausescu tiranul era pe baricade participand direct la deportari si executii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru toti cei care ati comentat aici
    Cititi sau macar consultati lucrarea de istorie " FERESTE-MA ,DOAMNE, DE PRIETENI- Razboiul clandestin al blocului sovietic cu Romania" scrisa de LARRY.L WATTS,BUCURESTI 2012,editura RAO
    Dupa aceea mai putem discuta , cine doreste si mai are chef de comentat.

    RăspundețiȘtergere